Pessoa<3

2011-09-30 @ 20:00:00
Åh :D
Nu är jag lyckig , haha!
Detta schbrak kommer hem till mej i nästa vecka.
Det är ett begagnat som kanske syns, dock andvänt endast 3ggr. Men har letat efter de sjukt länge nu , bara hittat de i stl Ponny och det har varit för litet.Men detta är i full :)

mio , hoppning söndag

2011-09-30 @ 16:16:00
Varit uppe hos mormor en sväng :) Ut och gick med hundarna , filmer kommer när jag hittat sladden , kan ta ett tag .. För först måste jag till stallet och mocka och fixa allting! Sedan blir de ner till Evve , sover även där tror jag :)








Hoppbilder sen åtvidaberg för typ ett bra tag sen :) , På söndag åker jag till lillahageby för att träningshoppa honom lite, hoppar 80 och 90.

filmer dressyr

2011-09-29 @ 21:20:08
Filmer sen dressyrträningen :) Dock inte ofta ni får dressyrfilmer av mej , så ta chansen och kolla nu ;)
Sulle och Mio 
Här är en film på bara Mio och mej :)

Plugg , livet , skolan och övriga tiden ni vet!

2011-09-29 @ 19:44:02
Duktig som jag är har jag varit i skolan, haft ett engelska-prov..(har de grymt svårt i engelskan och ligger än så länge på IG) men provet idag kände riktigt bra! Skrev på näsintill alla frågor och översättningar och jag tycker de borde räcka till ett stadigt G iallafall, hoppas på de. Sen har vi bara haft onödiga lektioner känns de som :p Slutade vid halv 4 och sista lektionen var slöjd , hatar träslöjd.
Efter de så tog jag bussen hem , åkte hem och hämta pengar sedan ner och åt korv med Evve och Daniella. Och efter de drog jag upp till mormor och gosa med valpis :D efter de åkte jag ner till stallet, allt hade mamma gjort, tack! Så red ut ett tag, långgalopera honom sedan trav i 8an på hjärdet och avslutade med långskritt hemmåt. Svettig blev han också , kan de va fel om hästarna blir svettiga för typ ingeting? Mio har fälltävlanskondition och blev lixom svettig för den lilla ridturen idag ... dock tror jag att de är att han håller på och byta päls och redan har jätte tjock päls! Men ni har inget annat förslag på va de kan va?
Efter jag blivit klar i stallet åkte jag hem och dusha , sedan satte jag mej här.. har tömt datan på lite då det stod att hårdisken va full :p Här får ni lite bilder på Mormors hundar , Molly och Disa!
Sista bilden är på min morbrors tjejs hund,
Sådär då ska jag börja plugga till ännu ett förebanna*e prov som vi har imorgon , åh va jobbigt..


Fråga

2011-09-29 @ 12:10:00
Rider ni era hästar fast de har tappat en sko?





Free surveys

Minnah

2011-09-29 @ 07:04:00
Morgonkvist, kan skriva de att min kanin Minnah är sjuk och sitter i bur i mitt rum, hon åt innan vi tog ner dom till stallet och nu har dom varit i stallet 2 dagar och hon har varken ätit eller druckit så tog med henne hem igår :/

dressyr , syrran har blogg osv

2011-09-28 @ 23:02:04
Har somsagt Dressyrtränat idag! Om dressyrträningarna alltid gick som de gick idag hade jag gärna gjort de mer än en gång i veckan ;) Sjukt vilken ponny jag har :D
Imorgon har jag prov .. får se om mamma tar Mio, annars får hon göra allt så åker jag ner och skrittar honom bara, svett som fasan blev han efter dressyern idag , men fick dusha av han nere hos Johan :) Så nu luktar han inte svett utan schampo!
Gick även bra för Syrran på Sulle , hon och jag tränar nu mera i samma "grupp".
Vilma som min syster heter, har nu ocksp börjat blogga .. vet inte vad man ska säga? hon är iaf 12år.
http://www.ponnyknasig.devote.se/
Lite bilder på Sulle och Syrran


Kolla denna ponnys hoppteknik , galet!
Liten bild-bomb, men kan man se för mycket av denna snygga ponny? Gud Siggepigge bli bra nu!
Har inte skrivit om de men Sigge har varit i Hölö vetrinärklinik igen och nu har knät strulat för honom , PGA när han drog av skon på framhovan gjorde han någon konstigt knyck i hagen, han blev sprutad och nu i måndags blev han värr och idag tog vi ut vetrinär.Vi har anat fång även hovslagare har anat de, men vetrinären vi hade ute idag pratade med honom i Hölöhästklinik och vi tror det kan va en reaktion av sprutan han fick uppe i Hölö, så snart hoppas vi Sigge är bra igen och kan sattas igång på nytt!
Mamma passade också på att filma lite idag också , dock med iphone men de blev ju ganska bra? eller hur?
Dock strular sidan där vi lägger upp filmerna på, så ni får nöja er med att kolla på filmen som är klar.Och den filmen är just den gången bara mamma filma Vilma, så checka gärna :)


Bilder :)

2011-09-28 @ 07:53:00
Liten bildbomb på Linnea och Dakar! O-visade bilder + Linnea du får kopiera härifrån ,hihi :)

Minna :)

2011-09-27 @ 22:00:12
Tog ut Minna lite igår, hon fäller typ lite!
Galen kanin , sen red Linnea när jag drog bort Minnas päls :) Random menmen..

FILMER och galeeet :p

2011-09-27 @ 21:35:23
Hoppas ni gillar min humor när jag inte ätit något .. garvar åt allt , galen vidio!
Har prov och läxor + rester så hinner inte mera här :)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Var moromor i Lördags , dom har skaffat en ny hund<3 Valpisssss! Då hette den Molly men nu heter den Milla :)


Mio

2011-09-27 @ 07:40:00
Igår tömmkörde jag Mio , gick bra och han pinna på bra i traven! Dock lite segare i galoppen men annars käsnlig och fin.Imorgon är de Dressyrträning och idag vilar han.

Ekbäckens Sultan!

2011-09-26 @ 21:32:40
Haft lite hoppträning för Syrran, tycker Sulle är så fin i både kropp och psyke så vi kan höja kraven lite :)
Men fotade också lite, kommentera gärna vad ni tycker!
Dock är han fortafarnde osäker när det blir högre , men under 70cm så är det inga problem men över 70cm så blir han genast mer tittig och bakåt , osäker och inte lyssnar! Sånt som tränas upp med tiden :)
Galet hopp, han hoppar av lite tidigt.
Sulle-Studs är jobbig , haha muppponny!

Kan om han vill :)


Mupp!


95cm stående , snyggt Sulle ;)



Easyboots

2011-09-26 @ 12:09:00
Hittade en hemsida igår där det stod om Easyboots, ett par plastboots som kan ersätta järnskor. Tyckte dom var lite roliga, någon som hört talas om förut? Man bara trär bootsen på hästens hovar och om man spänner fast dom rätt ska dom sitta lika bra som vänliga hästskor. Man ska också få bättre grepp på asfallt/grusväger + att dom är stötdämpande. Det låter ju himla smart, om det nu fungerar.

Bäst måste det ju nästan vara om hästen har tappat en sko och det dröjer några dagar innan hovslagaren kan komma, då är det bara att ta på bootsen och rida som vanligt utan att hoven går sönder. Är även bra till hästar med dålig hovkvalitet. Fast jag är lite osäker på om det verkligen fungerar? Det borde kännas lite obehagligt att gå i dem för en häst som är van att gå med järnskor eller barfota.


Såhär står det på deras hemsida:
"Easyboot är ett alternativ till järnskor. Den är tillverkad i polyuretan, ett mycket hållbart plastmaterial. Den ger utmärkt skydd för hovarna vare sig det gäller promenadridning eller krävande discipliner såsom distansritt. Den kan också användas för korrektion och läkning av dåliga och skadade hovar.

Sulan i Easyboot är designad för att dämpa stötar och skyddar hovens sula mot t.ex. vassa stenar. Strålen vilar mot den flexibla botten och får därigenom det tryck som hjälper till med hästens blodcirkulation. Luft kan cirkulera mellan hästens sula och botten av Easybooten. 

Det är lätt att sätta på och ta av Easyboot, de är lättare än vanliga järnsko och har ca tre gånger längre hållbarhet. Med rätt storlek och anpassning sitter de lika bra som en fastspikad sko. Den har en stor fördel, om den skulle lossna kan du sätta på den utan hjälp av hovslagare. 

Förutom att använda Easyboot som ett alternativ till vanlig skoning kan du också använda dem på motsvarande sätt som ett reservhjul på en bil. Om du tappar en vanlig sko när du är på långritt, eller på en tävling kan du enkel sätta på en Easyboot och undvika att hoven blir skadad vilket brukar innebära att det blir svårt att få på en ny sko."







film!

2011-09-26 @ 07:52:00
Bästa filmen från gårdagens ritt har ni här :)
Titta och kommentera gärna!

Underbar

2011-09-25 @ 21:50:00
Har ridit Mio idag och han gick som en klocka!
SJUKT FINA GALNA PONNY!
allt detta under är från idag , hinner dock inte skriva så mycket!








Denna film måste seriöst alla kolla och höra på , haha!
Mio hoppar och sen sitter Tove (som filmar) på typ berget och han hoppar allså upp där hon sitter , så om inte hon hade hunnit flytta sej hade hon blivit mos, haha!
Failmfilm , men såhär pigg va han hela ritten typ :)

dem jag lovat

2011-09-25 @ 21:29:32
Är så himmla glad att våra läsare visar intresse och sådant när de gäller, kan säga att dessa 7 nya kommenterar som var när jag loggade in mej fick mej att bli ännu mer sugen på att blogga och glad också såklart!
Nu kommer bilderna från hoppträningen med Sabina på Nimble och Jag på Mio och Linnea på Dakar.

Det blev en härlig eftermiddagkväll , jag skiver om den kväll bilderna hör till!
Jag red fram Mio och han bråka och tjaffsa i traven så jag strunta i traven och tog galopp istället , gick bättre men sen börja han tjaffsa så hämta Gramanen och gick genast bättre så jag kunde släppa effter ganska fort, hoppade honom sen utan graman såklart! Hoppade bara sådana hinder som var omöjliga att göra så han blev rädd .. försöker ju få upp hans självförtroende igen, hoppade inget på höjd.Det högsta kanske var 70cm , gick superbra.Mot slutet blev han trött och slutade då ganska nära inpå. Fick efter ett tag hoppa upp på Dakar och rida honom, JÄVLAR vilken skillnad och vilken ponny! :) Hoppade alla hinder på banan , även dom som var jätteläskiga i hans värld men de gick helt okej och han stanna bara en gång och då var det ingen fjant då blev han lite rädd på riktigt , ni ser bilden där han luktar och är spänd framför däckena.. men andra språnget hoppade han som ingeting!
Fick även hoppa Nimlbe lite , gick bra.. dock fick jag till ett hopp jag hade velat se någon annan göra! HAHA, typ 5 meter upp i luften och jag trodde jag skulle dö, men snäll häst!
Dukiga ponnyer :)


09.25.11

2011-09-25 @ 20:19:56
Igår när jag kom ner till stallet hade Dakar tappat en baksko i hagen, jätte kul. Ingen ridning i helgen alltså, då han har tunna hovväggar och jag vill inte riskera att hovarna blir uppflikna. Istället bestämde jag mig för att fota lite i det fina vädret. Nästan första riktigt fina höstdagen i hela september så det kändes lite tråkigt att inte kunna rida. Moa följde med som hästhållare, inte världens lättaste uppgift när det är Dakar man håller i. Haha han beter sig som en liten omogen treåring ute, och varför ska man stå still när man kan gå?

bebis! ♥

GRYMMASTE LÄSARNA

2011-09-25 @ 20:04:48
Shit kommentererna har bara rasat in :D NI ÄR GRYMMA!

Dock synd att de är så många anonyma, men om ni har blogg/hemsida skriv in den i kommenteran tack :) Annars bara namnet!


2 till kommentarer

2011-09-25 @ 14:06:45
Mer bilder? 2 kommenterar till så kommer alla bilderna


Skitig häst

2011-09-25 @ 13:55:54
Rebecka kom till mej igår och vi drog ner till viken ett tag , men Rebecka blev så trött då hon hade tävlat innan.Så hon ville hem och jag kunde inte övertala henna att vi skulle va kvar så de blev att dra hem redan lite efter 12, svinkallat att åka moppe 2 mil!! När vi kom hem tog vi husvagnen och sov i, Rebecka somna och jag satt vid datan :p Vaknade nu vid 12 , städat och fixat och nu åkte Rebecka hem och jag tänkte göra ett inlägg sedan dra ner mot stallet. Blir nog att rida ut på Mio idag med , klättra lite blir de nog.
Finaponnyn<3
Mios päls var så äcklig att jag var tvungen att shcamponera honom igår, typ jätte tjock päls + de ser ut som den är dammig! Vräkte på schmpo och gnuggade ett bra tag, ren blev han iallafall, så han fick sova med fläta i svansen och täcke inatt ;)

Smygtitt Dakarfotografering

2011-09-24 @ 17:42:30
Ett smakprov från höst-fotograferingen på Dakar idag. Laddar upp resten sen. Vilken Snygging han är!

bilder , och ännu mer isf

2011-09-24 @ 12:55:26
Om jag ska vara ärlig så har jag inte kommit längre , sitter fortfarande fast här.Kom på att jag , sabbe och linnea hoppade våra 3 ponnyer igår! Har suttit och redigerat alla bilder som senare kommer laddas upp,
Dock kräver jag 5 kommentarer , 5 det ska ni lyckas med hoppas jag :)
Mio och jag
Jag och Dakar
Sabina och Nimble
Om ni vill veta mer / se mer så släng in kommentar ;)
Men nu väntar linnea i stallet så , bye!

mina impulsryck

2011-09-24 @ 12:04:02
Fick något impulsryck som jag lyckats få rätt ofta ...
Så tog bussen ner vid 11 igårkväll till Viken, härlig kväll bland trevligt folk! Tack (:
Sen tog jag bussen hem vid 11 imorse , skapligt ont i huvet och min röst är ... (kan man ens kalla de röst?) kraxar som en kråka/kaja eller va de heter typ, galet värre eftersom jag nästan var frisk igår kväll ju. Men vem har jag att skylla? Mej själv typ , haha.
Men är nu hemma och förbreder mej för att åka till stallet , Mio ska iallafall ridas ut.. härligt väder så ska nog klättra  skogen typ.
Imorse så vakna alla vid 7!?!?.  Och jag försökte sova gick väl sådär med 3st 97:or som hade hyperdamp, haha! Men jag gick iallafall upp vid 10 och jag älskar deras hund, allså Hannas :D
Inte lite söt va? ;) Typ kaxi heter den.

R.I.P underbara icke och bandit

2011-09-23 @ 14:47:00
Sådär , handlat och varit uppe hos mormor och fikat! Nu ska jag bara byta om , sedan blir det ner till stallet med Sabbe .. tror vi ska hoppa med Nibban och Mio. Checka hennes blogg för att se vilken ponny och vem hon är http://jokernimbleploj.blogg.se/ inte för hon uppdaterar så bra men kolla ifall ni vill.
Jag tror jag vill hoppa bana med Mio , får se vad Sabbe vill. Sedan ska vi också städa sadelkammaren och smörja lite ;)
Både mamma och Mio var ganska söta på denna bild, haha.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Var inne på Skogsslottens hemsida nyss och såg då att min mini-prins är död, ush. Han var den ponny jag lärde mej rida på<3 Östertorps Icke<3 Vila i fred bästa mini-ponny.
Han har jobbat på Skogslottens ridskola länge och många har haft han som in favorit ponny , han har även varit med många gånger i; Stockholm Horse Show på ni vet dedär shettis galopp-racet dom brukar ha?
Icke är en pigg,busig,snäll och trevlig ponny som vill göra sitt bästa, han kan i stort sett allt. Han är skitduktig på att hoppa och tyckte det var askul, iallafall var de så när jag red där. Jag önskade alltid honom , och har säkert ridit på honom 30ggr, hihi :)
För er som inte vet så började jag rida på Skogslotten som 4-5åring tror jag, slutade kanske vid 7-8år? För de var då man fick sluta rida på små-hästarna och om jag skulle rida dom större så kunde jag ju lika gärna ta min egna Sigge som stod hemma i mitt egna stall!
Icke 2Icke och Vikrtoria Rjäder på NFK Icke Familjedagen 2010Icke och Astrid Koch-Emmery
Icke och Viktoria Tjäder SRS 2009Icke och Viktoria Tjäder Familjedagen 2009
Icke på DM i Hageby
Alla bilder är tagna från skogslottens hemsida: http://www4.idrottonline.se/SkogslottensRF-Ridsport/Foreningen/Arbetsrum/Ridskolan/Varahastar/TidigareponnyerpaSkogslotten/OstertorpsIcke/
Där kan ni även läsa mer om Icke. Han fick ett bra slut på sitt liv iallafall! Han fick gå på härligt sommarlov hela sommaren med mysigt bete, dock blev han bara 17 men pga av den envisa hältan var det bäst för honom att få somna in.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bandit.
Var också en ponny på skogsslotten som tog bort sammtidigt som Icke också pga envis hälta , och även han fick ett lyckligt slut på livet! Även han red jag många gånger på Skogslotten, jätte duktig snäll ponny<3
Vila i Fred Bandit<3
Bandit



idag

2011-09-23 @ 10:56:51
Var hemma för jag var sjuk igår också .. låg i soffan hela dagen :/ Lagom mycket överskottsenergi har jag iaf nu!
Men idag har vi orienteringsskit i skolan , alla orienterar.. vi 9:or ska springa ensama men jag vägrar för jag kommer springa vilse och dö i skogen typ, så jag skulle springa med Amanda men eftersom jag är förkyld får jag inte springa så jag är ledig idag. Och Amanda springer ensam(?) Shit hon skulle sprinag vid 10 tror jag .. hoppas hon hittar tillbaka till målet! (Det gjorde hon visst inte såg jag på fb :p , hon tappade den gula lappenoch gick tbx till start, haha)
Söt Mio (:
Sen igår var ju Sigge i Hölö med mamma och Vilma, det var inget större fel på honom! Det är bara ätt knä som strulat lite sen han drog av sej framskon, men han är sprutad och ska sättas igång lite lungt nu, så kommer Wanja och kollar honom om 3 v.
Nu ska jag ner till Ica med mamma och handla! Sedan hem och städa hosthost de får mamma göra , så sitter jag vid datan igen.Efter de blir de stallet med kusinen :) Får se vad jag gör med Mio, sigge ska jag mysa och utoch gå med.

B-day

2011-09-22 @ 11:00:00
Nu har bästa dagen på hela året kommit, nämligen min födelsedag! Egentligen skulle jag varit ute och och paddlat och tältat med klassen idag, men vädret tillät det inte. Istället har vi mentorsdag och vi ska åka in till stan och köra pain-ball (läs igen: pain) vilket tydligen är samma sak som paint-ball fast innomhus (man skuter med plastkulor) och sen ska vi gå till vår klassföreståndares hus och äta pizza. Tänkte ta på mig 100 tröjor som skydd när jag ska spela, eller en sumobrottningsdräkt skulle sitta fint. Men tyvärr hade jag ingen sån i bakfickan. Jag har hört att man bara har en liten väst och hjälm på sig när man kör, och att man får ett stort runt blåmärke för varje gång man blir träffad. Förbereder mig på det värsta...

Sen när jag kommer hem blir det tårta! Dakar får stå idag, det kan han nog behöva. Igår red jag ut på honom för första gången sen han kom. Skrittade bara och pappa gick med som sälskap. Dakar hoppade till för en stor sten i diket, inte bara en gång, utan två. (En gång dit och en gång hem) Verkade bli helt livrädd. Så feg.

Sigge<3

2011-09-22 @ 07:30:00
Älskar dej galet mycket , älskade ponny.
Idag är sigge och mamma i hölö häst-klinik igen ... Jag älskar dej bästa vän<3

Kan du gissa?

2011-09-21 @ 21:23:00
Tävlingsbilder
Det var lite bilder från dom tävlingar vi varit på :) , Alla bilder är från Olika tävlingar.
Kan ni gissa vilken bild som är från den första tävlingen? Förtsa som gissar rätt vinner länk.

ajaj

2011-09-21 @ 20:28:42
Vaknade imorse och var sjuk... feber,  tjock i halsen så jag låter som en anka och hade sådan sräng-migrän så jag trodde jag skulle dö.Men överlevde och har legat i sängen hela dagen , vill säga blev ingen hoppträning för mej.Dock åkte Vilma och Sulle och tränade och jag hängde med.

Lite bilder sen i somras.

Kossa med lååång tunga

2011-09-21 @ 07:10:00
Red Mio lite lugnt barbacka igår.. gick helt okej! Tämkörde honom i slutet också lite , duktig ponny.
Idag bär det av till Ekbäcken på Hoppträning , ska prova .. sen får vi se.
Igår när vi hämtade Hö så blev jag kär i en Kossa
Ni anar inte hur söt den var, helt sjukt.. den var inte ens äcklig.
Dock var ju tungan en halvmeter lång , haha

film , check :D

2011-09-20 @ 21:32:01
Skolan va rätt chill trotts allt :)
Man varken ser eller hör så mycket , men galet grym teater såg vi på iaf! :D
Fast det grymmaste var att dom andvände sej av bara "Karlettlen"-låtar!
T.ex dessa låtar är av Kartellen och dom :)
Denna är den bästa dom gjort tycker jag.
Även denna är galet grymt j*vla bra!

Dakar och Linnea!

2011-09-20 @ 07:23:00
Bilder på Dakar o Linnea som jag fotade igår.. Fina dom är va? :)
Härlig outfit Linnea hade igår kan jag lova, det röda schbraket är köpt på Stockholm-horseshow 2010 , och lindorna är Agria-lindorna hon vann på fototävlingen.. lindorma va skapligt vita efter passet ;)

Bilder , kommentera tack..? (:

2011-09-19 @ 21:12:45
Red med Linnea idag , fotade Linnea innan jag red sen gick jag ut o red lite sammtidigt som henne.
Och sen så fotade Mamma mej oxå , resultat ovan ... galet mörkt det blir så fort nu :/
Synd de är .. för tidigaste tiden jag kan rda på vardagar är halv 6.
Red på 3-delade bettet och han gick son en klocka , bara älskar min ponny så mycket<3

Nu är de så

2011-09-19 @ 16:53:00
Nu är det så att jag nyss kommit hem , fortfarande ont i huvet.. typ "isar" uppe vid tinningen och sen blir det som skit obehagliga tryck så det känns som om huvudet ska sprängas..
Dör typ lite..
Dock trivs min ponny så bra i sin box! Han typ älskar att få komma ner till stallet verkar de som .. kan bero på att folk matar honom med godis, morötter osv där nere .. hmm :p
Men nu blir de stallet.
Ska fota Linnea när hon rider sen ska hon fota mej , bäst för henne att hon fotar mej innan hon ska hem och äta!!

Tredje ridpasset

2011-09-18 @ 22:42:25
Gud vilken underbar ponny jag har! Ridpasset idag kändes kanon, han blir bara bättre och bättre. Eller så är det jag som vänjer mig mer och mer hur jag ska rida honom. Han bockade mycket mindre i galoppen idag, och i de sista gångerna jag galopperade bockade han inte alls.


I början kändes han ganska seg i traven och galoppen, så jag lät honom skritta medans Mio hoppade och efter det blev det riktig fart på honom! Kanske behöver värmas upp så länge. Han blev så himla fin och mjuk i kroppen frammåt slutet och lyssnade för minsta lilla. Härlig ponny, när han inte bockar och busar. Har inga bilder från ridpasset, det var inte direkt "fotoväder" då det regnade och blåste. Men lägger ut en bild som jag tog tidigare idag på honom.

Lång och tung dag

2011-09-18 @ 21:57:56
Sådär , lite bråttom igen!
Så snabbis-inlägg får de bli.
Körde ner Mio och Sigge transporten , ställde in dom i boxarna sedan drog vi hem och lastede transporten full igen , dock denna gång var det endast hästutrustning + foder i hela transporten.
hah , lite bilder av det som var i transporten. Direkt när vi kört ner dedär så red jag Mio i paddocken, på hackamoret .. de känndes grymt bra och hans galopp finns inget och klaga på! Tog fram ett vanligt hinder med en blå och en lila bom, inget märkvärdigt.. han hoppar men nästa gång vägrar han, sen hoppade han , höjde till ca 80cm endast och han nita med slidingstop .. sänkte och hoppade några språng på de, kändes helt okej. Så nu hoppas jag på att det endast är i hans huvud de sitter, han vågar inte hoppa för han tror de gör ont i ryggen eftersom de antagligen gjort de förut för 3veckor sedan när han hade låsningen i ryggen, + så sänktes hans självförtroende lite av de tror jag. Han vågar inte lita riktigt lika mycket på sej själv nu .. får försöka få upp de till helgen för på Lördag är de hopptävling på Eken, 3 helger sen sist jag tävlade.
Lite bilder på Linnes snygging :)
Men efter jag ridit städade jag och packade in och packade om i hela sedelkammaren! Shiet vilket slit..
Kanske inte ser så märkvärdigt ut, men ca 3 timmar tog de dock synd att de inte tog någon bild före jag började ;)
Har även med mej 4 ikea-påsar hem som inehåller saker jag ska sälja , kanske 5 schbrak 4 träns , pannband , tränsdelar, täcken, grimmor och lite allt möjligt :)
Nu blir det att städa mitt rum som jag lyckats stöka ner på 2 dagar , åh va sur jag blir på mej själv!
Söker lite bloggar att följa då jag förtillfället bara följer Linns Ztreliin och Ebba/Emmys bloggar, så om ni har eller vet någon bra blogg så länka!

hilda

2011-09-18 @ 21:12:18
Svar kommentar Hilda,
Wanja Lands nummer finns på hennes Hemsida.
http://www.varbygard.se/harfinnsvi.htm

HOPP"tävling"

2011-09-18 @ 14:27:56


Johan min förra hopptränare ville att jag skulle lägga ut på bloggen, så det är bara för ar att läsa och kanske delta? :)

 

Pay´n  Jump  Träningshoppning

 

På Ekbäckens Gård i Valdemarsvik anordnas Pay´n Jump vid två tillfällen under hösten/vintern 2011.

Pay´n Jump hålles i ridhus 20 x 60 m, framridning utomhus på sandbana 20x50 m, framhoppning sker inomhus.

Vi erbjuder utmärkta träningsmöjligheter att hoppa på en mängd olika hindertyper som t.ex. mur, vattenmatta m.m.

Pay´n  Jump anordnas första gången:

Den 3 november 2011 Kl. 17.00

·         Klasser 50-120 cm

·         Pris 100 kr/klass. Betalning sker på plats innan start.

·         Efteranmälan kan göras på plats 100 kr/start.

·         Sista anmälningsdatum 30 oktober 2011.

·         Preliminär startlista läggs ut dagen innan på hemsidan www.ekbacken.biz

·         Startanmälan till [email protected]

 

Pay´n Jump anordnas andra gången:

Den 1 december 2011 Kl. 17.00

·          Klasser 50-120 cm

·         Pris 100 kr/klass. Betalning sker på plats innan start.

·         Efteranmälan kan göras på plats 100 kr/start.

·         Sista anmälningsdatum 27 november 2011.

·         Preliminär startlista läggs ut dagen innan på hemsidan www.ekbacken.biz

·         Startanmälan till [email protected]

Kontaktpersoner: Johan Becker tel. 070-331 1634

Renée Dahlqvist  tel. 070-331 0412

rösta!!

2011-09-18 @ 12:26:14
Snälla alla med fb!
Rösta på mej , ni är bäst om ni gör de!
http://contest.vizibly.se/like/e469a183d5bc1637368475b90fcb53e5/?app_data=e469a183d5bc1637368475b90fcb53e5
Kopiera denna länk och klistra in så hittar ni min bild, tack!


Mycket o göra typ(?)

2011-09-18 @ 12:07:37
Får väl be om ursäkt för det inte blev så mycket uppdatering som jag "lovat" igår..
Jag hade fullt upp med att skura boxarna i stallet , sedan när jag kom hem så red jag i mörkret barbacka och han gick som en klcoka, fast med  hackamoret förstås.
Nu blir det att gå ut och plocka iårdning i hästboden som är här uppe! För idag ska allt flyttas ner till stallet, även hästarna flyttas ner idag.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I fredags gick jag på stan med Amanada, Chana och Daniella... fick något ryck av impuls så vi gick och tog hål i örat där uppe på örat ni vet , sen tog även jag hål i näsan.Fortfarande ont på alla dom ställena ... tror jag svimmar, kan ju inte sova eller röra örat. :/
Sådär blev hålen, sen köpte jag även 2 tröjor.. kan inte bestämma mej för om man säger tröjer eller tröjor? Sen lite underkläder, sen blir det nog även att åka in i veckan och köpa ett par jeans :)
, Men om jag ska hinna med allt jag tror idag så måste jag dra mej! Vi hörs senare, bye!
Mupp-ponnyer

Dakar

2011-09-18 @ 10:32:49
Första ridpasset i fredags på Dakar gick väldigt bra, jag red honom lite lugnt med tanke på att det var ny miljö och allt men han verkade inte bry sig. Han är mycket lydigare i ridningen än i hanteringen, än så länge i alla fall. Det är som en ny häst när man sitter upp. I hanteringen är han buffig och tycker lite att han kan gå vart han vill. Red honom i går också och han har redan börjat testa, började bocka i galoppen när jag la till skänkeln och var bara allmänt tjurig. Moa kom ner sen och höll lite "ridlektion" och det gick mycket bättre då. Haha jag vet inte varför men det är mycket lättare och roligare att rida om nån säger åt mig vad jag ska göra.

Lite bilder från de senaste dagarna:

Fredag

2011-09-16 @ 07:12:00
Idag blir det ingen updatering från min sida förutom denna..
Skolan 8-14 sen blir det stan med dom bästa! Kommer väl hem ganska sent och då är det anadra saker som väntar.. Men löradag blir det bättre tror jag nästan jag kan lova...hihih!
Sen börjar de bli så himmla kallt och jobbigt att ha hästarna här uppe , så blir antagligen att flytta ner dom till stallet i helgen också..

idag , ganska bra

2011-09-15 @ 23:09:26
Dagen har gått i ett, fast känns skönt!
Har klarat No provet i Fysik vilket jag inte hunnit plugga till och även läraren trodde jag skulle faila, efetrsom jag varit så Off på lektionerna och inte gjort en enda studieuppgift..Men G har jag iallafall :D
Även hunnit klart i mitt rum, sjukt galet stort de blev och även riktigt nöjd :) Även ny säng , lite bredare än min förra typ .. ganska mycket bredare :) Fast nu ekar de i rummet bara för jag slängt ut allt typ.
Efter jag ridit när jag skulle in och städa klart de sista ... typ de värsta.. skura golv , damusuga och damma så såg jag pappa genom fönstret som redan gjort de! Puss på min pappa.
Red även Mio idag och skulle kolla om han kändes bättre , .. då jag tänke att jag ridit honom på bett dom här 2 dagarna innan idag så tänkte jag om de var de som var felet. Felet kanske inte satt i ryggen , boge eller ben trotts allt, jag sa till mamma igår att jag tror de kan sitta i munnen. Och till 90% tror jag att jag hade rätt , han gick som en klocka idag på hackamoret! Så nästa blir väl häst-tandläkaren...
Snabbis-bilder från idag gulliga ponny , typ.
Nu vä'ntar nya sängen + rix-fm Gerts värld!

(n)

2011-09-15 @ 17:41:05
Min katt är bara för söt... Nackedel med höst är att de är såååå jävla lerigt! Ush , katten måste man torka tassarna på när den ska in, hästarn måste man? Spola för att ens kunna ta hovar eller sätte på benskydd ..
Detta var Mios hov för 3 dagar sen .. anatar att de blivit ännu lerigare idag :/
Nu ut och rida! Bye

tunna ♥

2011-09-13 @ 18:19:25

Hejsan. Ska ner till stallet om en stund och fota Moa när hon rider Mio, hoppas bara att det inte blir för mörkt på bilderna. Det är ju nästan deprimerande att man måste tänka på att rida tidigt så att det inte hinner bli för mörkt. Som för några veckor sedan när en bil stannade och sa att jag och Moa skulle ta på oss refler för att vi inte syntes så bra. I min egna lilla värld var det fortfarande sommar och ljust då.



Annars så tänkte fixa lite i Sunnasbox. Jag mockade ur allt igår och tog bort juldekorationerna i form av granris (snart är det jul igen, jag tror jag skippar pyntet då) och idag tänkte jag skura boxen, väldigt trevligt kvällsarbete. Fast det gör inte så mycket, för imorgon har jag studiedag! Lill-lördag here I come! Då ska jag måla, om vi har någon bra färg (som ni kanske märker så har jag en mycket uttänkt och noggran plan...) och sen ska jag byta ut den gammla äkliga krubban. Jag köpte en ny till Dakar när jag var på Granngården i söndags, en svart en med en ventil i botten så att man kan göra rent den. Ganska smart tyckte jag, så jag slog till på en gång! Och på fredag kommer Dakar, om han går igenom besiktningen vill säga. (bara 3 dagar kvar nu!) Min älsklings Sunna åker nog hem nån gång i helgen...



Min Sunnatunna ♥




galet

2011-09-12 @ 22:39:58
Måndag kan ju bara försvinna eller något? Hatar dom sååååååå!
Skolan sedan "hänga" på byn! Vet ni hur galet no-life det är? Haha men kan ju va kul ibland :D
Sen åkte jag till bästa kusin som plocka ögonbrynen på mej, tack sofie!
Sen red jag Mio ... sen blev de och det var typ kolsvart? Bilderna är tagna ca 1timma innan jag red, började rida vid halv9...skittade mycket med han i låg form , böjde som fasan på honom och han tjaffsar fortfarande åt höger! :/ Vet i f*n va det kan va , blir galen!! Men red honom i mycket galopp i fältsits som WL sagt, även galopp på stor volt och de gick knappt , han skjöt ut bogen och bara försvann..Men han har ju stått i 4 dagar .. , får hoppas de va tilfälligt.
Ska rida honom imorn också , runt 17-tiden då de fortfarande typ är ljust? Kanske kan flirta med Vilma så hon kan fota oss :)
Lite bilder jag tog idag,
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vadå är jag inte söt?
Tror jag har världens ful/sötaste-ponny iallafall!
Älskade små-ponnyer!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Haha , såhär såg sadeln ut idag. Exlusive-schbrak underst , sedan gel-padd och sen fårskinnspadden och sen sadeln! Jag svär , känns som jag rider storhäst på 170cm , så högt upp blir sadeln..Men Mio verkade gilla de idag ':)
Ursäkta för miss galet slarviga inlägg , mitt internett dör vilken sekund som helst..

ni e la bäst

2011-09-12 @ 16:45:33
Tack för komentarerna! :)
Anna: Det är lugnt.

övning , right?

2011-09-12 @ 06:55:00
Nu sitter jag i skolan och har tråkigt :(

LOPPIS?

2011-09-11 @ 12:05:30
Har ju inget och göra , så jag tänkte att jag kunde fixa årdning alla saker jag har till salu och sedan fota dem och lägga upp dem här!
Finns de NÅGON som är intresserad av de?
Ingen kommentar inga bilder..

alla läsare kan va snälla att kommentera

2011-09-11 @ 11:57:39

KOMMER INTE PÅ NÅGOT ATT SKRIVA OM..

Seriöst , kommer inte på någonting ... Har NI någon ide? Vad vill ni veta? :)


random

2011-09-10 @ 13:26:01
Ingen vidare häst-helg för mej.. vilket är synd för det är ju undebart väder.
Men Mio ska ju vila och jag är stort sett inte hemma något i helgen, har varit i Lofta fån igår tills idag men är hemma nu igen.Ska bara städa och dusha sen ska jag ner till Gusum, får se vad man hittar på :)
Ska tvinga Emeleie att käka Pizza med mej iaf :D
Ett gäng gamla bilder , galet vad olik Mio är sej..
Nu sticker jag , ha det bäst folkett!

Svar återigen

2011-09-10 @ 12:54:29
Anna:
Ja men kommentera rätt inlägg då :)
Men du vet inte om de är våran egen åker eller hur?
Kommentera med din bloggadress om du har blogg, tack.

KINGEN

2011-09-09 @ 17:56:55
Ni vet hockeypucken? :D
Där är en i min klass med (: Gustaf Franzen!
Har inte så mycket mer att skriva :p Mio vilar , Sigge fortfarande halt och Sulle rids som vanligt av Vilma.
Nu bär de av till Loftahammar, tråkigt men kommer hem imorn (:

anna

2011-09-09 @ 15:32:11
Svar kommentar Anna.
Tack du, vilken av bilderna menar du? För jag kan säga att ingen av dom åkrarna är sådda :)

Som jag anat

2011-09-08 @ 22:49:51
Jaha , som jag anat nu i en vecka.
Låsning var de Mio hade , i höger bakdel satt låsningen.
Nu ska han vila ca 4 dagar tror jag funkar, sen på Måndag ska jag ut på ett fält och galopera i vanliga galopp tills han kommer upp i ganska hög puls, fältsitts ska de också va! Sen ska jag bara skritta hem honom , samma sak ska jag göra dagen efter.Sen får vi se hur han är dagen efter de :) Hoppas han är okej!
Så allså inte förän Onsdag får jag reda på om alt har släppt i ryggen eller inte, men de tror jag nog.
Nu ska jag plugga vidare till so-provet imorn! Tagg..
Randombilder ja,ja

När de går uppåt rasar allt

2011-09-07 @ 17:18:19
Jao , sommaren har varit för underbar! Mio har gått som bäst hela sommaren , tränare har sagt att Mio skulle gå La nu i slutet av Augusti utan problem. Jag har själv sagt de att jag vill kvala klart mej i Lb:n sedan starta avd A La. Och även den jobbiga Dressyern har flytit på bra , terrängen började bra och vi startade fälltävlan och han nollade även terrängen där! Även ny sadel till sommaren , så har ridit med den nya hela sommaren som gjorde stor skillnad.Toppen sommar för Mio och mej :)
Det var några bilder från ridlägret hos Wanja denna sommar! Det ägde och Mio ägde han med (;

Nu förra helgen
Var jag med Mio i NFK och tävla. Båda klasserna uteslutna, Lc: vägringar och rivning och det blev för högt antal fel och vi fick gå ut. Lb:n 2 rivningar och retsten stop så där fick vi gå ut på 5te hindrett.Antog att de var något fel (?) Men då jag alltid annars på alla tävlingar haft tur så tänkte jag ah okej de kanske var våran första oturs tävlingsdag? Och de var första gången på NFK och gräsbana.
Så 5 dagar efter tävlinge gick jag ner och hoppade honom i paddocken , kände inte helt okej..
Så vi har inte tränat eller ridit insentivt sedan dess. Men idag var vi i Söderköping allså Alboga och var på x-trakoll med sadeln!
Mio har jämnat ut sej i ryggen galet mycket sen vi fick den nya sadeln , men fortfarande ojämt musklad men jag hade ridit rätt och jag håller på att få en jämn rygg på honom.Dock så tycker tydligen inte Mio om vanligt tryck rätt från sadeln, så vi fick med oss en fråskinnspadd med specialtunnel hem från Scharpman + att jag har min Gele-padd.Så ont i ryggen lär han nog aldrig få pga sadel :)

Jag har ju också fått för mej att han kan va sne i ryggen , (eller så ligger allt på att han bara är ojämt musklad) men jag har lite funderingar. Sen är det även något galet i hans nacke/boge/rygg som gör att han inte kan ställa sej till höger! Han bara lägger huvudet snett till vänster och låser bettet..
Men imorgon kommer Wanja och checka läget och de ska bli så skönt att få höra vad hon säger att problemet är så jag inte rider omrking på han och han har ont.

failfilmen

2011-09-07 @ 16:35:15
Sitter här hemma och asgarvar då jag såg att den film vi har mest tittare på är den jag failat mest i, haha shit vad jag skrek :o Och även den film som var fulast på Mio , alla språng galet nära inpå.
Har för mej att alla 3 ligger på ca120-130cm.
check?

Provridningar och galna kossor

2011-09-06 @ 18:30:37
Hejsan! Jag heter Linnéa och brukar blogga här ibland, om ni inte kommer ihåg alltså. Haha det var ett tag sen sist, ca 2 veckor, vilket nästan är en evighet i bloggvärlden. Tror jag. Jag är inte så insatt. I alla fall så har det hänt en hel del. Eller okej då, inte så mycket. Men endå.



Låt oss börja med det första, när jag åkte och provred Dakar för några veckor sedan.
En väldigt mysig och rolig häst, dock åt det lite piggare hållet och mer vaken än Sunna, men det är ju inte negativt. Han var registrerad som svensk ridponny men importerad från Polen som unghäst. 50% arab. 10 år. Han lyssnade superbra och var känslig i munnen, vilket gillas! Tja, han var lite som Sunna somsagt förutom att han var snabbare och piggare, vilket också gillas ibland (blogg.se borde verkligen skaffa gillaknappar, på tal om ingenting) Det kändes riktigt bra. Så bra att vi ska besikta honom nästa fredag, och om han går igenom tar vi hem honom samma dag.



För det andra MÅSTE ni bara se den här filmen som jag filmade när Moa och jag var ute och red i förrgår. Vi skulle rida över ett gärde som vi sedan insåg var en kohage, Moa skulle rida över för att se om kornas hage var öppen in till gärdet, och sen (OBS: spoiler till slutet!) blir hon jagad av bockande ungkor över hela fältet! Kan ni tänka er något roligare att se på en tisdagskväll som denna? Nej, jag tänkte väl inte det.
Haha man hör mig helt livrädd på slutet för att dom kommer spränga staketet, speciellt när hela flocken kossor kommer springades mot oss med bara någon ynka tråd imellan oss och korna. Tror dock inte att jag flmade när alla kossorna kom. Haha gud så kul! Jag trodde verkligen inte att hagen var öppen tills dom började jaga Moa.


Roliga repliker från filmen:

Jag: Är det öppet?
Moa: JA! (som inte hörs i filmen)
Jag: Är det stängt?
Moa: ? (hör fortfarande inte i filmen, om det nu skulle varit något att höra...)


Jag: Dom kommer spränga staketet!!!
Moa: Asgarv
Jag: Dom kan spränga staketet!!!
Moa: fortfarande asgarv



Inlägg , TIPS OM PROVRIDNING

2011-09-05 @ 20:59:14
Idag sög skolan , de var den värsta skoldagen i mitt liv .. de är typ varje skoldag men gud så jag hatar måndagar.
Efter skolan så jaaoo .. åkte jag hem och hämta pengar för att åka ner och köpa korv! Vissa dagar bara spyr jag av att se vanlig mat , denna dag var sådan.Men de blev inte att äta korv för jag åkte bort till linnea och tiggde pannkakor , men hon ville inte göra pannkakor!! Så vi åkte hem till mej och gjorde de haha :D
Det var skitgott eftersom jag hällde i Vaniljsocker i! Det är ett tips allså , vaniljsocker i pannkakor äger.
Sen i detta seriösa inlägg tänkte jag komma med ett seriöst svar till en kommentar!
Fick en kommentar om vad man ska tänka på när man provrider.
Det som är viktigast är att inte ta den första bästa man kollar på.
Provrida minst 3 ponnyer/hästar.
Inte köpa en för liten , och försöka få ponnyn/hästen på prov ett tag först.
Inte ha en tränare med som står och skriker hur man ska rida , för det är du själv som ska känna om det käns rätt!
Rida häsen på det bettet du sedan kommer rida på , jag rekomendarar att inte provrida en häst på pessoa/pelham osv utan ett mildare som kanske rakt bett , 3-delat osv.
Även om du inte ska ha hästen som hopphäst så tycker jag de är självklart att hoppa den.
Du ska först kolla på när "huvud"rytteren rider hästen.
Det är ett plus om man får testa hoppa bana på hästen och även om man rovrider den ute i fria terrängen , ridhus och paddock!
Har inte så mycket tid , så därför skrev jag bara de jag kom på :)
Hoppas de hjälpte dej lite!

Film osv

2011-09-05 @ 07:26:00
Sådär här är filmen från i Fredags när jag va nere och hoppade Mio i paddocken , jag kanske skrev de lite oförstående i igår ... menade bara att jag inte hunnit få upp filmerna eller bilderna i fredags! Dock så fotade och filmade ju Tove!
Filmen
Har nog aldrig ridit så dålig och slarvig..tror jag.
Några bilder,
, mer kommer undan för undan :)

Film ,

2011-09-05 @ 07:24:00
Hoppar Sulle 1meter 2008...
Allså jag raderade alla mappar med filmer och gamla bilder så därför la jag upp filmerna här om någon ville kolla , för på datan finns dom inte kvar nu ;)

Shit vilka koss-kalvar

2011-09-04 @ 21:53:08
Har nyss käkat efter varit ute och ridit med Linnea!
Tog tjocka fårskinnspadden med luftkuddar på Mio då han inte käns så bra i ryggen, Wanja som är Equiterapeut kommer någon gång i veckan och kollar på honom.Även på onsdag bär det av till Söderköping , Alboga ridskola.För Scharpman kommer dit och vi ska åka och kolla så sadlarna på Sulle och Mio fortfarande passar, själv har jag fått för mej att sadeln är sne eller att Mio är sne i ryggen eller ojämt musklad..vi får reda på de i veckan som tur är.
Denna outfiten hade Mio idag , dock är bilderna gamla.

Ridturen
Idag var ju rolig! Jagad av en kossa , en liten kossa som enligt mej heter koss-kalv..
Jag skulle kolla om man kunde rida bort till vägen och om grinden till koss-kalvarna var stängd , hm.. visade sej anadra gången att den trotts allt var öppen! Så Mio fick springa rejält för att springa ifrån den boackande kossan, haha! Aldrig varit så rädd i hela mitt liv :p
Sen tycker jag koss-kalvar är så gulliga så en sådan ska jag också ha när jag blir 18 :D hihi
Hahah ni måste bara kolla , hahaha

Bilder , sigge!

2011-09-04 @ 15:30:25
Blev inga bilder eller filmer från när jag red Mio , hann inte så det blev rätt stressigt..
Dock så fotade jag sigge recis efter jag ridit Mio och dom bilderna är klara , så här kommer dom.
Misslyckad fotografering enligt mej själv , var själv ute i skogen utan inhägnat och ponnyn var lös så det vart lite knepig ..Men kasta gärna in en kommentar eller två :)

Schbrak , fotning osv

2011-09-03 @ 12:31:14
Nu ska jag ut och borsta och fixa årdning ponnyn.Sen rider jag ner till stubbåkern där Tove redan är , för hon ska fota mej :) Även filma lite , så antar att jag hinner ladda upp lite bilder och någon film innan jag senare ikväll sticker till Mogata!
Fick även fråga om vart jag köpt mitt Svergie Schbrak, jag har köpt mitt på scharpman!
Dock hittade jag även det på denna sida: http://www.chevalridsport.se/sv/schabrak/allround/schabrak-equiline-flag-collection-fran-equiline.html
Schabrak Equiline Flag Collection från Equiline
Jag köpte schbraket för de är grymt snyggt , haha! Dock lite för stort för min smak , men de funkar.Det är även tillverkat så att när hästen svettas så går svetten rakt igenom schbraket! Så schbraket blir alrid svettigt.Riktigt skönt faktist :)
Nu rida!

Ekbäckens Sultan :)

2011-09-02 @ 07:20:00
Två filmer när jag rider Sulle , dålig kvalite och dålig filmare menmen kolla om ni vill!
Båda filmerna är från 2009 :)

Miniponni

2011-09-01 @ 07:35:00
Haha lite gulligt får man nog tycka det är endå
Funderar stakrt på att skaffa mej en miniponny! ;)
Haha så sjukt detta är igentligen..
Finns många fördelar med att ha dom här småååå ponnyerna! Man behöver inget stall , dom äter lite , man behöver ingen transport för man kan göra såhär istället

Vad tycker ni? Praktist va? :)

RSS 2.0