goddag (:

2011-04-30 @ 15:21:05

Har inte haft något attt skriva på några dagar nu , fick även känslan av att jag kanse borde dra mg ur och skaffa en egen blogg.Men nu efetr några dagar har jag kommit på att det är nog f*n bättre att stanna här.
Så nu börjar jag med mina morgoninlägg vid 07-00 tiden, och när jag får tid så kommer det även inlägg på kvällarna!




Random bilder till 1000! Men har inget att göra.

Har även en kanin för er som inte visste :)

Älsar bilden (:

Brossorna grus (:


Värlens bästa ponnie!


Finn 5 fel

2011-04-30 @ 07:51:00
Hade helt och hållet glömt bort att jag fick förfrågan om en till "finn 5 fel" (svaret på frågan blir ja). Så, här är en finn 5 fel på Mio och Moa. Den första som svarar rätt på alla 5 felen blir länkad!




Ridtur!

2011-04-29 @ 22:31:56
Härlig dag! Jag, Amanda och My red upp till ett badställe i närheten med taggade hästar och plaskade runt lite. Varmare i vattnet än vad jag trodde, det kanske går att bada på riktigt med hästarna snart! (eller inte, (badkruka)(kan man ha en parantes i en parantes) haha, i alla fall, Sunna bara älskade Kvika (Mys islänning) och ville följa efter henne vart hon än gick. Sunna verkar ha en förkärlek till andra islandshästar, för så fort hon ser några blir hon helt till sig. Och gud vad mycket spring i benen hon hade idag, taggad till tusen!

Jag hade med min lilla dåliga kamera (som är halvsönder) och fotade med, men bilderna är av vääääldigt dålig kvalitet. Laddar upp dem i vilket fall som helst!


Amanda och Julia var allmänt söta...♥
Och My och Kvika med




Hiss Cristina sport schabrak

2011-04-27 @ 22:38:34
Efter att ha googlat runt lite för att hitta utrustning till (vad som senare blev) 2 misslyckade försök till outfits hittade jag detta enligt mig snygga schabrak + tillhörande luva. Ryktet sa att det var av märket Cristina sport. Jag som brukar vara riktigt bra (min blygsamhet klär mig) på att googlar mig fram till det mesta, men det verkar omöjligt att hitta detta schabrak på en hemsida som säljer det. Aja, hiss från min sida. Tycker vi olika? Kommentera.



(Bilderna är hittade på Google och "lånade" från diverse bloggar, säg till så tar jag bort dem.)

film , lååångt inlägg jag vet!

2011-04-27 @ 21:54:16

Har inte tid att skriva , ledsen!

Har mopedkörkort och pappa tjatar att jag måste plugga , så får väl ta att göra det nu.

Hopptränade syrran idag , gick sådär.. men bäst i slutet.
Kort film.


godmorgon :)

2011-04-27 @ 06:59:00

Ännu mer gammla filmer gammla och gammla några veckor sedan.

Tack Helena, för du filma :)
Mio och jag.


Studdsen ...hmm ca 50-60cm (?) Och sista hindret 80cm.
  Lite högre hinder , kombination.


dagen , film oxå!

2011-04-26 @ 22:56:43
Dagen har varit .. upp och ner.

Ponnyerna gick superduper skit as bra! :D
Skit nöjd över alla 3 , allså Sigge,Mio och Sulle.

Tiffy vilade.. igen.. tror hon får en veckas vila nu.

Red ut på Mio tillsammans med Linnea , gick kanoners! Mio var faktist ganska pigg .. även att han tävlade igår.Red dressyr på ett hjärde , red säkert i ca1timma.Linnea fick även testa på lite , gick faktist bra :) Han är ju inte så lättriden , ni som inte tror mig .. testa sjävla eller fråga Linnea! Red honom på pelhammen , med 2 tyglar.Mycket galopp , fattningar från halt skritt , rakt och böjt spår allt gik skit bra!

Sigge och Sulle longerade jag i galopp och tömmkörde i trav och skritt , även 3-travbommar när jag tömmkörde!
Dom var jätte söta , tog med mign båda ponnyerna ut .. då klockan hann springa iväg! Det hela slutade iallafall med att Sigge börja halta.. fyf*n kan det aldrig vara nog? Har inte denna lilla stackars ponny fått tagit för mycket skit snart? Snart kan det väl vara slut? :(
Men innan dess var han skit fin , trampade på med stora lufitiga kliv och väldigt pigg och hans steg fanns inget att klaga på, bestämmde mig för att galoppera honom på volt.Seadn travade av på rakt spår..såg ingen hälta sedan skritt och då halt han som .. ah , det var inte lite han halta.Mamma spang med honom mot mej , höger vita benet är det han är halt på, får se lite mer imorgon.

Film från dagen!


Sunna fartdåre/gräsätare

2011-04-26 @ 22:31:19
Red ut med Sunna idag med sälskap av Moa och Mio. Gick inte alls bra, i alla fall inte i början. Gud vilken envis och bortskämd ponny jag har! Fick låna ett hackamore av Moa och red på det för första gången med Sunna (om hon inte blivit riden på det innan jag fick henne)


Eftersom Sunna inte hade något bett i munnen verkade hon tycka att hon var "fri", och att hon minsan kunde gå vart hon ville. Och äta gräs när hon ville. Och inte brydde hon sig när jag så åt henne heller. Gud vad arg jag blev och försökte säga åt henne på skarpen, men sen 3 sekunder senare drog hon ner huvudet och började äta gräs igen, som om ingent hade hänt. + att hon både bockade och stegrade med mig. Sunna har inte bockat och stegrat med mig sedan jag fick henne, då hon testade mig. Kan det vara så att hon testar mig om på nytt? Eller så var det efterom hon var ovan att gå på hacket. Sen efter att jag hittat mitt spö som jag tappade i början av ridpasset så skärpte hon till sig i alla fall. Sunna är så spörädd att det räcker bara att vifta lite med spöt och visa att man har ett så beter hon sig som en klippa. Så i slutet var hon superkänslig och superpigg istället och reagerade för de minsta hjälperna, och drog hemmåt som en liten fartdåre.


Läsar-fråga

2011-04-26 @ 07:00:00

Läsarnas-morgon!
Nu får ni kommentera , allså inte jag som skriver så mycket denna morgon.


Rider du med benskydd eller inte? När rider du med benskydd isåfall? Finns det någon gång du inte rider med benskydd? Rider du med både fram och bakskydd? Rider du med lindor ibland?
Varför gör du som du gör?

Tacksammt om ni svarar!


biiilder

2011-04-25 @ 19:04:21
Ni fattar inte vad jag gjorde .. jag råka radera alla bilder från Lc;n när jag satt och skulle radera gammla bilder ur kameran , allså på tävlingsplatsen raderade jag bilderna.Det fanns säääkert 5st skit bra bilder, blev ledsen nu :(

Den enda hopp-bilden , är denna .. inte så bra.


Världens bästa ponny.

Fri som en fågel

2011-04-25 @ 16:15:57





Några av bilderna jag tog i lördags (eller, de 3 bilder som jag orkat redigerat) Mina 2 pappersfåglar verkade visst föröka sig en del i datorn, för woups så fanns det 100 av dem.

tävling!

2011-04-25 @ 15:39:09
Har precis kommit hem från tävlingen , sitter nu hos mormor så därför har jag inte hunnit ladda över bilderna till datan.
Men det blev typ inga bilder.. max 3 stycken , men ni får dom lite senare!

Vi nollade Lc:n , as fin! Aldrig varit så nöjd med honom, gick fram bra för skänkeln , lyssnade på mig och vi hade ett lagom och jämmt tempo banna runt.Ett stort + är att han la inte till ett X-tra språn någon gång :)
Lb:n , han var skit trött och gick inte alls lika mycket frammåt som i Lc:n valde att gå ut efetr 5-hindrett då Mio hade hunnit med att vägra en gång och riva ett hinder..

Kommer starx ett bättre inlägg!


dagen , seeen

2011-04-24 @ 22:49:09

Jobbig dag..

Har jobbat som fasen idag , ush vad ont i ryggen jag har nu... jaja.Jag är bara 15 år och har redan haft ryggskott 2 ggr och har dagligen ont i ryggen , undra hur detta kommer sluta.Sen ska jag tävla imorn med .. har även ont i vänster skuldeblad hoppas det inte är för många vänster svängar! Haha .. kanske ska börja va lite seriös nu.

 

Har hunnit med idag;
Mocka 3 boxar , gud vilken tid det tog!
Fixat ca 24 påsar hö, och blandat det ännu längre tid!
Vatten till alla hästar + hagarna!
Fixat Mio till imorgon , klippt: hovskäg,man,svans,öronhår,nackhår. Dushade honom iförrgår så bara på med pälsglans och flugspraym har redan börjat dränka honom i flugspray så han inte ska få exem och sånt..., hovolja på! Borstat honom i säkert 40minuter.
Smörtj 3 sadlar , ni behöver inte tro mig .. Jag har Malin som vittne! iallafall 3 sadlar och en av dom var Mios , sedan 7st träns .. har ca 5st kvar men det får syrran fixa någon dag.Seadn smörtj 3 sadelgjordar och 4 förbyglar/bröstor!

Inför morgondagen så är höt fixat för dit/där och hemfärd ca 5kg får räcka.Seadan har jag med 4dl betfor .. han måste få i sig betforen tillsammans med vattnet annars dricker han inte!
Schabrak,benskydd,förbygel,träns,sadel,sadelgjord,fårskinnspadd,boots,röd rosett i svans,foderhink,vattenhink.

Väst,hjälm,spö,sporrar,handskar, ridkläder(mamma fixar x,d) och tror nu allt är fixat ! (:



Random , Sigge iallafall :)



godmorgon :)

2011-04-24 @ 12:08:25

Nu blir det stallet , håller dock på att tagga sönder inför morgon dagen!

Mios och min första regionala tillsammans , hoppar somsagt LC och LB , och om vi 0;ar Lb så kan Mio och jag börja tävla avdelning A , så det är rätt nice :)

Oredigerade bilder , kommentera?


Sigge , vacker tass.


Vacker hov (:

Vackra bebisponny .


tips!

2011-04-24 @ 07:46:00

"Ett litet tips"

Skit bra övning för att få mer styrka i bakben och få hästarna lite mer kvicka!
Även bra övning för dom hästar som bara gillar att sprinag fort , här måste dom bromsa upp och ta i lite mer!

Det är jag och Mio för några veckor sedan i paddocken här hemma :)


Fotoshoot

2011-04-23 @ 22:16:55
Med hjälp av en gammal koffert, en trasig fjärilshov, ett ihoppfällbart kamera stativ, 2 st pappersfåglar och kameran begav jag mig idag ut på ett fält för att fotografera ännu lite mer. Sugna på att se bilderna? När det här inlägget fått över 10 kommentarer laddar jag upp dem + bilderna från gårdagens fotografering i större format! Dock inget hästrelaterat, men endå.



Dagen,

2011-04-23 @ 16:14:28
Hejjj!
Gud vilken dag , solen lyser och det är säkert 30+ i solen.

Började med att hämta Sulle ur hagen , sigge skulle tydligen hänga med in .. så han fick såklart det!
Mathilda (Linneas syster) var med ner till stallet och fick rida Sigge , Sigge var allt för söt mot henne.. han vågade knappt trava då han trodde hon skulle rammla av! Jag red lte på Sulle .. mest lösgörande och även 2 galopper, fin och frammåt var han.

Tillslut så tänkte jag rida Mio , och det gick inte lika bra.Vet inte hur länge jag red .. kände som flera timmar men tror det var max 1timma.Men även att han stått rätt upp på bakbenen ca 10ggr , bockat , sparkat , hoppat på stället och gjort utfall mot diken och träd så tillslut fick jag honom att gå okej endå.Är nöjd för dagen , imorgon är det vila sedan måndag tävla! Mio är även ny schamponerad + att han kom in tidigt , tagga tävling :)

Tiffy vila.

Bild från i ..torsdags tror jag!

Somsagt ny dushad ponny!




hissar en blogg..

2011-04-23 @ 09:48:15

Jag hissssar!
Jag hissar denna blogg:
http://mysponnys.blogg.se/
Tycker alla ska kika in , himmla snälla och hjälpsamma tjejer!
Deras blogg är också jätte bra , finns alltd något roligt att göra där.
Och jag hissar denna blogg mest för att Anna är så duktig på att kommentera (:


En kattsvans

2011-04-23 @ 08:02:00
1WHJC4 on Make A Gif, Animated Gifs

Löshopning,filmer!

2011-04-23 @ 07:39:00
Filmer från löshoppning (:
Kolla och kommentera!
Filmerna är väl några veckor gammla , men endå.

Slöa ponny , men sista hindert ligger på ca 120cm.
ca 130cm. ..
 
ca 130cm igen , men med lite mer flyt :)
han hoppar upp sig rätt bra även det dåliga tempot, haha
han kan hoppa utan att lägag till ett x-tra språng också :)
Ni kommenterar väl också ? Tack :)

Bilder, kommentar tack

2011-04-22 @ 22:06:57

Trodde inte det fanns någon såhär söt ponny ..
Älskade bästa vän.


Gillar bilden skarpt!




Kolla tänderna på både häst och ryttare"




Jag hoppas ni förstår att det inte är så kul att sitta i över en timma att ladda upp biler och sedan inte få någon kommentar.Så om ni är intresserade av att få bilder så får ni anstränga er att kommentera!


Dagens fråga (stor häst eller liten man?)

2011-04-22 @ 21:31:21


Läsarfråga! För alla er andra som också tycker att långfredagen är onödigt lång kan ni ju fördriva tiden med att svara på denna oerhört genomtänkta fråga som jag kom att tänka på nyss. I de flesta kommentarerna som youtube-klippet fått stod det att de inte trodde att hästen var speciellt stor- utan att det var mannen som var liten! Satt och funderade på detta ett bra tag tills jag beslöt mig för att låta våra kära läsare bestämma.

Så, Är hästen på videon enorm eller är det mannen som är pigme (liten)? Det är frågan det. Ni kan lämna ert svar i frågerutan under, eller varför inte klicka iväg en kommentar eller två?

Är det hästen på videon som är stor eller mannen som leder som är liten?


FreePollKit.com


En lång långfredag

2011-04-22 @ 21:16:20
Idag infaller den tråkigaste och längsta fredagen på hela året, den fredagen då man inte får göra något skoj utan bara ska vara ledsen och uttråkad. Fast just idag var den inte så lång, eftersom jag sov bort halva.


I vilket fall som helst. Sunna fick en minst sagt välförtjänt vilodag idag, vilket ledde till att min dag blev oerhört ointressant och långsträkt. Till slut, i ren frustration av uttråkighet, slutade med att jag och min syster skulle testa hennes nya kamera som hon köpt tidigare idag. Så vi ställde ut 2 fotöljer som skulle ner till garaget på gräsmattan och satte upp håret i konstiga ruffsiga frisyrer. Inget konstig alls.


sigge bilder.. <3

2011-04-22 @ 18:06:09


Sigge snuttebebis fick motion när vi kom hem också , även han blev fotad.Rättvist ska det va!


Vill ni ha mer nilder  :) ?

BILDER från hopp-träning!

2011-04-22 @ 17:58:47

Förlåtförlåt!
Men nu kommer bilderna från i förmiddags!
Allså .. det är något fel på kameran, den lägger fokus på fel saker! Bla så la den skärpan/fokusen på ett hus . en bom , ett hinderstöd , en svart tröja ? Jag blir galen , någon som vet som vad felet är ?
















godmorgon (:

2011-04-22 @ 07:29:00

Allt är packat och klart, hästarna borstade och nu är det bara att lasta.
Båda ponnyerna har stått i .. 3 dagar , får väl se hur pass pigga dom är!
Har lte beslutsångest över vilket schbrak jag ska ha .. haha vet att det är lite sjukt, men det är faktist svårt att bestämma sig!
Antingen , Svergie-schbraket eller Jw-flagg eller Jw-blått ,ed snygg skärning eller GG-blått .. vad tycker ni ? (:



Världens bästa ponny , tagga hoppträning :D


Sulle och syrran , dom ska somsagt också med idag.
Mer updat senare , hejdå!


godnatt!

2011-04-21 @ 22:55:44
Söta islänningar i hagen


Jag lyckas alltid med att överredigera en aning..
Men nu ska jag checka film sedan måste jag sova , tidig morgon.
Hoppträning kl 10,00 hos Vanja Land .. ev bilder om mamma är på humör ;)

Med blommor i sitt hår

2011-04-21 @ 22:33:30
Idag var Sunna lite sådär extra vårfin. Gjorde en inbakad fläta i manen, vilket enligt mig är apsvårt. Eller så är det Sunnas man som är för kort. Jag fick göra om den säkert fem gånger, för varje gång Sunna skulle försöka äta gräs i smyg så lossnade den. Irriterande? Något.


Knäppte en hyffsad bild...
(flätan var finare när den var hel)

svar på kmn

2011-04-21 @ 22:28:01

Svar på kommentar;
Varför ingen sadel ?

Det var denna bild , det var fråga om.
Säkert tionde gången jag svara menmen..
Hon är inte min ponny.
Hon har knappt ingen manke , det vill säga svår att hitta sadel till.
Hon rids bäst barbacka.
Hon är kanske riden med sadel 2ggr i hela hennes liv och hon är nu 15år.
Jag rider henne inte "seriöst".


islandshästar och lamm

2011-04-20 @ 23:37:53
I början av veckan fyllde min kusin år, så då åkte vi till deras islandshästgård för att gratta honom. Knäppte några bilder på djuren som kommer här!


Finaste Stjörnudis ♥ Islandshästar måste nog ha pannluggar finare än denna jord.

Flocken i stohagen.


I hagen är majoriteten av alla hästar svarta.

Om man tittar runt lite mer hittar man även en och annan fux.

Och lamm. Lammen var små och lite extra luddiga. Den med vitt huvud och bruna fläckar tyckte jag var särskillt söt.

Katthus och katter

2011-04-20 @ 17:46:05
I förrgår var det riktigt varmt, så varm att jag flera gånger glömde bort mig och trodde att det var sommarlov. Jag fick ständigt påminna mig att "Nej, det är inte sommar, det är påsk. Påsk." I alla fall så höll min katt Saffran med mig om den somriga värmen, och hon tyckte säkert att det var aldelles massa för varmt med hennes päls. Runt 12 blev värmen alltför ansträngande för att hon skulle kunna jaga fåglar och fjärilar (småkryp?!) så hon bestämde sig för att sova siesta tills nästa vinter anländer. Utslagen somnade hon i sitt katthus.



läääääs (:

2011-04-20 @ 16:50:18

Vetrinären var ju somsagt och vacinerade våra ponnyer igår..vet inte hur mycket jag vill säga.
Svårt att sätta gränser.
Och alla som känner mig vet att jag kan öevrdriva ibland.Vet det själv , menmen.

Sigge har den typsika fångnacken och vi måste passa oss så ahn inte får fång igen , all kraft är borta så han får absolut ingen kraft! Endast B-vitamin och miniraler, inte enns en morot :(

Dom släpps ut kl ca 08,00 och går då ut med GreenGuard , faktist så går alla 3 med greenguard.Så får dom ca 3-4kg hö i hagen .. så dom ska ju såklrt helst äta hö;et eftersom gräset är ju det dom får fång av..Sedan kl 13,00 så tar va av GreenGuarden så får dom hö igen .. ca 5kg sedan kommer jag vid 16,00 och tar in dom.Då ahr dom förhoopningvis bara käkat hö heöa dagen och bara hunnit äta gräs i max 2timmar , hoppas detta hjälper och att dom inte får fånganfall någon av dom!






Våran GreenGuard finns inga bilder på någonstanns! Blir gaaaaaalen... meeen tog bilder på dom i hagen!


Som ni ser så är inte Greenguarden så omtyckta hos våra ponnyer , haha



Nu blir det stan med bästa brudarna! tagga :D


Idag så har jag..

2011-04-20 @ 16:23:14

Har varit i stallet sedan kl 12.

Det är lov och ponnyerna är vacinerade och går inte rida...inte kul!
Men har Tiffy att rida på , men hon ahr inga skor så det enda stället att rida på är mjukaskogsvägar / banvallen / hjärden / skogar osv , men dag red jag lite skog och grusvägar.Hon ömmar som fasen , men hon vänjer sig sakta men säkert.

Tror varken Linnea och jag skrev det igår men Linnea och jag var ute på långritt med Tiffy och Sunna igår, tro det eller ej men lite över 2mil blev det.Började vd 3 och var tillbala starx innan 7!
Vi red till grann-byn och stanna vid den Ica affären och tog en paus, hästarna fick vatten och massa äpplen och så fick dom käka gräs , Linnea och jag drack coola och åt choklad! Gott var det iallafall (:

Så både Sunna och Tiffy gick allså ganska hårt igår , men underlaget var suveränt! Mjuka banvallen hela vägen, allså gräs/skogsväg.Både Linnea och jag red barbacka .. och av någong konstig anledning var det jätte ansträngande att sitta still , vi båda var skit nära på att glida av flera gånger haha!

Vi höll dock ganska lagom tempo , mycket skritt och även mycket jogg-trav men såklart blev det en del galopper också , vilket hästarna tyckte bäst om.



tiffy :)

2011-04-20 @ 11:33:40
Bilder sen tävlingen från Fursta Gård med Tiffy!
Så söt hon är då, lilla tjejen.



Tur att jag tog på ponnyn ett par benskydd!




Så söt hon var , Prince Tiffany / Tiffany Suprice!
Innan nästa sista hindrett så gjorde ponnyn det som hon brukar göra , Dra ner huvudet , hon får längre tyglar sedan så springer hon åt motsatta hållet jag vill.Men det gjorde inget för hon skötte resten så snyggt (:



ponnyerna bruna (:

2011-04-19 @ 22:36:08

Jag älskar mina ponnyer!








Till nelly!

2011-04-19 @ 21:54:33

Bilder till Nelly Galasso och ponnyn fröken :)






svar på kommentar

2011-04-19 @ 21:22:35
Svar på kommentar;

Kommentar:
han var med i första omgången va?
hur gick det för honom?
var det samma ponny som han hade i ponnyakuten?

Jag vet inte vilken omgång , men om jag minns rätt så red han Lc (:
Och det gick väl inte så bra , hästen stanna på första hindrett.
JA , samma ponny som i ponnyakuten!


Nelly Galasso

2011-04-19 @ 20:03:10

Nelly , jag har inga bilder från åtvid helgen på dig.
Men om vi har tur så har jag andra bilder på dig från andra tävlingar , dom kommer antagligen senare ikväll om jag hittar dom.


Quincys Mio <3

2011-04-19 @ 11:00:40
Min ponny , bara min ! Älskade bästavännen.


Idag kommer vetrinären , alla 3 ponnyerna ska vacineras... men kan endå åka och träna på fredag , skönt det (:

bilder till folk :)

2011-04-19 @ 10:41:32

Bilder till Frida Wygler och bilder till Frida Hjertstdt
Bara ni som får kopiera bilderna.





 

 




b-ponnyer <3

2011-04-19 @ 10:05:42

Älskade b-ponnyer allså!
Gud vad man saknar att kunna rida och tävla B-ponny , helt sjukt!



Någon som vet vad denna ponny heter !? Helt galet vad den är lik Sigge coh Ferdinand , slår vad om att det är en Ekbäckens ponny (:

Lätt snyggaste B-ponny-matchning jag sett !



Slut på B-ponny bilder :/


fråga

2011-04-19 @ 09:56:22


Fick frågan som löd:
Va rider inte han bra ?

Och mitt svar på det är att han rider verkligen inte bra , ursäkta men han kan verkligen inte rida.Han  rycker hästen i munnen sitter med skänklarna i fel riktning så att isället sporren trycker hela tiden..Fast det som dom flesta reagera på är ju hans händer , allså han verkligen sitter och sågar och rycker hästen i munnen, som ni ser på bilden fick hästen ett ryck i munnen pga vägran.Och jag tror att hästen valde att vägra för daniel satt inte stilla med händerna nör han tillomed bara var ca 1meter från hindret.. ....

Man kanske inte ska ut-tala sig om detta på internett , men om han skulle komma fram IRL och prata om detta hade jag sagt samma sak.


anna otosson

2011-04-18 @ 22:44:43

Till Anna Otosson , allså endast anna som får kopiera ! (:

 







Lite om gifar

2011-04-18 @ 11:58:19
CYIe7_ on Make A Gif, Animated Gifs
Några har frågat hur jag gör mina animationer (så kallade gifar) Det är faktiskt väldigt enkelt, i alla fall på mitt sätt. Här kommer en steg-för-steg beskrivning i 10 steg.

Börja med att gå in på http://makeagif.com/.



Tryck sedan på den stora gröna knappen (add pictuers) för att ladda upp dina bilder:



Efter att du har valt bilder, vänta på att de ska laddas upp:


Dra och släpp i bilderna för att ändra ordningen bilderna kommer att byta i:
Klicka på den Stora grön kanppen (continue) för att gå vidare när du är klar:

Bestäm hur snabbt bilderna ska byta genom att välja ett alternativ i "Animation Speed":


Bestäm storleken på gifen (animationen) under kategorin "rezize your images":



Välj vilken kategori den färdiga gifen (animationen) ska hamna i:



Klicka på den stora gröna knappen "create your gif" för att skapa gifen (animationen):



Vänta medans gifen (animationen) skapas:


Gifen (animationen) är klar! Kopiera den blåmarkerade texten för att lägga in gifen på t ex din blogg. Textremsan lägger du in i HTML-koderna.


Daniel !

2011-04-17 @ 23:05:03

Ingen som visste , tydligen .. men detta är Daniel från ponnyakuten :)









Där fick ni fina bilder på Daniel


Mörkfux framför en ovanligt blå himmel

2011-04-17 @ 21:25:58
Här är bilder från idag ute i det fina varma vädret (jag skulle inte tagit på mig svarta kläder...) Bilderna tog jag när jag skulle hämta Sunna i hennes hage med min lilla dåliga kamera, men nu efteråt är jag ganska nöjd med bilderna. Kameran kanske inte är så dålig efter allt.


Förövrigt (för att byta ämne helt och hållet) har jag varit super duktig idag och smörjt ALLA mina lädersaker, (vilket i och för sig inte är så mycket) Men det var ett tag sen sist. När jag väl smörjer så gör jag det über noggrant. Borstade även Sunna i minst 45 minuter ute i solen och tvättade mina benskydd, boots och bett.

Sötponnyn... Mamma tyckte att Sunna så ut som ett föl på den andra bilden med hennes namn på, efterom hon såg så spinkig ut och står konstigt + dålig vinkel. Men sen nu gick hon förbi och att hon tyckte att hon såg gammal ut på bilden eftersom hon ser så smal och ranglig ut. Nu vet jag inte vad jag ska tro längre... Vi får nöja oss med att säga att hon ser konstig ut på bilden. Annars söt.







Stenar

2011-04-17 @ 20:12:12
Riktigt härligt väder idag, klarrblå himmel och säkert över +10 grader. Jag, Moa och Amanda red nästan "galloprundan" mest i skritt (haha), och kollade underlaget där jag och Moa fastnade med hästarna för några veckor sedan när snön fortfarande låg kvar. Det var lite sådär halv kusligt. Vi red ju i kanten mellan ett "räfflat" gärde och skogen. Jag red ju bara i kanten, men jag tyckte Sunna sjönk ganska mycket så Moa skulle testa att gå genom skogen istället. Dumt idé, för Tiffy sjönk säkert dubbelt så mycket där. I alla fall, där sunna gick var det bara ganska snårigt med avbrutna kvistar (vilket man inte märkte av genom en halvmeter snö.) Men I skogen var det stenar stora som stubbar, där Tiffy fastna. Kan knappt fatta att för mindre än en månad sen var det så mycket snö kvar så att det döljde stenarna, och tillräkligt djups så att hästarna sjönk ner till magen. Det kan man inte tro om man ser bilderna jag tog idag. Lägger upp dem i en bildbomb snart.


Nästan såhär såg det ut i skogen, om ni tänker er att stenarna låg en halvmeter ifrån varandra istället för huller om buller i en stor hög.

Läsarfråga

2011-04-17 @ 08:22:00


Ja ni, precis som rubriken lyder så vill vi ha er åsikt. Är det snyggast med knoppad eller utsläppt man till hoppning på hög nivå? Fyll i ert svar i frågerutan eller i en kommentar! (Bilderna är tagna från Google)
Är det snyggast med knoppad eller utsläppt man till hoppning på hög nivå?


Free web polls


upps , haha fel eller inte ?

2011-04-17 @ 06:42:00

Somsagt igår så fotade jag även en hel del andra ponnyer ,
och bilder på dom kommer lite senare !

Har b.la på Daniel (ponny-akuten) dom bilderna lär bli spännande , Frida Wygler , Nelly Galasso , Hon tjejen på greta (?) Greta den vita söta B-ponny .. aja ni får se bilder om några timmar.


... ? Vem kan han va ? ...

Om man rider dom denna grabb gör så borde man vara frbjuden att få rida :D


miobilder , hopp åtvid

2011-04-17 @ 00:30:45

Har tävlat hela dagen och jag menar verkligen hela dagen.

 

Schhiit vilken dag ,
Igår var det ju disco så blev kvar där ett tag , så kom hem vid halv 2 på natten.Och då skulle jag upp tidigt och tävla också..
Ställde klockan på 7 , vaknade och kunde inte sommna om så steg upp efter ett tag .. startlistorna var fortfarande helt random och vissa klasser fanns inte.

Så ringde ner till seketriatet och dom trodde att v skulle starta vid ca 11-12, vi kom iväg vid halv 10 och lite efter 11 var vi framme.Det var fortfarande clearound och jag skulle inte vara med där .. sedan efter den så var det lagklass , den var beräknad att ta max 1,5timma och den tog ca 3timmar.
Så första starten i Lc blev vid ca 15,00 och Lb starten var klockan 18,00 sjukt dålig beräkning och planering.

Men det viktiga ;

Lc , allså 90cm.
Har ju ungponny så det var ju avdelning B , han var as het på framridningen i skogen.. och jag tänkte men gud vad bra han har frammåtbjudning , inne på framhoppningen han blev as seg och skit olydig.Lyssnade inte i munnen eller skänklar, stop funkade dock inte gasen lika bra.Men tog oss runt med en hel del korsgalopp , fel galopp, dåliga vägar , dåligt fart , och dåligt ridning.8 fel pga 2 rivningar.

Lb , allså 1meter.
Somsagt ungponny där också.
Värmde mesta dels upp i galopp i skogen och grusvägen .. jätte fin ! Frammåt som fasen !
Inne på framhoppningen , 2 språng på räck och ett på oxer jätte fin.Jämmns galopp , ganska bra vägar och ett jämt temop och inte ett enda halvsteg så kom vi runt banan , och vi 0;ade ! så skönt , då är "ett av kvalen klara" , bara en till felfri ritt i 1m(lb) så kan jag sedan tävla avdelning A ! :)

Aboslut nöjd över dagen , dock kan jag lova att jag inte var lika nöjd efter Lc;n , men han fixade till det genom att va så himmla ärlig och uppriktig på Lb;n.
Ni får mer bilder imorn , men nu kommer några :) , Kommentera gärna , detso fler bilder !







Älskade ponny allså ! <3

Detta lov blir Mios och min hopp-vecka , eller vad man ska säga ? Rätt mycket hoppning iallafall :)
Idag , tävling
Fredag, hoppträning gud vad skönt det ska bli :D
Måndag, påskhopper regional tollstad Lc,Lb


bilder sabbe , åtvid

2011-04-16 @ 23:29:54

Hejsan !
Sabbe tjuter sönder för att hon inte får sina bilder , så lägger upp bilder på Sabina och Nimble sedan så får ni et inlägg om hur det gått för mig (:





Ryttar- outfit - collage

2011-04-16 @ 23:04:35
Kändes som det var ett tag sedan det var en outfit på bloggen, och sen slog det mig att alla de få outfits vi gjort har alltid sett de samma ut med, shabrak, benskydd, boots, lindor och pannband. Och vi har faktiskt aldrig lagt in en ryttaroutfit. (haha, kanske för jag bara köper saker till Sunna och aldrig till mig själv, så jag kollar nästan aldrig på ryttarutrustning) Men i alla fall. Det här får bli den första av kanske många, många fler. 
Ridbyxor: Pikeur
Piké: Hv Polo
Jacka: Pikeur
Väst: Pikeur
Ridstövlar: Mountain horse supreme High rider
Ridhandskar: Kingsland
Hjälm: Charles Owen Classic

Uteritt i solsken (bilder från torsdags)

2011-04-16 @ 21:09:34
Nu kommer de dåliga mobilbilderna jag skrev om i förrgår. Såhär kan det se ut på en lång ridtur en vanlig solig torsdag. Inte helt fel!




Ush, jag känner mig nästan på håret för stor för Sunna när jag kollar på bilderna, längdmässigt. Tur att hon är islandshäst och egentligen inte har några problem med att jag rider henne. Hade hon varit vanlig C-ponny skulle jag blivit tvungen att sluta rida henne för länge sedan.

amazing animation

2011-04-16 @ 00:07:51
Gif Created on Make A Gif




Uteritt i solnedgång

2011-04-14 @ 21:54:15
Idag precis innan solen gått ner red jag och min kompis Amanda ut på våra gulliga ponnysar! Det blev en ganska rejäl runda, och vi passade även på att rida förbi den där lilla minishettisen, (ni vet den som är så söt att man smälter och som jag la ut en film på för några veckor sedan?)


Jag brukar kalla Sunna för grisen, men det kan jag inte fortsätta med för Amandas häst knorrar när hon blir nervös! (eller om hon bara vill stajla) Och som då enligt mig är ett självklart val till det smickrade smeknamnet. I och med det kommer ju den svåra frågan om vad Sunna ska ha för nytt smeknamn, tunnan kan jag ju inte heller kalla henne då hon inte är speciellt tjock längre... Det får helt enkelt bli snigeln, eller något annat långsamt. Tur att hon är söt, lilla snigeln! ♥♥♥

Fotade några halvkassa (i kvalitén) mobilbilder, men de får komma upp imorgon då jag inte hittar sladden till datorn! (ja é inte blond...) Istället får ni se några sommarbilder Amanda och jag tog i somras på ponnnysarna.




(Sunna lyckas alltid få med sina charmigaste sidor på bild)

morgon fundering (:

2011-04-14 @ 07:12:00

Har funderat på detta länge och ska fan göra det så fort jag fyller 18 !

Jag ska tatuera in
Ekbäckens Sun Seagl
På armen tror jag ..annars på ryggen .. ska iallafall göra det någonstanns.
Vad tycker ni om det ? :)

Jag  menar ungefär såhär

Fast mindre och men snyggare text :)

 


tiffffffffffy !

2011-04-13 @ 22:02:12
Red även lilla Tiffy idag , så söt hon är!
Red i paddocken då den är nysladdad och fräch.
Hon var fin dock förjävlig i vänstervarv .. blir tokig ! Men hon är som hon är den lilla ponnyn , red säkert i 20minuter.Då det var hinder framme och hon var på hopphumör så tog vi några språng på 50cm .. sedan ett hopp på 80-90cm , fin hon är (:

Här kommer liiite(helgen) gammla bilder jag hitatde på Anja Saxis bdb (:


Ahh ..suddig , men jag skulle få systemkamera bilder av en snäll funkis som fota mig på både framhoppningen och inne på banan.Men har inte fått dom än..


bilder ocn nyheter !

2011-04-13 @ 21:25:21

Nu tror jag att jag har fått årdning på allting !

Så nu börjar jag uppdatera som vanligt , alltså, morgon kl 07 och vid ca 16 och sedan långa inlägg vid 20-21 tiden(:

Har hoppat igenom Mio , har även kört någon övning för mamma ... som vilka kört på ridskolan , men den var faktist bra!  Vi hoppade somsagt dendär övningen lät hinderna ligga väldigt lågt då vi bara tränade styrka! Orkade inte förklara , då jag inte är så bra på det.Men såhär såg övningen ut .. som en 8 med ett hnider i mitten, ni kanske kan gissa hur man hoppar det ?? Och dom där 2 hinderna som sitter ihopp är ett oxer , och det satte jag upp på lite höjd.. tog även den röda hinderduken , eftersom inte mio älskar att hoppa över röda hinder.Men han hoppade första gången men sen så tvärnita han , men fick över honom 2 klockrena gången efter det.Så han var fiiin ! Han hopapde stora luftiga hopp men la till några gånger och tillslut blev jag sur på honom och sa till han , kanske fel av mig ... vet inte ? Men det funkade och han hoppade klockrent sen.

Red honom på 3-delade bettet med rörliga ringarna utan bettskivor men han gick bra på det, hade även aachen-nosgrimman och jag bara älskar den.Så det blir även att ha det så på lördag.


Nu får ni några bilder från dagen , mamma har fotat.




Hästen kom för nära inpå men hopapr upp sig ganska snyggt endå (:


Älskar min ponnynsöron !

Nu kommer lite bilder på Vilma och Sulle , alltså syrran.
Han fick ny sadel i ..måndags !


Söta tycker jag allt (:


morgon !

2011-04-13 @ 07:05:00

Har inte så mycket att skriva .. jag har valt att ta bloggvila några dagar till, saker som jag inte har lust att skriva nu kanske skrivs om några dagar.

Men kommer fortsätta med mina morgoninlägg vid ca 07,00
Detta fick bli mitt morgoninlägg denna morgon (:

Dom tävlingar som är planderade nu är åtvidaberg nu i helgen Lc,Lb, Tollstad nästa helg Lc,Lb blir även första regionala ! det är ju också kval då , får se hur det gåår (:



Saffran

2011-04-12 @ 17:41:43


Dagen i ära har jag sovit, sett på film, lagat spagetti och köttfärssås för första gången och fotat min underbart söta katt. Ingen skola för mig alltså, och ingen ridning heller. Nu är jag trött. Godnatt. (eller godeftermiddag?)

sjuklig

2011-04-11 @ 19:54:38
Helt totalt oväntat har jag gått och blivit sjuk (eller nja, mer halv-hängig kanske). Eftermiddagen tillbringades med att sova på soffan/äta kladdkaka/se på How I Met Your Mother. Hoppas lite halvt på att vara så pass frisk så att jag orkar dra mig till skolan imorgon, (fast det skulle ju vara lite skönt att vara hemma med)

Nu är Sunna nattad och klar. Hon var redan smått dammig i pälsen fastän hon shamponerades igår, hon rullar sig ju i och för sig i hagen 24/7. Kanske för att hon tycker att det är så skönt att bli ompysslad, vem vet? ;) Sunna barar älskar att stå i centrum.


Badkrukor och mindre badkrukor till hästar

2011-04-11 @ 17:03:33
Igår red som sagt jag och Moa till ett badställe ca en haltimmes  ridtur bort, barbacka, med två envisa ponnyer. Jag kan väl inte påstå att det var någon direkt trängsel på den lilla stranden som finns, och när vi väl var där kunde jag inte låta bli att plaska  lite i vattnet med Sunna.


Sist jag red dit (i somras) total vägrade Sunna att ens snudda vattnet med hovarna. Och när jag sa till henne på skarpen så bockade hon, tvärvände så att jag nästan (läs igen:nästan) flög av och galloperade bort från vattnet. Jag hade tänkt visa er filmen som mamma filmade, men hittade den inte på datorn.

I alla fall, nu, (efter att jag berömmt henne för varje steg närmare vattnet) gick hon i upp till knäna och plaskade runt lite med spetsade öron. Humöret på topp! Och hon hade säker gått i djupare om hon fick, men jag kände inte riktigt för att ta första doppet för i år, den 10 april... Badkruka som jag är brukar jag inte bada förens i mitten av juni. ;) Om det går lika bra när sommaren anlänt kan ni räkna med lite härliga badbilder!

So Long!

Hiss

2011-04-11 @ 07:10:00
Stor hiss till Hööks fleassett !

Täcket sitter sjukt bra , skit bra passform .. specielt bra om man har biffig häst (:
Bogen är inte låg , utan hög bog.. allså det bästa man kan ha.
Grimman .. ah den är väl bra (?) Men gillar inte nack-knäppet och inte det matrialet , kör emd JW-grimma elelr lurv/läder grimma.Lindorna var ca 2mil långa , men det var bara att klippa.







Såååå lite bilder (:

2011-04-10 @ 22:07:48
Gud vad jobbigt allt är nu.. gillar inte mitt liv alls, allt är för jobbigt och mina föräldrar tror att jag är 10år.

Men mamma har iallafall anmält mig till åtvidaberg nästa helg , hopapr Ld,Lb får väl se hur det går , inga större krav första tävlingen detta år.

Han kan ju hoppa så det ska väl inte vara några problem (: , ligger väl mest på mig att jag rider rätt.
Blir antagligen att hoppträna onsdag, ska bara hoppa igenom honom och något hinder på 110 för att känna av han lite.




Brollorna grus , lika ?




Sunna och Mio är nyschamponerade , så jävla härligt !
Lång-tur på Mio och Sunna idag , red till tjen sedan hem hit så fick dom beta lite i sommarhagen , var som en härlig sommardag allså !'

morgon (?)

2011-04-10 @ 09:40:50

Äre okej om jag tar bloggvila i en vecka ? (:

Nu blir det stallet , jo jag vet jag är uppe tidigt berömm på det alltså !
Linnea och jag rider ut på Mio och Sunna vid ca 11,00 och efetr det så skrittar jag ut på Tiffy så hon inte ska få träningsvärk från gårdagen.
Sen så hänger faktist kameran med idag :D , wiihhuuu bilder senare !


irriterad

2011-04-09 @ 21:30:18

Lite smått trött och irriterad..

-Jag ska inte sattsa på Tiffy och skita i Mio

-Jag "tävlar" Tiffy för både hon och jag tycker det är kul

-Jag tävlar Tiffy dom gånger det inte finns några lokala/regionala tävlinga att åka på med Mio

-Jag strutar inte i Mio

-Den tid som finns över lägger jag på Tffy , alltid först och främst mina egna


Heej , sorry :p

2011-04-09 @ 18:59:43

Hejsa alla läsare ! (:
Jag vet att jag tog inte skrev någoting igår , förlåt men var verkligen jätte trött och var inte hemma på hela dagen.Kom hem från viken vid 8 och då var det bara att dra ner till stallet för att fixa Tiffy inför tävlingen som har varit idag !

Och vi har idag varit och tävlat.
Ni fattar inte hur stolt jag är över denna lilla söta ponny !
Har inte hunnit träna hemma särklit mycket och har häller aldrig tränat för tränare, men endå så tog vi oss runt idag, duktiga ponny.

50cm , Hon var rejält seg i denna klass , bjöd inte på alls som hon brukar.Orkade inte riktigt hålla koll på vägringarna , men det blev en del, men det är fullt okej !Så hade jag hjälpt Anja med Star också , så Tiffy blev trygg med Star vid sin sida , så Star fick hänga med in i ridhuset och stå i ett hörn medans jag hoppa.Då hon blev väldigt stressad och inte riktigt förstod att man skulle hoppa hela banan så då sprang hon till Star och gömmde sig bakom honom, såååå söt !
Blev abosult inte arg på henne , eftersom hon har aldrig varit i ett ridhus.Aldrig varit skild från sin mamma så länge.Aldrig varit på en tävlingsplats.Aldrig åkt transport utan sin mamma , heller inte åkt transport på fleraflera år.

60cm ,  Riktigt fin , älskade snutteponny !
Bjöd på som f*n , lite svårt att få tillbaka henne när jag ville, men hellre det än att dom är sega.Hoppade alla hinder i flytande galopp , 50klassen så blev det allt möjligt, tölt,trav,slängtrav,galopp,sken.Men somsagt 60klassen flytande galopp och tog ordentliga språn , fel avtramp en gång men hon löser det sååå fint ! Ett hinder som var i svart och vitt rutigt som var mot publiken då saktade hon in och gjorde en av henens kända svängar.Dra ner huvudet och kasta sig i motsatt håll och snett bakom, men jag satt kvar och vi la en volt, då vi var ca 10meter från hindret när hon gjorde detta så räknades ju inte som vägran :) Så allså felfria ! Sjukt stolt över henne.


De kallar henne Sunna

2011-04-09 @ 12:07:51
Zup! Äntligen helg! Och bättre blire, för nu är det bara 1 vecka kvar till påsklov! Härligt härligt, för lov betyder heldagar i stallet. Är ridsugen, men det blåser så otrloligt mycket och det har det gjort de senaste dagarna med. Sunna blåste nästan omkull igår när jag red.

Jag är på shoppinghumör, och det brukar aldrig sluta bra... Är sjukt sugen på att beställa en (eller varför inte två?) diskogrimma från hööks. Har dock beslutsångest på vilka färger, känns som vilken färg jag än väljer kommer jag att ångra att jag inte tog den andra färgen efteråt. Haha, det kommer säkert sluta med att jag köper alla en i varje färg. Hoppas för min plånboks skull att det inte händer.


regn

2011-04-08 @ 15:59:35
Gick hem från bussen idag i solsken medans jag tänkte något i stil med "gud vad roligt det ska bli att rida i solsken idag, nu är det verkligen vår!". En halvtimme senare öser regnet ner. Otur- ore what? (Jag är helt inkörd på engelska efter att vi gjort engelska nationella idag) (Ett nationellt prov piggar alltid upp ♥) (Ja, parantesen innan var sarkasisk)

Nu ska jag nog gå till stallet och torka min häst som antagligen kommer att vara dyngblöt, sannolikheten är ganska stor. Får ta med mig hårblåsen (undrar just nu om det skulle fungera att blåsa sunnas päls med hårblås) (kom på att tanken jag nyss tänkte var ganska korkad) Det måste finnas något annat effektivt sätt att torka sin häst på.

Håller tummarna för att solen hittar tillbaka, den borde skaffa sig en GPS...för Sunna borde röra lite på benen idag, och det är så otroligt trist att rida i regn.

So long!

WpihvL on Make A Gif, Animated Gifs
(ph: Saffran och hennes bror när de fortfarande var små luddiga bollar)

svaret

2011-04-08 @ 12:00:00
Den som först svarade rätt på min helt galet bra (not) "finn 5 fel" var Frida Fransson. Rätt svar var;


1.Ett grässtrå är borta vid benet
2.En del av svansen är borta
3.En del av blomman vid ryggen är borta
4.trädet är borta
5.bläsen (stjärn) är borta

Jag tyckte själv att jag gjorde dem vääldigt lätt (svårt att veta hur svårt man kan göra, och det käns för mig självklart var felen är eftersom jag redigerade bort dem), Men Moa hade tydligen suttit hela hennes håltimma och försökt leta reda på felen utan att hitta dom. Och Moa kallar mig blond!

hejj

2011-04-06 @ 22:27:08

Vilma red Sulle idag , han var faktist fin. Vilma är dock lite för steressad men mot slutet red hon lungt och satt still :) Nöjd med både sulle och vilma iallafall.

Tiffy och Mio vilade.

Tömmkörde Sigge , åh så fin han var !
Har filmer och bilder , men det går inte få över flerna till datan , den går bara inte . Det laggar sönder då..
Sigge var iallafall skit fin somsagt , älskar ponnyn.Men fösöker få över filmerna och bilderna till imorgon.

Godnatt !


Mamma och Mio i sommras.


Massa roligt

2011-04-06 @ 20:33:27
Sunna har vilat både idag och igår. Men imorgon får hon nog lite motion! Nu ska jag nog försöka göra klart min bokrecension som skulle varit inlämnad förra veckan. Älskar ni inte känslan man får när man vet att man har massor av skolarbete att göra, men istället väljer att inte göra ett skit? Fast idag är dagen då det händer, idag gör jag klart min bokrecension. Ska bara förbereda mig mentalt först.




klurigt , kommentera är bäst för er

2011-04-06 @ 07:00:00

Jag har gått och tänkt på detta nu i .. 2 dagar.
Vet inte om det går att "genomföra" , men om vi har hjälpsamma läsare så borde det funka !

Alla våra läsare

Kan gärna få kommentera detta inlägg, din kommentar ska inehålla

Vad är det största problemet med din häst inom ridningen ?
Jag menar precis vad som helst inom ridningen såsom
Sitta upp, hoppa av, slö , pigg , olydig , svår att få i form, stegrar , hård i munnen , för känslig i munnen , o-kontrolerbar att hoppa / rida ut , lägger till ett steg innan varje hinder , drar ner huvudet , bockar.
Det var en del av dom jag kom på , men kommentera gärna vad du har svårt med din häst allså ditt problem.Ett stort tack till alla er som kommentarar , för jag tror det kan bli bra .. ni får sedan se vad jag kommer göra.

Alla era kommentarer kommer granskas , av mig.Så får ni sedan se vad som händer.
Inga namn, efternamn,mejl-adreser kommer publiceras inför andra läsare.

Tack till alla som kommenterar , bara så ni vet så är det ni själva som får hjälp om ni kommenterar.




Film på Mio.

2011-04-06 @ 07:00:00
Här är en ganska rejält gammal film på när jag tävlade Mio , det var våran andra L:b , avdeling B från västervik.Ni får gärna kolla och helst av allt kommentera !


kl 13,00 (:

2011-04-05 @ 12:55:08
Sitter nu här i skolan , har 3 timmar håltimma och då har man tid med sånthär.
Har inte så mycket att skriva om men ska iallafall rida både Tiffy och Mio sedan, rida ut på banvallen eftersom underlaget är super, men Mio sak endå ha grärbrodd efetrsom han är lite smått klumpig ;)

Men har muntilig redovisning på torsadg så ska börja förbreda lite.
Först skulle jag redovisa om mormors hund Disa , men hon har ont i ett ben så det blev inte så.
Ska nu istället redovisa om Newforest och Welsh mounitn/ponny och cob :)




5 fel

2011-04-05 @ 12:00:00
En lite slarvigt gjord "finn 5 fel". Den första som hittar de 5 felen får en länkning. Dock inte jätte svårt, men kanske inte så lätt heller. :)




godmorgon (: , filmmorgon !

2011-04-05 @ 07:00:00

Jag tror många av våra nya läsare har missat detta eftersom det var så länge sedan jag laddade upp den här.
Så nu kommer en film från när jag tränade Helenas häst Maja.Jag tränade henne några veckor i vintras.


Hejjjjjj :D

2011-04-04 @ 22:04:08

Har inte så mycket kul att skriva ..

Red Mio idag iallafall.
Vet inte vart man ska börja,
Tjaffsig i munnen , gick med huvudet högt och stretade imot .. mest i vänster-ställning.
Fick honom att slappna av och gå i låg ställning i båda varven dock bara i trav och skritt på 8:an , inte galopp.
Hoppade faktist idag , orkar inte förklara övningen så jag ska göra en skiss i paint strax.
Inte särklit fin .. hoppade slarvigt och försökte inte särsklit mycket .. det var mest jag som fick kämpa.MEN filmer kommer !

Tiffy , vila.

Sigge och Sulle ridna i paddocken av vilma och malin.

Red faktist på Idha idag !
Riktigt pigg och lydig i munnen , dock väldigt svår .. för man kunde inte bara styra .. hålla om med ben ..sittsen och vikten.Lite jobbigare att rida henne än Mio faktist :D Men alltid nyttigt att få rida många olika sorters hästar.

För er som missat så är ju detta Idha.





stans sötaste islänning

2011-04-04 @ 17:40:49

(ph: bilder tagna vid löshoppningen 2/4)


Så här söt var Sunna i moas nya pannband, jag skulle ha köpt ett till henne jag med. Dock sitter det på bilden lite sådär på sneddan efter all hoppning, och manen ska vi inte ens prata om. Den står ju ut åt alla håll och kanter!

Hon är lite konstig, den här Sunna. Andra islandshästar har long tjock man, men sunna har bara som en stor hårboll mitt på huvudet (dock så är den tjock så att det räcker). Och så ser man 2 små öronspetsar som sticker upp någonstans på sidorna.

När jag först fick hem henne sa ägarna att hennes man aldrig blir längre, att den alltid sett ut som den gjorde. Men det trodde inte jag på, såklart det måste finnas något sätt att få hästars man att bli längre liksom? Envis som jag är bestämde jag mig för att få den att växa, och sedan när jag lämnade tillbaka henne skulle ägarna tappa hakan (jag erkänner, det var min plan). Hon fick foder med extra mineraler och jag tog hand om den helt enkelt. För ett tag kändes det som att den funkade och manen var redan efter någon månad lägre. Men nu efter vintern är den ju nästan lika kort som den var från början. Hon måste tappa de längsta hårstrånen efter vintern eller nått sånt. Helt seriöst, jag ger upp!

godmorgon , långt inlägg

2011-04-04 @ 07:00:00

Fick frågan om hur mycket jag hoppar i veckan.
Så tänkte besvara den frågan ,

 

Jag hoppar ca 1gång i veckan men inte mina hästar.

Mio och jag hopptränar varranan torsdag.Allså inte enns en gång i veckan , utan en gång i veckan varranan vecka.Sedan har han haft ganska mycket vila eftersom han har varit ung, så han har haft 6veckors vila på vintern och ca 4veckor på sommaren.Det är detsamma här .. vi hoppar mesta dels på hösten och våren.Sen hoppar jag aldrig höjd på Mio , jag vet att han kan hoppa högt så då känns det onödigt att slita på honom på dem höjderna.Sen tävlar vi ju rätt mycket också , ungefär varranan helg när tävlings-sässongen är igång.Flera säger till mig att åka och träningstävla på honom.
Men lixom varför skulle jag ?
Han kan hoppa , han är van , han är alltid lugn på tävlingsplats och vägrar nästan aldrig och heller inte tittig.
Jag känner då att det är ingen vitts att åka och träningstävla..det bara sliter att hoppa och då om man endå ska hoppa så varför inte tävla på riktigt.Så reconerar jag.
Hur resonerar ni ?
Har ni något problem med eran häst ? Tittig,springig,vägrar ofta vad som (?)

Tiffy är  fortfarande lite tjock , och som säkert alla vet så ska inte tjocka hästar hoppa särklit mycket .. det sliter fruktansvärt.Mest på knäna , men även rygg senor osv.

Så henne hoppar jag endast nu på våren.Då hoppar vi ca 1 gång varranan vecka och det räcker absolut ! Hästar behöver inte hoppas en gång i veckan.Nu kanske ni undrar varför jag hoppar henne bara på våren (?)
Men jo det är så att Tiffy på sommrarna är i en sommarhage ..som ligger ute i skogen på ett ställe.Och där finns ingen paddock och då inga hinder, så det blir väl kanske att vi hopar lite pinnar i skogen och inget mera.Och på vintern så är det ganska svårt eftersom vi inte har någon stanns att hoppa och hon ahr heller inge skor .. så hon går oftast rätt lungt på vintrarna och hoppar därför ingenting.På hösten kan det i och försig bli lite hoppning i paddocken , men eftersom dom kommer ner så sent ..nästan när snön börjat falla så är det endast några veckor som jag har på mig att hoppa henne.Löshoppar gör vi ca 2-3ggr på våren och 1 gång på hösten allså max 4ggr om året.
Vi tränar nästan aldrig höjd, vi tränar vägen till hindertt och efter hindrett.Hon är också ganska tittig och väldiiigt stressad och då kan det vara bra att hoppa på låg höjd men endå tittiga hinder.Jag hoppar nästintill alltid under 70cm på henne, det är någongång ibland jag kan hopap högre och då ligger hindrena på ca 80-100cm.
När vi löshoppar så kan jag därimot säga att jag nästan alltid hopapr högre än 70cm .. börjar lågt och går uppåt.




idagen (:

2011-04-03 @ 22:23:00
Ridning på Idha , bilder från idag


Lite halvtaskiga bilder , men man får ju endå en liten insikt.

Där är Mios och min övning.haha (:

godnatt !

2011-04-03 @ 22:05:31

Som jag redan skrivit så har båda små-ponnyerna blivit ridna idag.
Tiffy fick stå .. hon ska även sova ute i natt, har hennes ägare bestämmt.Allså inte jag.

Mio var skit fin !
Bjöd på och gick i den formen jag bad honom gå i , hög som låg.Mest skritt men även en del galopp-fattningar.Allså inte galloperade vi inte mycket utan träänade mest på fattningar från skritt och halt.
Härilg dag :)


Nu ska Moa sova och lyssna på Rix-Fm , godnatt !


svar på kommentar

2011-04-03 @ 21:09:49
Någon anonym som undrar om Mio river på denna bild

Svar nej , och hindrett ligger på ca 130cm så han är rätt nära men klarar det endå.

Bilder som ingen borde fått se

2011-04-03 @ 17:38:00
Fick några förfrågningar om failbilder, och ni vet vad man säger. ER önskan är min lag, eller liknande. Här kommer några bilder som borde legat under sektretess i åtminstånde 10 år. Bland annat några elit rivningar, fel ögonblicksbilder, eller bara, tja fail. På min lilla gris och moas Mio.

Elitrivningar:




maja bilder och annat , vardag

2011-04-03 @ 16:25:47

Hejhej (:
Har suttit på mopedkurs från klockan 09,30-15,00 .. lite seg början men sedan fick vi köra moppe ! Amanada och jag var värdelösa.. men tillslut var vi riktigt grymma :D Klarade U-svängen med 2 olika sorters mopeder och med passaregare , grymma vi är allså (:

Men nu blir det stallet , dom kommer väl antagligen ha lite träningsvärk kan jag gissa.Men vi tar en lugn-uteritt  med båda ponnyerna , även Linnea på Sunna.
Båda småhästarna , Sigge och Sulle, har redan gått idag.Vilma och Ebba red ut på dem.Galopprundan i lagom tempo, det var nog ganska skönt för Sulle tror jag.Och lilla söta Sigge var så avensjuk igår när inte han fick hoppa.

Här kommer några bilder på Maja igår från löshoppningen då det inte fick plats i gårdagens inlägg.






ursäkta den dåliga kvaliten på bilderna men det hann att blir mörkt.. och då blir det såhär :/


Varför du aldrig mer vill rida på ett pessoabett!

2011-04-03 @ 15:22:06
Läste denna text om pessoabettet och dess inverkan och har gått och tänkt på den en hel del efteråt. Något som fastnar och som är värt att fundera över nästa gång ni tänker på att stoppa in ett pessoabett i din hästs mun. Texten är inte skriven utav mig, utan jag hittade den på den här bloggen (som i sin tur hittade den på en annan blogg). Vanligtvis tycker jag inte om att kopiera andras texter, men denna var sjukt bra och välskriven. Något värt att läsa.

Pessoabettet är från början ett körbett vars namn man använder idag kom genom att Nelson Pessoa (känd hoppryttare, far till Rodrigo Pessoa) började använda det. Något det talas om att han ångrat idag. Egentligen heter pessoabettet Dutch Gag vilket på svenska betyder Holländsk munkavle.

En vanlig missuppfattning

Många tror att pessoabettet är ett hävstångsbett - vilket är felaktigt. Pessoabettet har förvisso skänklar men ett hävstångsbett används med kedja vilket gör att det ger en hävstångseffekt, mycket logiskt. Hos pessoabettet å andra sidan finns det inget som stoppar ryttaren från att dra "för mycket". Den enklaste lösningen på det borde väl vara då att sätta på en kedja, eller hur? Dock är det som så att en kedja på ett pessoabett inte ger rätt verkan utan kedjan hamnar fel i jämförelse med exempelvis ett Pelhambett. Detta skulle då leda till en felplacerad kedja som kommer att klämma och nypa den tunna huden hästen har där.

Hur fungerar då ett pessoabett?

När du tar i tygeln sker detta: mundelen dras upp mot mungipan/tänderna, samtidigt som sidodelarnas rotation gör att nackstycket dras nedåt. Alltså:

Det trycker i nacken genom att sidostyckena kommer att spännas och för att undkomma det kommer hästen att vilja sänka huvudet (i hästens nacke finns det otroligt mycket nerver). Om man jämför just den delen av bettets påverkan med ett vanligt tvådelat där sidostyckena istället slakar när du tar i bettet är skillnaden stor. Pessoabettet trycks även upp mot gomtaket och uppåt mot hästens tänder (då den vanligaste konstruktionen är tvådelad), vilket gör att hästen vill höja huvudet. Pessoabettet ger alltså dubbla signaler.

Eftersom att det dessutom inte finns någon kedja dras bettet upp i hästens mungipa, utan någon begränsning. När detta sker kan hästen få sår- och tryckskador på gomtak, tänder och även mungipor. Nypskador är också väldigt vanliga då mundelen förflyttas långt på bettringen. Bettet är inte bra för tänderna på hästar därför att det rör sig så mycket i munnen och kan vid ett kraftigt/hastigt drag till och med slå sönder tänderna.

En annan väldigt viktig anledning till att inte vilja använda pessoabettet är den uteblivna eftergiften. Vid all sorts ridning vill man kunna ge hästen en belöning när den gör rätt i form av en eftergift, även i munnen. Med ett pessoabett går inte det eftersom att bettet är överrörligt. Utan en eftergift går hästen heller inte i en ärlig form. För att ge total eftergift på ett pessoabett måste man släppa ut tyglarna helt och hållet vilket torde vara väldigt opraktiskt. 


Hur reagerar hästen på detta?

Bettet kommer därmed få hästen att försöka komma undan bettets verkan och den kröker då på nacken. Att rida med ett pessoabett är som att skrika åt en döv. Varje hjälp du ger genom pessoabettet är betydligt större än du tror. Hästen kommer kanske till en början bli stum i munnen tills den slutligen väljer att "ge upp". För ryttaren kommer det knappt att kännas när man tar i tyglarna eftersom bettet inte har någon hävstång men för hästen känns det desto mer. Skulle man då ta tygeln till sig än mer så att man "har något i handen" kommer hästen ha hunnit känna bra mycket mer. Eftersom att hästen kommer att dra sig undan för bettet får man heller inte ett ärligt stöd på bettet.

Skulle man då väl byta bett är det inte ovanligt att hästen fått en "psykisk blockering" inför bettets inverkan. Antingen kommer hästen att vara så pass stum och "härdad" i munnen att ryttaren kanske väljer att betsla upp än mer eller så kommer den att gå undan även från det vanliga bettet av rädsla för att bettet kommer att trycka och göra ont. Hästen känns villigare och lydigare därför att den inte kan säga emot. Ju längre man använder ett pessoa, desto svårare blir det att betsla ner.

Förändringar som man kan se på en häst som rids på ett pessoabett, förutom det jag nämnt ovan, kan exempelvis vara att man märker av en förändring i hästens gångarter, hästen blir trippig i steget. Långa mungipor (bild ovan) är också något man ofta ser hos hästar som rids på pessoabett just för att det inte finns något stopp. Många hästar springer även och gapar till bettet för att undkomma smärtan. Signalerna som ges till hästen från pessoabettet är konfliktartade som jag nämnt tidigare vilket ofta ger reaktionen hos hästen att den drar sej undan. Ofta ser man ponnyer/hästar som går bakom hand, med sänkt rygg och bakbenen "på andra sidan ridhuset" när det rids dressyr på bettet. Pessoabettet ger summa summarum spänningar i hästens kropp vilket aldrig är bra.


Vanliga funderingar

Om man har en häst som gärna springer på, vad ska man använda för bett då om pessoat alltså är dåligt?
Det första man ska göra är att undersöka anledningen till att hästen springer. Har den ont någonstans? Har den dåligt passande sadel? Är ryttarens ridsätt anledningen till det hela? Är hästen frisk så måste man först och främst jobba med lydnaden. Att betsla upp är i många fall en genväg då det i många fall egentligen handlar om att grundarbetet inte sitter. Skulle man vilja rida på ett skarpare bett finns det tusentals andra som är bättre än pessoabettet! Se till att du vet allt om bettets funktion innan du stoppar det i hästens mun! Vill du ha ett bett med hävstångseffekt (som alltså då används med kedja) är det lämpligast att rida med dubbla tyglar så att du kan välja när du vill använda hävstångseffekten och inte.

Men det är ju hästmänniskor inom eliten som rider på pessoabett? De kan ju inte ha fel!
Faktum är att de inte är allsmäktiga, de inom eliten. De kan göra sådana "enkla missar" som att sitta med felvinklade händer. Medaljer och berömmelse betyder inte per automatik att man vet allting eller tar till sig all kunskap som delges en. Jag tror själv att du när du läst om pessoabettet inte skulle vilja stoppa det i en hästmun ens för en dag.

Om jag sätter tygeln i den stora ringen då, borde det inte verka som ett vanligt bett då?
Nej, det gör det inte. Om du däremot skulle sätta både sidostycket på tränset och tygeln i den stora ringen får du däremot samma effekt. Fast det blir enbart rörigt och då kan du ju alltså lika gärna använda ett vanligt bett! hälsosamt.

Och slutligen

Missbrukande av bett är aldrig bra men faktum är att pessoabettet aldrig är bra på grund av dess funktion och den reaktion och de skador det orsakar hästen. Ofta är det så enkelt som så att de som väljer att rida på pessoabett inte vet om dess funktion, man kan inte veta allt! En hästmänniska som förstått funktionen hos ett pessoabett skulle dock aldrig vilja stoppa det i en hästmun och jag hoppas att denna text givit dej den förståelsen!

svar på kommentar

2011-04-02 @ 23:22:28

Svar på kommentar;
Skulle ni inte filma ? :S
Allså det är så att många har frågat om vem vinnaren är och ville ha reda på det ikväll.

Men filmen laggar fortfarande på Youtube så om ni villa ha bevis på att vi inte fuskat så kommer filmen upp imorgon förmiddag förhoppningsvis, om den är klar laddad då.


Löshoppning,bilder

2011-04-02 @ 23:09:00

Kom hem nu då , helt slut efter dagen !
Från kl 13,00 till 19,00 har jag varit in stallet.
Har ju somsagt löahoppat och här kommer bilder !
Och ni vet ju säkert att det inte är kul att ladda upp sådana bilder , den här bomben tog mig ca 3timmar.
Och om man sitter så länge så vill man ju få lite kommentarer annars känns det rätt onödigt..

Mio;
















Skit fräsh var han idag , han har ju somsagt vilat 2dagar i rad nu.
Började lågt och höjde , det slutade med att Mio kom över ett ca 130ch hinder iallafall !
Lite loj , men hur han än kommer så hoppar han och klarar det oftast.Jag får nog börja respektera hans "seghet" han kan ju endå hoppa trotts allt !

Tiffy;













Hon var skit nervös och jätte stressad och sprang och sprang men tillslut lugna hon ner sig och hoppade lite mer ordentligt, ni ser ju bilderna och hon var fin till slutet iallafall.Hoppade inte särsklit mycket och inte heller så högt, som max 1meter och ca 5 varv , så lite lagom för henne !

Sulle;










Sulle är somsagt inte helt igång , så han hoppade bara några få varv, dock låg hinderna på ganska maxad höjd för B.ponny.Men han hoppar som en liten gräshoppa , så det är inte så svårt för honom att klara dem här höjderna ni ser ju sjävla på bilderna ! Det han hoppade som högst var ca 120cm.

Idha;















Här är nya Ida i stallet.Som jag skrev imorse Hlena och Alex nya häst !
Hon har aldrig hoppat riktiga hinder förut och därför inte läshoppad , och ni ser ju bilderna ?
Riktigt duktig för att vara första gången , sjukt vad duktig och taggad hon var.
Hon hoppade ca 70-80cm som högst.


Som jag skrev där uppe,
Glöm inte kommentera , för det är inte så kul att sitta 3 timmar med sånt här och sedan får man ingen kommentar.
Så alla kan vara snälla att slänga in en kommentar "var" !? (:

Ni får såklart kommentera exakt vad ni vill , posetiv/negativt var ni vill :)


VINNAREN UTSEDD! trummvirvel*

2011-04-02 @ 21:37:17
Efter ÅR av väntan (eller, nja kanske inte riktigt) så är nu äntligen vinnaren av våran outfit-tävling utsedd! Efter många timmars arbete av att skriva ner namn på lotter, har vi nu till slut dragit vinnaren. Tack till alla de över 100 personer som anmälde sig, ni är bara för bra. Och vinnaren blev... (trummvirvel*)... scrolla ned för att få se vem som vann. Först några bilder på våran lottskål.


Grattis till Lonnie och hennes B-ponny som vann! Ni kommer att bli kontaktade via mail och få ert pris snarast.

4 Löshoppningsbilder

2011-04-02 @ 20:47:55
Vart ganska många bilder, men lägger bara upp 4 löshoppningsbilder nu. Vill ni ha fler så får ni kommentera. Vad vill ni ha för slags bilder? Fina? Fail? Rivningar? Över hindren? Rubbet? Vädret är ju lite halvtaskit och hästarna är lite leriga (host Sulle), men det får ni stå ut med.






Sunna löshoppning

2011-04-02 @ 13:21:35

(ph: tredje (sista) löshoppningen, bommen ligger på ca 70cm på bilden)


Ska ju som sagt löshoppa Sunna snart (som moa säkert skrivit om), så lite nya bilder kommer nog ikväll! Tänkte inte hoppa så högt då hon inte är hoppad hinder sen i somras, testa mig fram lite och se hur det gå helt enkelt. Och om Sunna tycker att det är kul, annars skiter vi i att hoppa. Fast sist hon hoppades så var hon taggad. Hon är ju ingen hopphäst, men jag tycker att hon är duktig endå. Min lilla gris. Och hon har fått mycket bättre kolla på sina små ben sen jag fick henne! Skönt. Hon har även vilat i 2 dagar nu, så hon är nog pigg!


Tack till den person som uppfann bidserie-tagning på kameror (ni vet, när kameran knäpper av runt 3 bilder/sekund?) Han/hon borde få nobelpris eller liknande! Får se om jag har några roliga bildserier att göra gifar av sedan.

VNNAREN PÅ TÄVLINGEN , snart

2011-04-02 @ 12:31:56

Nu sitter jag här och gör alla lotterna . Shiit vad många det blev !
Ett stort tack till alla som anmält sig !!
Det blev lite över 100 anmälda, skit bra !

Men vid 14,00 så filmar vi och drar vinnaren i stallet sedan så kommer filmen upp vid ca 18,00.


klockan 12 !

2011-04-02 @ 12:18:00

Lite bilder , kanske gämföra?
Kommer iallafall gärnförelsebilder på Sunna här;
Gammla bilder:


Lite föör gammla bilder , då vi inte enns hade en systemkamera.Allså bilderna är ca 1år.En hov i magen , vägra, stillastående,helikopterhopp,och inte minst sagt . Sunnas kända grishopp med bakbenen. Det här var första gången hon löshoppades.

Men nu kommer lite nyare bilder.







Jaha ,det var en del bilder.. hinner inte mera nu , för nu är det stallet som gäller! Älskar manen på vissa av bilderna.
Men vad tycker ni om jämförningen? Vad har hänt? Hur har hennes teknik föbättrats?
Jag själv tycker och vet , att hon har mycket bättre koll på fötterna , hon är kvick och är stadig nu i löshoppningen, redan när hon är över ett hinder söker hon efter nästa. Skit duktit har hon blivit!



godmorgon

2011-04-02 @ 07:33:00

Vi ska ju somsagt löshoppa en del hästar idag i stallet.
Nu tänkte jag skriva lite om allahästar som ska vara med;


Quincys Mio ,
Min ponny såkallad Mio , 6år om ett tag.
Inte löshopapr särsklit mycket alls, utan bara ca 3-5ggr.
Han är iaf löshoppad 120, allså jag har hoppat högre uppsuttet på honom.

Ekbäckens Sultan ,
Mormors ponny såkallad Sulle, 15år.
Han har levt många år och är van vid löshoppning , hoppad 130 som hm.. 4åring ?
Med ryttare vet jag inte , men med mig 1meter.

Tiffany of Suprice , eller som jag säger Princes Tiffany ,
Lis ponny såkallad Tiffy , 15år.
Hon är endast löshoppas 2ggr i hela hennes liv, hoppad 90cm lös och emd tytatre allså mig ca 110cm.

Maja Stina Robric ,
Ägs av Helena Timan och kallas såklart Maja.
Löshoppad en del (om jag inte minns fel?) Ska inte gissa höjd helt vilt .. emn skulle tippa på 110cm ?
Tar reda på det till ikväll och även hur gammal hon är.

Aidha ,
Helenas och Alex nya ponny ! Såkallad Idha.
Inte hoppad vanliga hinder , bara lite skogshinder och alltså inte löshoppad.Allså
första gången imorgon , spännande ! Tar reda på ålder ikväll.

Sunna fra GL Essendrup ,
Det är ju Linneas foderponny som alla säkert vet (?), Såkallad Sunna och är ca 16 år.
Inte hopapd särklilt mycket alls..löshoppad ca 3ggr och inte alls många ggr med ryttare.
Men hoppar jätte fint när det gäller löshoppning , ni har kanske sett bilderna?



godkväll (:

2011-04-01 @ 23:57:50

Linnea har somsagt redan skrivit det.
Hade tänkt att hinna klart med vinnaren till idag , men ibland blir det inte som man tänkt sig.Vi lovar iallafall att imorgon kommer vinnaren upp !!
Och vet ni ännu en sak ?
Jag har varit på tjej-kväll hela kvällen , så har inte kunnat uppdatera ett skit.Kvällen sluta med att skjuttsa Chana till bussen med en cykel och 3 passagerare, slutade med att vi drog omkull och mitt knä och lår.. är inte så fint och det gör ganska ont :p


Japp det känns lite , men tur att inget värre hände.

Det är faktist så att imorgon har Jag , Helena och ev Linnea ordnat löshoppning i stallet.Och som tur är sp kommer Helena filma ! Så film kommer komma imorgon kväll eller söndag.Sedan så kommer några hem till oss , så då kan jag inte heller sitta här , så uppdatering av mig får ni;
07,00 , ett inlägg om dagen
12,00 ett annat inlägg
ca 20,00 bilder och ev film från löshoppning , och lite mer !


Många som frågat

2011-04-01 @ 18:39:00



Det är många som har frågat när vinnaren till tävlingen om den rosa tävlings/tränings outfiten publiceras. Vinnaren kommer att publiceras idag eller imorgon här på bloggen, samt bli kontaktad via mail. Då vi lottar ut vinnaren tar det ett tag eftersom det är många "lotter" att gå igenom. Hoppas att ni har förståelse till detta!

Det som INTE får hända!

2011-04-01 @ 17:31:29
(ph: Jag och Sunna i somras i hagen)

Gud vilken dag! Är helt matt i hela kroppen. Idag hände det som INTE FÅR HÄNDA. Bland det första jag såg när jag steg av bussen idag var 4 islandshästar som stod mitt på torget i våran lilla by. Sunna och flocken, mitt på torget. Höll på att få hjärtinfarkt. Panik. Men Sunna bara stod där och tittade nyfiket på mig. Som tur är är Sunna inte så svår att fånga, hon nästan gick mot mig och ville bli fångad, eller så ville hon bara hälsa. Fick hjälp av några att leda tillbaka isländshästarna till stallet, där deras staket var sprängt. Strömmen går antagligen inte hela vägen runt. Ush vad hemskt det var. Men inget hände och allt är ju bra nu, tur det! Så länge har Sunna utegångsförbud tills imorgon. Gud vilken dag!

snälla ?

2011-04-01 @ 07:54:00

Har någon av er ridit på detta bett (?)
Hur funkar det ? Ligger det stilla ? Är det skarpare än ett vanligt 3-delatt ?
Är tacksamm för svar , för funderar på detta till Mio !

morgon , god (:

2011-04-01 @ 07:08:00
Har massor att göra.
Men fick som tur varsovmorgon idag ! Snälla Mike allså (:
Men nu blir det plugga matte , skit kul... inte.
Hejjdå sålänge ^^


RSS 2.0