300711

2011-07-31 @ 14:26:44
Solen skiner för första gången på två veckor och jag tänker inte sitta vid datorn och häcka! Det kanske inte ni gör heller? Och man vet ju inte om det regniga julivädret kanske bara var en liten teaser på vad agusti kommer att innehålla. Bäst att vara ute samtidigt som solen när man kan.
Jag får nog rida Sunna senare ikväll när det är lite svalare, om alla skor sitter fast på hovarna så säga! Hovslagaren kommer imorgon så då får hon nya skor på alla fötterna. Tror att det behövs.
Kanske lite flummit inlägg, men jag har bråttom ut till stranden! Vi hörs senare!

Lite mer endå..

2011-07-30 @ 13:25:30
Alla ponnyerna fick stå igår , Sulle och Mio löshoppades somsagt i förrgår... Sigge var superhalt av någon sjukt konstig anledning .. så han fick skritta med ner till stallet för han kan bli halt/stel ibland om inte han får röra på sej.Trodde då det kunde bli bättre om han fick skritta med ner dit , men påvägen hem blev det svårare och han haltade t.om värre... även igår var han halt. Ska ut och kolla till honom snart igen , hoppas han är bättre!! Men det är inte fång iallafall.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sulle löshoppades med flit ca 5 , "varv" men sedan så sprang ponnyn själv säkert 5 varv.. så söt och han tyckte det va så kul :) Han fick hoppa ett varv på 100-110cm "bana".
Mio är skittråkig att löshoppa då han bara travar (nästan skrittar) om man inte springer allt vad man kan bakom honom och smackar.. haha.Han hoppade iallafall i trav ett 130hinder med vattenmatta , duktig ponny! Sen hoppade han en "bana" på 110-130cm.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bästa filmen på Sulle , 70cm kombination , 90cm vattenmatta och 110cm oxer!
Nästintill samma men lite snyggare :)
Lite högre , kombination första 80cm och andra ca 110cm, vattenmatta 110cm och oxer ca 120cm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bästa på Mio. Ignorera att jag skriker lite då och då.. haha
Vattenmatta 130cm och kombination 110-120cm.

Lite bilder

2011-07-30 @ 12:02:00
Några av bilderna Moa och jag fotade i förrgår. Har gjort dom här lite mer ljusa/rosa än vanligt så att dom ska matcha nya designen. Och så tycker jag att det ser lite mer "sagolikt" ut då, ungefär som en dröm. Vill ni ha resten i ljusa eller mörkare (normalare) färger?




Paket

2011-07-29 @ 19:03:18



Idag fick jag ett grön och fint paket på posten






Det var från Agria och innehöll lite smått och gott, som en hel bunt hovkratsar.





Bra, nu kan jag ha en hovkrats till varje hov, tänkte jag. Precis det jag alltid önskat mig. Fast de vita benlindorna var ju inte fel heller.




natt

2011-07-29 @ 02:52:30
Nu blir det sova , jobb imorgon k 11,00!
Jag käkar katt till kvällsamt eftersom inte mamma är hemma och lagar mat

Filmer osv

2011-07-28 @ 23:11:47
Har just kommit in , Amanda sover här inatt :) Bilder är på gång och dom flesta filmerna är färdiga. Mio (:

Nu är det slut på gamla tider

2011-07-28 @ 22:39:00


Efter att båda jag och Moa hade tröttnat på vår gamla design för ett bra tag sen så bestämde vi oss för att byta ut den mot en sommardesign. Vad tycker ni, var den förra bättre eller sämre?


Sunna

2011-07-28 @ 14:11:25






Alla vinnarna är uppe på agrias hemsida nu. Kika in här.


nu ska jag leka med amanda!

2011-07-28 @ 13:04:05
Nu kommer Amanda så då blir det väl.... eller vi vet inte vad vi ska göra , haha. Men jag tror vi går ner med båda småponnyerna och löshoppar dom lite :) Amanda tog med sig sin kamera också! Så bilder blir det nog.
Mio får vila , eller så kanske Amanda vill testa på honom lite.Vi får se!

tack<3

2011-07-28 @ 13:00:59
Tack för söta supergulliga kommentarer vi får! Det när ni kommenterar såhär vi får gnistan till att blogga ännu mera!


HOS MORMOR!

2011-07-27 @ 22:31:47
Hos mormor nu , nu blir det mys framför tv:n med mormor , morfar och hunden Disa och sist men inte minst (eller jo det är han ju) Molle! Min söta kisse! :)

Sen imorgonbitti bilr det att gå ut och gå med Disa, sen hem och fixa hästarna, Mio vila och båda små ska göras något med.Funderar på att rida Sulle lite lugnt...Annars om jag skulle va lite med Thilda så kanske vi går ner och löshoppar dom lite lungt! (:

Hörs av imorgon , glöm inte de där med dom 10kommentarerna , hehe

Vill ni ha fler , ni vet vad ni gör :)

2011-07-27 @ 19:45:02
Ingen har gissat men vi har varit ute och fotat härliga bilder tillsammans med våra älskade ponnyer!
Blev faktist en ganska lyckad plåtning tror vi! Här får ni smakprov , och om ni vill ha mera bilder på oss så får ni kommentera och vi tänker inte ladda upp fler bilder om vi inte får över 10kommentarer!
Så ni som vill ha fler bilder kommenterar! tack.










svar ..

2011-07-27 @ 18:30:26
sv: Carolina , tjejen är liten och lätt och om hästen lägger till ett språng som på bilden är det självklart att det kan bli sådär.Ponnyn visade ju att den tänkte hoppa av där och tjejen gjorde sig beredd men sen la den till ett litet språng endå och hon hamnade helt enkelt i obalans inte så svårt att förstå :)

Så gulliga ponnyer<3

2011-07-27 @ 15:29:00
En av dom bästa sakerna som finns en häst kan göra är när dom gör som ponnyn på filmen!
Allså ryttaren faller av och hästen bromsar in på direkten , ponnyn väjar för att inte trampa på ryttaren och sedan stannar den kvar hos ryttaren , för gulligt när dom gör så allså!
Mio gör alltid så , dock så gör Sigge något ännu gulligare , för om man ramlat av och ligger helt stilla så kommer Sigge fram och puttar på en! Skitsöt!
Hur gör era ponnyer!?


gissa :)?

2011-07-27 @ 11:33:49
Vet ni vad Linnea och jag ska göra nu!?
Gissa , första rättgissning vinner länkning.

Nu på morgon!

2011-07-27 @ 10:18:31
Jag bara älskar den här bilden allså, synd dock att jag inte hade bättre handställning..
Nu ska jag käka frukost med mamma! Pappa , Vilma är i Loftahammar.Jag ska dock stanna hemma
, ta hand om hästarna,kaninerna,katterna bl.a :)

Fälltävlans folk!?

2011-07-27 @ 01:16:39
Har vi några fälltävlansryttare här!? :)
Ni som kan något om fälltävlan eller har tävlat de , var snäll att läs detta och hjälp mej.Stor hjälp!stort tack!
Lokal debutant p-70 ska jag starta.
Ska nämligen starta min första fälltävlan på Mio.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Om jag fattat rätt så kommer man dit , rider sin dressyr och det spelar ingen roll hur många % man får endå fortsätta, dock om det ka räknas som ett kval ska man ha över 50%.FEL/RÄTT!?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sedan ska man rida banhoppningen inom 30minuter efter dressyren och man får ha max 3rivningar eller 1vägran och 2rivningar, allså 12fel får man ha. FEL/RÄTT!?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sedan kan man behöva vänta flera timmar men sist så är det iallafall terrängen.Fel/rätt!?
Man får inte hoppa något hinder stillastående om den vägrat, för då måste man ta ny ansatts.Man får ha max 2 vägringar , på 3dje åker man ut.FEL/RÄTT!?
Man har en tid man ska hålla sig inom.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dom frågar jag knappt inte vet något om , snälla svara på domhär!
*Vad händer om man rider fel väg!?
*Vad gör man om man vill avsluta ritten!? allså inte hoppa klart terrängbanan om man känenr något fel osv.
*Får man "pluppa" uthoppen om dom stannar!?
*Får man ha tröja i banhoppningen!?
*Får man rida utan väst i dressyren!?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Allt detta jag skrivit på detta inlägg är jag halvosäker på , så om ni ser några fel i texten så skriv det när ni svarar på mina frågor ocks.Tack till alla ni som fösöker hjälpa mej iallafall!



Bilderna från terrängträningen!

2011-07-27 @ 00:30:46
Nu kommer dom bilderna som vart bra och dom jag inte tänker redigera för dom får "duga" även om dem igentligen suger i kvalite och "klippning" menmen.
Mamma tycker Mio är jätte ful i nerhoppen :( Dumt sagt av henne allså , kolla bara så rädd han är om bakbena!
Sådär hästarna inte får göra på terrängbanan , upphs
Mio
-Lyfter väl benen så högt jag kan så jag inte rammlar  det djupa hålet på ca 70cm .. haha plutt!
-Sen letar vi efter nästa hinder! Älska min ponny allså!
Lite söt kanske!?
Bilderna var inte särsklit bra , men som ni såg mitt förra inlägg.Dåligt ljus i skogen , mycket saker i vägen och mamma hade på sport.Men ni ser vad det är på bilden iallafall.
Tack till min älskade mamma som skjuttsar , hjälper , fotar mej så ofta hon kan (L)


Terrängträning boxholm

2011-07-26 @ 21:45:24
Sådär träningen klar. Käk på Max efter träningen tillsammans med Rebecka och hennes syster och mor :) blev skit mätta endå köpte vi glass i bägare och åt efteråt , tjocka barn ;) Mio va skitfin idag!! Och het , spänstig.dock lite tittig i början , men det släppte ganska fort :) första fälltävlanstävlingen om 2 veckor oxå , ska bli spännande. Då ska rebecka med på Havanna oxå! Mamma fick lite bilder iaf , dock inte så många ... Men de är ju svårt att fota i terrängen :) och boxholms terrängbana är inte bästa fotnings banan ,haha. Dock sjukt kul bana och hinder är de !;) sitter i bilen påväg hem nu , ca 4mil kvar hem nu :) skriver detta från mammas i-phone så ursäkta stavfel och stors bokstäver osv..;) bilder kommer när jag är hemma , allsång ca 1timma.// moa

Blått höst collage

2011-07-26 @ 18:57:10


Utrustning från bland annat Hv polo, Eskadron, hööks, centaur och Mountain horse osv.

mycket bilder :)

2011-07-26 @ 15:13:15
Bara ca 5vagnar varor , så plockade i världens raketfart och var klar redan lite efter 1!
Så nu är jag hemma och ahr nyss käkat , och sakerna är inpackade i bilen.Bara att gå ut och rensa broddhålen , broddar på plats då jag vågrar att åka med brodd på honom..
lite bilder på Tiffy sen igår!


TANDLÖS , HAHAHA








Älskade lilleponny!


morgon!

2011-07-26 @ 07:45:00
Jag förstår knappt själv min dag idag , men det ska funka iallafall!
09,00 gå upp
09,35 moppe ner till Ica för att jobba
10,00-14,00 måste jag jobba som en dåre! För jag måste hinna få upp alla varor innan jag slutar, för att kl 16,00 så ska vi till Boxholm för Terrängträning! Ska bli sååååå kul! Ny bana , har ju bara hoppat på Wanjas och Smedbys förut.WAanja ska vara med och ge tip osv hur vi ska hoppa hinderna , det är allså inte dirket träning.Det är lite start för fälltävlanstävlingen jag ska på i boxholm om ca1månad, mest rädd för vattenhindret så han är rätt larvig med vatten...
Vi har 11mil till boxholm så det tar ett tag.Packade igår så det är klart!
Räknar med att vara hemma till halvt 10 , så kanske kommer bilder sent imorn kväll!

Tappade skor

2011-07-25 @ 23:39:02
Som ni kanske hunnit läsa har både Mio ocu Sunna tappat skor och det är pga av fuktigheten i marken.
Men imrogn är hn här igen och slår på dom.Vi har Hanw Wincent som hovslagare!

"Cancerknöl" och mujkisbyxor är farliga

2011-07-25 @ 23:36:21
Rubriken är lite konstig? Hehe men ni ska få förklaring i inlägget.
Jobbade från 10,00-16,00 sedan åkte jag hem, med min repiga moppe :( Sen när jag kom hem bytte jag om , sedan hämtade jag flugspray , fly (till grimman), repgrimma 2st , repgrimmskaft, loneringslina,kamera!
Vad ska jag nu göra!?
Jo jag tog moppen ner till stallet och gick upp och hämta Linnea och fotade Sunna och Tiffy, så mysigt att få träffa Tiffy igen hon var asmysig.. har inte fått kärlek på jätte länge så hon bara stod och hängde , sen när jag satt på foderbordet kom hon fram och la huvudet på min axel och bara vila!Bara älskar denna ponny!
Ser ni hovarna :D? fint va!?
Hovslagaren har inte varit på ett bra tag hos dom , så hovarna var förskräckliga.Men tog på massor hovolja både utanpå och i hoven , sen krattsa jag ur den skitnoga och tog bort all vit "talg" ur hoven.Lite pälsglans och flugspray fick hon också ;)
Det var bilderna på Sunna och 2 bilder på båda ponnyerna.Tiffybilderna får ni imorgon , då jag inte har tid mer nu.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
När jag kom hem gick jag bara in och bytte om igen , haha.Men tog fortfarande mjukisbyxor (osmart) red Mio barbacka i hagen med fullcheck bettet och endast framskydd.Travade en del , några galoppfattningar och mycket skritt med böj och ställa, sen skulle jag köra en sista galopp och då blev han helt flum!? Och typ studdsa och kasta och skulle bara galopera fort .. .... han hoppa höger vänster höger vänster osv , sen hoppa han 2 dubbelsprång och sen gjorde värsta hoppet rakt fram och då flög jag snett över huvudet/nacken på honom , då jag hann tänka grinden på hagen är öppen så tappa honom inte , så höll kvar och han fick göra sen slidingstop för att inte springa över mej.Sjukt villken omtänksam ponny jag har! Det där med mjukisbyxor det var ju dom jag hade när jag red och dom var jätte hala , så om jag haft ridbyxkor hade jag slippt göra min första avrammling på Mio i galopp idag, men lat som jag är och inte orkar byrta om får jag skylla mej själv , haha.
Gammal bild , men Mio är så fin tycker jag :)
Fick inte särsklint ont av avrammlingen , dock känns det i mitt knä jag har problem med... och imorgon ska jag plocka varor igen! Hoppas knäet håller bara, men de tror jag nog. Efter det så rycktade jag Sigge och Vilma red Sulle , sen fick alla 3 kraft och varsin fluggrimma.Sigge har även dragit av sej båda framskorna så imorn ska Vilma ta ner honom till hovslagaren som kommer till några andra i stallet, "bra timat sigge"! Så då får han nya framskor :)
När Mio stod och käka så kolla jag igenom ben och mage såg då en stor knöl , precis en som vi hittat på Sulle förra veckan mamma och vilma fick för sej att det var cancerknöl på Sulle , men den är borta.Så det är allså bett av något konstig djur som blir som en skitstor bula , lik en cancerknöl.läsligt.



Imorgon börjar jag halv 10 , så nu hinner jag inte mer!
Vi hörs imorgon en snabbis ... för imrogon kväll ska jag ut och åka låååångt.

Igår...

2011-07-25 @ 20:05:31
...hade min mamma och mina två systrar namnsdag (grattis!) Mormor, min morbror och hans hund Alfons kom över på lite tårta. Och Såhär söt kan man vara om man heter Alfons. På bilden ligger han ner hos oss för första och sista gången i ca 3 sekunder (tack gode gud för bildserietagning) Snacka om överskottsenergi.

Red även ut tillsammans med Moa och Mio, trevligt sällskap (och i vissa stunder lite halvflumt) Det klingade till så lustigt varje gång Sunna gick på gruset vi grusvägarna, När det lät igen på vägen hem hoppade jag av för att kolla vad det var och Moa såg att Sunna inte hade någon sko på höger fram (onödig fakta?) Hittade skon en meter bort på gruset. Tur att jag hittade den! Hovslagaren kommer imorgon och slår dit den igen.

Läderskydd + fåskinn : grymt!

2011-07-25 @ 09:35:00
Läderskydd-fårskinn

Jag tycker det är grymt snyggt med läderskydd och fårskinn under, stort fåskinn!Det är vad jag tycker.

Vad tycker ni!? Snyggt eller för mycket?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Själv köpte jag några billiga läderskydd på Börjes, men jag tycker faktist dom är rätt snygga endå :) Köpte även mitt fårskinn därifrån och det fet dissar jag.
Fårskinnet, alldels för tjock går knappt knäppa benskydden när man har fårksinnet under, dom kommer i stl full men man får klippa bort ungefär halva fårskinnet dock är det lite för kort då det inte är tllräckligt brett nere vid kåporna.
Bakskyddsfårskinnet är väl rätt okej dock lika tjockt men formen är perfeckt.Dock tappade jag båda mina idag men min syster hade varit jätte snäll och hittat dom och lagt dom på mitt rum när jag kom tillbaka efter ridningen!Tack!
Diss/Hiss!?
Man får somsagt hem fårskinnet i stl full.Det är dock svårt att klippa då man klipper bort allt lurv och bara får skinnet kvar under, därför måste man luta saxen och dra in den igenom lurvet så man bara klipper i skinnet.

Det man behöver sax,penna,fårskinnet och benskydden!
Lägg benskyddet på fåskinnet som jag gjort , sedan
Ritar du av dom såhär med insidan av skydden neråt och nu när du klipper så försök klippa endast i skinnet som du ser på bilden annars kommer det bara bli skinn kvar och det fina lurvet kommer ramla av!

RESULAT
Nu äre det jobb som gäller , ha det bäst våra bästa läsare!

Ridit och allt är klart

2011-07-24 @ 22:55:44
Då var man inne igen , hästarna har fått grimmor med lurv + en varsin flugfly över de + massa myggmedel självklart.Även kraft har dom fått.
Blev en ganska lång tur tillsammans med Linnea, länge sen vi sågs sist , mycket att prata om osv.
Dagens outfit:
Hjälm Euro-Lite , Matrix
Linne,svart HM
Tjocktröja, Puma Svergie
Rdbyxor, Kingston
Stövlar , Tretorn Advance
Träns, hööks någonting..pullarnosgrimma med extralurv!
Pannband, Swarotskvi med stora stenar
Bett, fullcheck 3-delat
Förbygel , börjes någonting..utan martingall
Schbrak ,Exlusiv turkost
Sadel, Pessoa
Sadelgjord, ingen aning men köpt på Avantia!
Benskydd, börjes någonting, läder med extra fårskinnspaddar!
------------------------------------------------------------------------------
Red i nästan 2 timmar , inräknat med fika hos bästa mormor! och mycket skritt då de var grusvägar och dom är så hårda nu på sommrarna ju.Men han lysnade bra och var skitpigg!

Söndag!

2011-07-24 @ 18:19:14
Sådär nu är man hemma igen efter en kväll/natt/morgon/förmiddag/eftermiddag nere i Viken! Kom även hem med min någerlunda nya moppe som nu är sönderrepad på ena sidan .. lite lagom kul :(


Ska jobba imorgon , vet inte när jag börjar .. men antar att det är dags att packa kräftor igen och då är det 06,00 eller 07,30 jag börjar! Tänkt att inte jag knappt inte har haft en riktig sovmorgon sen helgen innan skolavslutningen , så allså inte på hela sommarlovet än så länge , ush allså!
Nöjd ryttare och nöjd häst efter Lb;n.
Har också nyss pratat med Linnea , så hon och jag ska ut och rida sen! Vi sa 19 utanför affären fast vi har inte bestämt vart vi ska rida än. ... och jag har inte funderat klart över om jag ka rida barbacka eller med sadel, haha.
Blir iallfall läderskydden med fåskinn , bara hoppas jag kan knäppa dom trotts det tjocka får-skinnet (:
Nu måste jag ut om jag ska hinna , hör senare ! Bye!

Hemma igen, mycket text

2011-07-23 @ 22:03:31
Hemma nu från Ullared, minst sagt seg efter en lång bilresa. Somnade i bilen på vägen hem (och på vägen dit med för den delen) och har varit ganska trött hela dagen. Det är konstigt att man kan bli ännu tröttare av att sova på dagen, man blir ju bara segare och segare då och kan ju inte sluta sova eftersom man känner sig ännu tröttare när man vaknar. Inte direkt så att man piggnar till. Någon som känner igen sig, eller är det bara jag?

På ullared köpte jag:

Till Hästen:
Marinblått allroundschabrak och ... en flätkam?

Jag som trodde att jag skulle komma hem med massor av onödiga hästprylar, men icke. Tycker att jag förtjänar lite beröm för den insatsen, eller åtminstånde en lätt klapp på axeln. Bra gjort Linnéa, bra gjort. Nu har jag mer pengar över till Stockholm Horse Show, om jag inte hinner bränna dom tills dess (risken finns ju) Och så var det ju himmla utplockat på Gekå's. Fanns i och för sig ganska mycket mer som jag hade velat köpa, bland annat ett par matchande benskydd i samma marinblåa som schabraket. Men tror ni dom fanns i Sunnas storlek? Nej.

Till mig:
Allt och inget. Massor av saker men inget som jag direkt inte hade klara mig utan, sånnt som man inte vet att man behöver förens man ser det i affären, och då kan man inte leva utan det, typ. Fast lite användbart fick jag ihop endå, som tjocktröjor och sånnt.

Sen stannade vi hos min faster på vägen hem och sov där. Fick även erbjudandet att köpa ett sadelskåp billigt. Ett sånnt men hjul och med massor av fack och sadel och tränshängare, det hade till och med en speciell lucka för borstar som man la i olika fack så att allt är supersorterat. Någon som har ett och vet om det är användbart? Fick en liten chock när jag såg att sadelskåpen på blocket kostade runt 4 000, och man kunde köpa ett nytt för 8 000. Är det värt?

Kindaridklubb

2011-07-23 @ 21:13:19
Film från dagen... jao mamma var väl inte bäst på att filma , haha. Ser ni något? :/
Aja. Gilla när mamma säger faaan!
Lc avd A , första start med Mio i avd,A: Seg på framridningen och skjöt ut bogen mot vänster hela tiden , blev galen.Fick tillslut lite bättre årdning på honom iallafall. Inne på banan sega han till igen , normalt temop banan runt, normalt för en 6åring iallafall. Stann på ett hinder med massa vatten bakom , hade regnat 25ml... hoppade iaf nästa gång .... hindret efetr detta vägrade han också på , och det var dumt av han efetrsom vi kom in med bra fart och vi var i god tid ute ur svängen , och han titta helelr direkt inte på hindret(typ första och sista gången.)Sen efetr denna vägran hoppa han , mot näst sista hindrett höll han imot igen och då blev jag "lite irriterad" , och jag vill inte riskera att han vägrar på sista hindret och jag blir asarg, så valde istället att lägga volt och gå ut.Dock står det utesluten på resultatet , haha men skitsamma :p
Lb avd B: Fräsh på framridningen , hoppade halvbra med lyssnade på mej och det är det mesta jag går på innan jag går in på banan , haha :) Hoppade första hindret med värsta marginal och hoppa av lagom ifrån så det känds super , kändes detsamma runt hela banan dock 3an kom han in med för mycket galop med och han inte riktigt taxera klart så han peta ner överbommen , så onödigt efetrom vi annars hade varit färdigkvalade!
aJa , supernöjd och det gäller bara att vi håller igång tävlandet nu , har trotts allt inte tävlat sen innan Maj någon gång.
Bilder från idag såklart :)

snabbt som fasen igeN..

2011-07-23 @ 05:39:52
Nu bär det av till Kindaridklubb!
Fyfasan vad trött jag är , min kudde ska iallafall med i bilen ...tack..
Med eller utan fårskinn?! vad tycker ni?
Allt detta på bilderna är outiten till idag!
Vad tycks !? :)

snabbt

2011-07-22 @ 23:49:09
Vart är alla läsare? lite orolig här nu ..
Träning och jobb igår , hade HELT FULLT UPP. Så förlåt för ingen uppdatering då.. MEN min ponny gick som en ..ursäkta.. jävla klocka! Sjukt härligt , och haha .. fick hem börjes paketet och vart asglad för det var snabbleverans och sakerna var snyggare IRL än i katalogen/webshopen. Red på fullcheck-bettet som jag också fick hem från börjes , 3-delat  och Mio bara älskar det! Wanja hållde med att han gick kanon på det och han går som en klocka sa hon, bra känsn det för imorgon iallafall!
Och imorgon ska jag stiga upp 04,45 och sedan lasta Mio 05,50 ... tidgaste morgonen någonsin hoppas jag ...haha.
Har klippt klart allt och allt är nu klart inför imorgon. Ponny sover i stallet inatt , ny schamponerad och flätad!
Vart är alla läsare? lite orolig här nu ..
Träning och jobb igår , hade HELT FULLT UPP. Så förlåt för ingen uppdatering då.. MEN min ponny gick som en ..ursäkta.. jävla klocka! Sjukt härligt , och haha .. fick hem börjes paketet och vart asglad för det var snabbleverans och sakerna var snyggare IRL än i katalogen/webshopen. Red på fullcheck-bettet som jag också fick hem från börjes , 3-delat  och Mio bara älskar det! Wanja hållde med att han gick kanon på det och han går som en klocka sa hon, bra känsn det för imorgon iallafall!
Och imorgon ska jag stiga upp 04,45 och sedan lasta Mio 05,50 ... tidgaste morgonen någonsin hoppas jag ...haha.
Har klippt klart allt och allt är nu klart inför imorgon. Ponny sover i stallet inatt , ny schamponerad och flätad!
Ny-shamponerad ponny!

Road trip

2011-07-22 @ 11:21:00
Nu sitter jag i bilen påväg till Gekås Ullared, en bilresa som allt som allt (fram och tillbaks) kommer att ta runt 8 timmar. Superpepp? -Inte för tillfället, men det kommer jag nog bli när vi väl kommer fram! Och om ni undrar var jag håller hus så hittar ni mig nog på hästavdelningen. Jag som egentligen gett mig själv halvt köpförbud på hästsaker nu fram till Stockholm Horse Show... Den regeln kommer nog brytas idag. Vi hörs senare!

Ps: Moa, lycka till på tävlingen, kom ihåg att du lova mig att du skulle få rida ärevarv!

Idag

2011-07-21 @ 21:11:59
Sunna är så härlig att rida nu! Reagerar för minsta lilla, vilket gör det mycket roligare när man inte behöver använda så stora hjälper. Red ut och körde ökad trav på grusvägarna i närheten, och sen hittade vi ett fint gärde att trava på volter på. Skitkul och hon var verkligen framåt!

Jag gick ner ca 2 timmar innan jag red och började knåpa ihop en mycket vacker fläta, vackraste flätan Sunna haft faktiskt (den förra jag gjorde var inget att hurra över) Sen kanske jag borde använt vita snoddar istället för svarta, men, men.



Agrias sommartävling

2011-07-21 @ 09:46:00


Känns bra när man öppnar mailen och ser det här. Mer än bra faktiskt!

Tack ni som röstade fram min bild till final, ni är bäst!





Inuti ett litet paket

2011-07-20 @ 23:19:51


Det som kom i paketet idag: Grimskaft, brunt achenträns, rotborste, Flughuva (den som Moa hissade för ett tag sen, haha ska se om den verkligen är så bra som hon säger) Vintervantar, (dom brukar alltid ta slut närmare vintern) Flugsprej, (ÄNTLIGEN!)

Bestälde egentligen en såndär snygg blå discogrimma med, men den var slut. :( Får se om jag byter tränset mot ett annat som jag såg först efter jag beställt, Ett ponnyträns med lite tjokare nosgrimma och snyggare pannband. Tror att det var med i nya kollektionen. Haha och flughuvan ser påtok för stor ut, ska testa den imorgon. (håller tummarna på att hon kan ha den!) Tycker föresten att hästarna ser ut lite som ailiens i flughuvor, men om det håller insekterna borta får det väl gå endå.

inlägg , igen!

2011-07-20 @ 22:13:06
Sådär inne nu igen , haha!
Nu har jag hjälpt till (hm.. hjälpte till lite iaf) att bygga hage! Sen ahr jag också fodrat hätarna och täckat av Mio ,  Mio får sova utan flughuva inatt pga skavet.Seadn så gick jag in och städa rummet och sen dushade! Sen tog jag moppen för att hämta världens bästa kille vid bussen , sammtdigt åkte vi ut till Amanda Nilsson för att hämta mitt busskort.Sen så kollade vi när hästarna släpptes i nya hagen! :D Så söta var dom , och nu är vi inne.Dennis står i dushen och jag sitter här och nördar..hehe!
Mio kan klockren öppna nu också, kan ske inte synns så väl ..menmen!Grabben min<3
Bilder från dressyrträningen igår , idag vilade Mio.
Nu blir det film och sen sova med Dennis!

Paket

2011-07-20 @ 18:06:02
ÄNTLIGEN kom mitt paket efter att jag fått vänta flera dagar! Haha nej det kom faktisk rätt fort, älskar när de är snabba med leveransen. ♥

Nu över till 100 000 kronors frågan, varifrån kommer paketet? Hmm, en riktig kluring där. Sånna dära frågor som håller en vaken om natten. Jag undrar vem som kan lösa detta stora mysterium. Jag borde nog köra en "den första som gissar rätt får en länkning".

Vad som var i detta otroligt vackra (♥) paket visar jag senare!



Vet inte vad jag ska göra.. har tre val!?

2011-07-20 @ 16:32:42
Vet inte vad jag ska göra , antingen sitta kvar vid datan .. riksen är dock stor att jag lägger ifrån mej den och sover istället. Eller går jag ut och hjälper mamma , vilma och pappa med nya hagen så vi kan få den klar. Annars lägger jag ifrån mej datan redan nu och sover!



Vad hade ni valt efter att
gått upp vid 7 , börjat jobbet vid 8.. packat över 350kg , kräfor som tog ca 5timmar sedan städat rummet jag packade kräftorna i.Skura,sopa,städmaskin. Tog moppen hem så jag var hemma 10 i 2 , när jag kommer hem så  har inte Vilma gått ut till hagen och täckat Mio eller tagit på någon ponny flughuva , inte enns flugspray hade dom fått , så det fick jag göra, sedan upp och städa sadelkammaren och putsa lite.Sen hjälpa pappa med att åka ut till macken och köpa bensin (nej pappa är inte handikappad bara slö , haha) men nu hjälper ju pappa till med hagen så han kanske inte är så slö endå , sen har han klippt allt gräs och fixat min moppe sen har han och mamma varit inne i stan och köpa massa saker och tråd och stolp till hagen.. han(mamma också iofs)är nog bäst endå(efter mej).
Nu har jag bestämmt mej!
Jag ska resa på mej gå lite rakt fram sen höger sen vänster , sen på med skorna sen rakt fram ut genom dörren , sen vänster sen rakt fram , sen ner för trappen 23steg , sen vänster , rakt fram ca 4m fixa maten sen vända om och gå rakt fram med lite böjd kurva till vänster , sen är jag vid hagen och då ska jag ge hätarna maten.
SHITSHITHITHIT shiiiit! Ni kanske fattar hur trött jag är , och ni kanske anar hur dryg jag är när jag är trött!? Fråga annars Linna eller Dennis eller någon annan flummig unge.
Såhär kommer Mios öron se ut när han ser mej komma i bänsterkurvan med hans mathink i handen! Söta ponnyn<3
Hatar flugorna , stackars Mios rinnande ögon.
Nu ska jag resa på röva , ELLER NEJ SÅ säger vi inte här i RR där vi bor . utan vi säger lyft röven

svar

2011-07-19 @ 22:26:30
SVAR KOMMENTAR:
Ida: nej jag ska inte på terrängträning på onsdag , utan jag ska hoppträna onsdagkväll sent efter ni haft terrängen.
Linn: haha Jadå! :D

Beställde lite saker..Boorjes , haha!

2011-07-19 @ 17:10:32
Det jag besstälde var
Boots i konstläder , hoppas dom här håller nudå! 89kr
Senskyddläder dock i brunt som sadeln! 298kr
Strykkappor i brunt de med självklart! 145kr
Bara älska min mamma som betalar dessa skydd till mej!Tack<3


Sen kunde inte jag låta bli att köpa dessa fårskinns grejer tills skydden , tror det kommer bli dyngnice!
Huva i JW-färgerna 25k (+ på en 0 blir det JWpriset , haha)
Ridtäcke i JW-färgerna!199kr
Det var det jag beställt till Mio , beställde också en förbygel förbygel i läder ..  tror den kosta ca 300kr men fanns ingen bild på den sen lite flugmedel , läderputs , flay till grimma och lite emr småttochgott(bett osv)!
För första gången i världshistorien , haha nevars men har faktist beställt ett par ridbyxor till mej också! Mamma som "tvinga mej" , alla mina är hål mellan benen i , Mio har för bred rygg tror jag.Dem kostade iaf 400kr och är i marinblå och röda sömmar.
Och ursäkta dessa bilder , men Böörjes har ju bara sånahär skitbilder!
Och ni som la märket till de , jo jag gillar inte böörjes , kvaliten suger och det är ofta fel på sakerna man får hem .. menmen billgt och bra..

Tisdag.

2011-07-19 @ 16:36:03
Min dag har varit mest jobbig!
Haha , vet knappt om jag orkar skriva allt detta jag tänker .. hmm.. får se hur långt och invecklat det blir.
Gick upp 05,20 och åkte med pappa ner så jag började jobba vid 06,20, börja dagen med något väldigt kul..... packa kräftor , faktist så tycker jag inte de är så tråkigt eftersom om jag inte packar kräftor så polckar jag varoro eller frontar och det är lixom minder kul än att packa kräftor!
Nu blev det typ värsta uppsattsen om mitt jobb .. men nu vet ni vad jag sysslar med på jobbet också! :)
Blev hemskjutsad vid 15,00 , då tog jag moppen ner till affären för att köpa läsk och godis till efter dressyrträningen .. (skulle varit till efter iaf , så var tanken lixom..) men när jag sedan börja åka hemma så börja det ösa mer regn blandat med hagel så jag såg typ ingeting , var typ nere i diket en gång haha! Men skyndade allt vad jag kunde hem för att täcka hästarna men hann inte .. dom blev ganska blöta , men täcka dom emd fleas och regntäcken så snart är dom torra igen :) Fick även käka sitt foder så de bara öste ner regn , bättre att stå med huvudet lågt då också!
HATAR vädert , för nu är det sol .. blir att gå ut och ta av täckena när inlägget är klart ;)
Bild från igår i kvällssolen!
Har beställt lite hästsaker idag också , eller jao lite kanske de inte blev!

Ridning i paddocken

2011-07-18 @ 22:29:50
Sunna var hur härlig som helst i paddocken idag! Lysnade och verkade nästan tycka att det var kul. Innan, speciellt när hon först kom till mig, har hon varit så himla jobbig och inte fattat grejjen med att springa runt i en fyrkant. Hon har även blivit så mycket smidigare nu och jag arbetade henne på mittvolten i trav. Skönt när man känner att det går framåt! Och så red jag med mitt nya träns. :) Haha sen kanske inte alla bilder är superduper fina, men då skulle ni sett paddockbilderna när jag rider henne för ett år sen, inte en allt för vacker syn!



Idag

2011-07-18 @ 21:49:10
Efter en hel rad av dagar med regn och taskit väder klarnade det äntligen upp nu på eftermiddagen. Jag tog in Sunna runt lunch så att hon fick stå och torka inne i boxen, och sen red jag på kvällen. Mamma var snäll och följde met och fotade så jag lägger upp lite bilder senare när jag hunnit redigera dom lite!

Idag har även Matilda (min lillasyster) kommit på olika namnförslag till Kaninen:

* Tiger
* Halv ett (öronen visar halv 1)
* Kardemumma
* Kanel


Tror att det står mellan Kanel och Kanel, fast jag gillar Halv ett och Kardemumma bäst.

Äntligen hemma

2011-07-18 @ 19:19:55
Vaknade med migrän och fick lägag mej igen, åkte ner så jag började jobba vid 12 istället.Sjukt mycket varor så Carin och jag höll på enda fram till 17,00 sen den sista timman fronta vi saft och tacos! Så 6-timmars jobb idag, imorgon blir det väl lite mer .. börjar vid 06,00 och slutar vid 16-17..
Världens bästa ponny<3
Blir att träna utan nosgrimma imorgon , Mio har världens största skavsår. Ska ta med kameran ut...bulor och sår överalt stackars ponnyn!
Shema
Mios träning denna vecka ser typ ut såhär
Måndag:Rida  skogen lite lungnt
Tisdag:Dressyrträna
Onsdag:Hoppträna
Torsdag:Vila
Fredag:Rida ut en kortis eller rda igenom honom lite snabbt i paddocken
Lördag:Tävla! :D
Söndag:Rida ut.
Nae nu ska jag röra på mej och fixa årdning åt kaninerna sedan rida!

Maria gissa rätt!

2011-07-18 @ 17:26:18
Allt klart poå jobbet . nu väntar man bara på att pappa ska komma , sitter fast i bilkö i söderköping..

Den som gissat närmast på Sulles höjd var http://marperette.blogg.se/ , hon gissa EXAKT rätt också! 124cm.


På jobbet , men fösöker endå!

2011-07-18 @ 14:41:00
Mios regnoutfit!
Vad tycks!?


Mainblå och röd, jag bara älskar det!
Slutar om 1 timma .. vi ligger lite efetr med varorna så kanske får jobba över lite..


Ekbäckens Sultan

2011-07-18 @ 07:35:00
Igår hade Sulle damp och det gick inte frånga honom , Vilma och mamma höll på i säkert 1timma.
Sen när dom väl fångat honom och Vilma börja rida så gick han som en klocka! Sjukt fin var han , allså seriöst aldrig sett han så snygg! Dock ger inte bilderna den uppfattningen menmen..
Vad tycker ni om Sulle då?
Gissa hur hög Sulle är , närmast gissning vinner länk!



lite snabbt sådär..

2011-07-17 @ 22:16:33
Idag så vakna jag och Dennis lite efter 12 och åt frukost 10 över 2.Min dag är lite föskjuten och jag ska jobba imorn och kommer inte kunna somna förän säkert 2inatt, shit.
Har nyss käkat gammeldags vanilj med hallon som syster plockat och jordgubbar dom köpt , det med lite stössel på.Svingott var de!
Första och sista gången ni får såna här "pinsamma bilder" , barabcka och min sitts är så fin! Detsamma gäller outfiten!
Har ridit Mio idag , Dennis var med och fotade! Världens bästa kille har jag , (så ni vet!)
Mio var annars skitfin och jätte härlig i munnen , ingen nosgrimma då han har skavsår.
Han var ju inte nära på att han sönder den iaf...
Mamma:
-Är du inte klok?
Jag-haha vad?
-Kommunens bänkar?
Jag-haha ja, han har väl inte sönder dom?
-Nej men han kan skada sej
haha varför fråga du då om kommunens bänkar om du bara var ute efter att han kunde skada sej!?

Kaninungar och sånnt

2011-07-16 @ 22:58:38
Efter lång längtan från min lillasysters sida (och kanske lite från min hehe) fick vi idag hem en liten luddig kanin. Hur kan man välja ut en kaninunge bland fem? Alla är ju så söta att man bara vill pussa på dom och helst ta med varenda en hem och ha alldeles för sig själv. Min lillasyster lyckades i alla fall välja en som hon tyckte hade ungefär samma färg som Saffran (inte kryddan, utan våran katt) Precis sådär söt som kaninungar ska vara, om inte mer, och med öronen åt olika håll. Sköldpaddsfärgad tror jag färgen heter.

Någon som har namnförslag?


2 kg spagetti

2011-07-16 @ 21:39:15
Jag och min syster har varit ensamma under den här helgen och klarat oss själva medan mamma och pappa varit på "minisemester".

Första dagen jag skulle laga mat tänkte jag att spagetti och köttfärsås var en bra ide, mest för att det är svingott, men också för att mina matlagningskills kanske skulle kunna klara av det. Både jag och min syster var hungriga och det såg ut att vara så lite spagetti i paketet, så jag tog allt ihopp. Vilket slutade med att jag, omedvetet såklart, kokade 2 kg spagetti. Haha jag skämtar inte när jag säger att jag ätit pasta hela helgen! Snacka om att förstöra en maträtt. pasta bolognese, pasta carbonara, pasta bolognese igen, äter jag en till tugga pasta spyr jag snart. Vila i frid gamla favoriträtt. Vi ses förhoppningsvis inte på ett tag.

I eftermiddag när mamma kom hem hade hon stannat på hööks och handlat lite åt mig (tack!), haha jag blev precis paff eftersom vi beställde ganska mycket därifrån för bara 2 dagar sedan. Jag kommer nog inte behöva beställa mer hästsaker på ett tag nu, fast jag har endå bara köpt det nödvändigaste.

Fick en ny ridjacka vår/höst, vardagsridbyxor att ha i stallet, pullarträns, bättre ryktborste och pannband med svart strass. Längtar tills mitt paket kommer på posten med! :)



Testade pullartränset på Sunna nästan direkt och red ut en sväng, gick väldigt bra! Haha det bara sprutade energi ur henne för hon har inte gått på några dar nu och hon går bara och tjockar till sig i hagen. Körde väldigt lungt tempo för konditionen är inte på topp. Hon lyssnade väldigt bra, bara jag tog i tygeln så reagerade hon, det måste vara väldigt starkt i jämförelse med hennes remontnosgrimma som jag annars ridit med. Jag tränade sjänkelvikningar längs med grusvägarna i skritt och trav och försökte sedan få henne att samla sig mer. Ska be mamma följa med och fota imorgon när jag rider.

Mycket bilder igen!

2011-07-16 @ 12:08:05
Var nere och hoppade småponnyena i onsdags tor jag det var.
Vilma red Sigge och Malin Sulle , båda ponnyerna gick skitdåligt!
När sigge börjar vägra blir jag orlolig.. han om någon vägrar inte , vattenmatta är han lite rädd för så det var väl okej att vägra på , men ett vanligt oxer...vad kan detta vara? Han får gå ridning på backen nu i ca2veckor så rider vi ner till paddocken ca v30 och hoppar honom då igen.När han vägrat på mattan 3ggr trodde jag han skulla hoppa allt... men han vägrade på oxer`n och då sa jag stop skritta av ponnyn och ställ honom i mitten , man
brukar tydligt se glimten i hans öga , hans spättsade öron .. men såg inget av de..
Sulle var skitlarvig och riktigt dum mot Malin , slutade med att jag fick hoppa upp och hoppa igenom honom.
Känns inte så bra då jag är 166 och ponnyn 124.
Men fanns ju inget val , haha.Men skippar nog bilder från när jag red...
Malin är ridvan och har bra sitts , fina stilla händer osv men lite osäker i hoppningen.Så då tänkte jag Sulle blir perfekt och hon behöver inte hoppa något "läskigt" eller högt , men för Sulle var allting högt och läskigt.När han väl hoppade så hoppade han väl 1meter ovanför hindret och tvekade 2 gånger innan hindret och slutade med att dom kom vingligt in mot hindret.Mot slutet blev det ännu sämnmre och Vilma fick hoppa upp , slutade med att han vägra ca 5gg på samma hinder med Vilma också på ryggen , sen hoppade han "bana" på 5 hinder och gick som en klocka....galna ponny!
Börjar med några bilder på Sulle och Malin.
Malin är född 1998 och ska börja samma skola som mej efter sommaren ;) Hon hjälper till och rider 2fjordingar och har ävejn ridit på ridskola ... vet inte om hon gör det fortfarande , hon är ca 155cm lång och pinnsmal.Igentligen lite lång för att rida Sulle men hon är så smal och vi hoppade ju inte "så seriöst" , så jag tyckte det var okej.
Kommentera gärna!


Bra gjort av Malin att få över honom över vattenmattan på 2försök, sötisar!





Sådär slut på bilder på dom2.
Vilma och Sulle, höjde upp alla hinderna och bad Vilma rida "som aldig förr" , va lite irriterad på ponnyn haha.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sigge och Vilma
Gillar färgena och hindret överhuvutaget , Linnea som gjort svamparna!
Ponny slarvhoppar..
Rädd liten ponny , haha
Ignorera armbågarna..
--------------------------
Gilla bakben!
HALVfail , men ponny är endå snyggast och bäst!

Idag , bilder massa!

2011-07-15 @ 23:34:53
Igår var jag rätt off , typ ingen update av mej. Mio vilade och sen kom Dennis till mej , jobbade också 9 timmar..så okade inte lixom..
Men idag gick vi upp rätt skapligt .. haha eller inte.Vi käka iallfall frukost lite efter 1 , sedan blev det ner till paddocken för att hoppa med världens bästa kusin!
Vilma och Philipa kom ner och fota oss och Linnea kom ner för att filma :D

Mio idag;
Skit pigg påväg ner till stallet studdsade och "dampade" hela vägen , blev galen på han!
Väl framme vid paddocken så blev han skitkonstig och lyssnade inte på några hjälper (knappt)och blev seg.Men mot slutet (90-110cm-bana på 7hinder + kombination , ett språng) var han skit fin , frammåt och lyssnade! Pväg hem , skänkelvinkingar och gick i låg och avslappnad form , tom tevlig i munnen då ;)
Tack fär all hjälp allihoppa!

Nu kommer lite bilder , kommentera tack!













































Maggie

2011-07-15 @ 15:16:04
Ett liiiiiiiiite försenat inlägg om en häst jag var och provred för några veckor sedan. Svenskt ridponnysto f. 05.

Väldigt mysig häst som var supertrevlig att rida och lyssnade bra för hjälperna. Red lite försiktigt då ägarna sa att hon var så känslig, men i gämförelse mot Sunna så var hon helt normal. Man var tvungen att trycka till och ta i om det skulle hända något, samtidigt som hon lyssnade bra när man väl gjorde det. Haha Sunna måste vara superkänslig. Hon var i alla fall hur fin som helst, men lite liten.

Mamma filmade lite, haha fast hon knappt såg vart hon filma för solen var så stark. Men det får gå endå. Som vanligt kändes det bättre än vad det ser ut.





- Hund stjäl häst -

2011-07-14 @ 12:19:00
Haha,


Kattungen och mördaräpplena

2011-07-13 @ 19:59:32
Haha, skrattar lika mycket varje gång jag ser det här youtubeklippet! Hur söt? Äpplen måste vara världens lättaste byte. Gosh, man måste bara älska kattungar.


Tiffy!<3

2011-07-13 @ 17:14:39
Jag tror inte ni vet vad jag gjorde förut ... jag var och hälsa på Tiffy!
Ohh gud säger jag bara .. kände knappt igen henne .. inte ett dugg tjock (som hon annars jämt är) och en helt annan "orange" färg .. hon var typ brun och svart.Hon kom och mötte mej i trav och jag bara höll om hennes huvud och hon la all sin huvudtyngd i min famn , shit vad jag saknat henne<3 Efter ett tag fick hon nog att stå så , så då gick hon bort till grinden och trodde att jag skulle rida henne , kära ponnyn har ju inte gått på säkert 2,5 månader.

skönt!!

2011-07-13 @ 17:07:40
Det är nu för första gången jag känner , shit det är sommarlov. Jag kan göra vad jag vill , lägga mej när jag vill gå upp när jag vill , leva det livet jag själv vill :D
Men jag jobbar fortfarande men det bryr jag mej inte om , det är bara detta som var med plugganadet till moppe och sånt som gjorde att jag inte kunde känna känslan av sommarlovet , men nu kan jag hehe :D Jag jobbar fortfarande 3 dagar i veckan men det är skönt att känna att man får penga för de , vet ju en del som tvingas jobba endå och det måste va piss..
Har som mål att få ihopp nu över sommarlovet ca 10,000 iallafall :) Blir att ta med några tusen till Stockholm Horseshow som vi redan bokat platser till oxå! :D (bästa platserna , haha!)
Midsommar 2011 i Loftahammar , mys :)
Nu ska jag ta moppen ner till stallet och bygga upp lite hinder , blir att löshoppa Mio och båda småponnyerna ska få hoppa med ryttare , Syrran tar Sigge och Malin Sulle!

Hiss

2011-07-13 @ 07:47:00
Stor hiss till Hööks flughuva! Har den på Mio och den äger!
129kr på hööks :)

tycks?

2011-07-12 @ 12:41:20
Jag är typ kär i ett träns ... shit
Vad tycks? Storhissar hööks nya prudukter! Dissar dock att vi inte fått våran katalog än ;)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Snart får man lön och jag funderar på en ny outft till Mio , allså bya färger helt!
Vilken färg skulle Mio passa i!? Jag börjar fundera seriöst på rosa...vad tror ni?
Typ denna rosa färg på Mio:
Vad tror ni? :)

intresserad? till salu!

2011-07-12 @ 12:13:24
Förbygel säljes.
Fint skick stl,full i mörkrbun köpt för 700kr på hööks.Säljer den nu för 550kr + ev frakt!
Funkar perfelkt på grov D-ponny eller storhäst.
Är du intresserad? Kommentera detta inlägg så får du mitt nummer.

sådär , ridit med Linnea!

2011-07-11 @ 21:21:27
Har ridit långtur med Linnea , innan ritten bestämmde vi att vi skulle ta en kortare och lugn sväng.
Blev nog en lugn tur , men dock ganska låångt!
Mio var ganska stark och dum , brukar aldrig påstå att en häst är dum men han var lite dum. Stark som jag vet inte vad.. och dum som jag är red jag på 3-delat utan martingall han slog ganska mycket med huvudet och studdsade på stället om han inte fick galopera när han ville.
Vi hade även med fika , så vi stanna på ett ställe och band fast hästarna i ett träd och fikade mysmyys!
Dock sjukt mycket flugor,blinningar,mygg,bromsar och andra irriterande äckelkryp :s
Men nu ska jag fortsätta plugga till imorgon! Höres på onsdag.

idag , jag hann endå

2011-07-11 @ 14:48:02
Linnea och jag lever visst lite på samma sätt , iallafall lite trött på att blogga.
Men vet inte vad jag ska skylla på,
Jag jobbar Mån+Tis+Tor 10,00-16,00.
Sen har jag antingen varit tvungen att plugga till mopedprovet eller åka och träna med Mio.
Idag skulle jag börjat jobba lite innan 10 , men vaknar vid 9,00 och har migrän.. bara att ringa Chefen (min pappa hehe) och säga som det är. Fick till svar -Ta tablett gå och lägg dej sen när du vakran pluggar du till mopedprovet.
Vaknade vid 10 över 2 .. shiet tänkte jag , så blir nu att plugga som en dåre.För nu är det ssta chansen att klara detta mopedprov, har failat 6gångeroch nu är det mn sista chans , enligt pappa.
Skrev lite fel i gårdagens inlägg , för på Tisdag (imorgon) kan jag nog inte uppdatera så mycket heller då jag måste plugga på morgonen sen vi 13,00 ska jag göra mopedprovet i västervik .. sen blir det att åka till B-ridhuset och träna dressyr! Länge sen jag dressyrträna nu .. inte bra!
Världensbästa.......  ponnyer<3

Ja, hur lever jag?..

2011-07-11 @ 10:44:48
Jag vet inte varför, men jag har inte varit superpepp på att blogga senaste tiden har jag kanske lagt bloggen åt sidan lite och mest, ja haft sommarlov. Ni vet, vaknat till liv runt lunch och sedan legat och stekt vid en "strand" andra halvan av dagen. Och sen blir det stallet senare på kvällen/eftermiddan. Ganska härligt. Kommer inte orka dra mig ur sängen sen när skolan börjar igen haha. Aja, ska ut i det molniga vädret nu och får se vad jag hittar på. Gif Created on Make A Gif




kommentera oxå!

2011-07-10 @ 22:50:45
Tjena :)
Det är såhär , att mitt liv är bara sjukt stressigt just nu. Vet dock inte hur Linnea lever , tycker hon kan uppdatera lite .. För jag kommer inte uppdatera förän på tisdag.
Men vi ses då , ha det gött sålänge!

hehe , roliga filmer!

2011-07-10 @ 07:22:00
Sånt man får skratta åt , haha!
Dock kanske inte så bra att skälal på hästen i slutet , man såg ju ganska tydligt att den inte bocka för att va dum!

Många bilder , snabbis-text

2011-07-09 @ 11:49:00
Sådär , ännu en dag jag inte kan uppdatera.
Så för att va snäll så tog jag mååånga bilder!
Från ridlägret hos Vanja , bilderna är från dom 2 första passen uppe på terrängbanan.
Dock dom 3 översta är från sista dagen , "tävlings-dagen" :)
Nu när jag är såhär snäll anatar jag att jag får någon kommentar iallafall!? (;




Nu ska jag åka karusell , byee!

Sådär , känner mej snäll nu också!

2011-07-08 @ 08:45:00
Ni som är anonyma och kommenterar missar ju på de!
För om några dagar så kommer vi länka dom 2 bloggar som kommenterast mest!
Idag kommer det inte ett enda inlägg från mej förutom detta .. Idag är det Karnebåtfestival nere i viken och jag ska såklart ner :D Familjen till Loftahammar istället.
Så blir väl att va nere i viken ett tag sen vid 6 drar vi upp och grillar och har det bäst hos pojkvännen! (Du johanna .. kommentera med din bloggadress så kan du få svar på din kommentar.) Efter grillningen kanske det blir att dra ner och åka lite karuseller när det är mörkt , inte vet jag :) Sen blir det feeeeest!

Sover nere i viken och sen på lördagen är det Karnebåt igen , sen blir det feeest igen fast hos en annan person :)
Nice helg lär det bli med mycket trevligt folk :D
Mio står lördag så skrittar jag honom lite idag , barbacka tror jag!
Bara för att jag är så tråkig och o-aktiv idag så får ni massa bilder!

ikväll , omkullridning !

2011-07-07 @ 22:34:50
Var ute och red Mio förut , barbacka på pelhammet.
Gick bra, han var frammåt och var mjuk och löd alla hjälper , känndes skit bra!
Slutade med att jag skulle skritta över 3 hjärden hem , så var de ett dike mellan hjärdena och Mio hann inte se de (inte jag heller..) så han trampa ner med ena benet i de och rammla slog en volt ut på andra hjärdet med mej på .. hann dock ta fart mot hans rygg och komma iväg så han inte slog över på mej, tur hade jag iallafall kollade Mio skitnoga och han hade nte en skråma som tur va! Och jag hade ju ridit hela vägen hem till mormor och tillbaka till mej innan , så ordentligt uppvärmd var han också :) Så inte enns en sträckning!
Nu blir det sängen och plugga moppe!

Inlägg om dagen, inte intressant , haha

2011-07-07 @ 17:09:24
Sådär nu är man hemma efter första jobb-dagen!
Känns skönt att veta att man har kvar lite pengar även efter sommaren , fick just lön för jordgubbsförsäljningen... blev några hundra men dom pengarna är redan borta , bara 200kr kvar och dom sparar jag , ska nämligen beställa jeans-shorts för lite över 500kr så då behöver man nog dom här 200 ;)
Har ni(våra läsare) sommarjobb!? Vad för något sommarjobb och hur ofta jobbar ni? :)

Nu ska jag försöka lägga ifrån mej datan och plugga moppeprov!.. får se hur det går , ska även rida och ut och springa sen! Jo jag hinner nog..(?)
Föresten jag hitta just en failfilm på Mio och mej .. vill ni se!?  Ett hinder på ca 90cm och det säger pang .. haha
Här har ni en annan film , dressyr (fail-film) han brukar gå betydligt bättre men vi skyller på att det var ca 100grader varmt .. men nej men jag lovar det var sjukt varmt.. och helt vindstilla.Även i början dressyrpasset då han tjaffsar rätt bra i munnen också, Men har ni :)

liten snabbis!

2011-07-07 @ 13:42:38

Shit , såg nu att jag kanske varit jätte otydlig inlägget om Tiffy!
Hon är inte död , jag har bara inte träffat henne på över 2månader.. :/

Nu sitter jag på jobbet har nyss käkat men börjar igen om 2minuter!
Tiffy:


when I'm sad I stop being sad and be awesome instead

2011-07-07 @ 00:13:38
Igår bjussade Juli på ett såntdär "tråk-sommarlovs-väder". Det innehöll moln, moln och, nej vänta, vet ni vad jag ser där borta?- flera moln. Tråkigt, sa jag som helst vill steka i med mina stekarbrillor och stekarkläder.

Jag ändrade om planerna lite fort och begav mig ner till stallet. (och fotade en väldigt intressant dokumentär om mitt vardagliga liv)

I stallet flörtade jag lite med Sunna, och slogs med flugorna om hennes uppmärksamhet. Jag vann tillslut efter en mycket jämn och blodig match.

Visst är hon charmig?



När jag tröttnat på Sunna (det var absolut inte hon som tröttnade på mig och gick in i hennes box igen... sanningen kommer aldrig fram!) så gick jag upp på höskullen för att städa. Fast där hade jag redan städat sist det var mulet för någon dag sedan. Hmm, vad ger det att sopa på ett rent golv? Ingenting! Eller jo, ett rent golv. Som man redan hade från början, huh?
Sunna är alltid så här förväntansfull när man kommer ner från höstacken och tror att hon stensäkert kommer få mat om hon använder sina hundvalps-ögon. Det fungerar bara nästan alltid.

Av ren uttråkighet fyllde jag på vattnet i Sunnas hage, fastän det knappt behövdes. Inte en helt vattentät plan, och det hela slutade med en mindre översvämning. Oups. Nu behöver jag inte oroa mig för att hästarna är törstiga.

I hagen vara alla hästar väldigt nyfikna, eller så ville de bara ta reda på om kameran var ätbar. I vilket fall som helst kände jag mig väldigt populär, så jag stannade där ett tag!



Läs om ni vill veta :)

2011-07-06 @ 22:12:00
Sådär nu är jag anmäld till Lc och Lb i Kinda 23/7.
Hoppar Lc:n i avdelning A, Mios och miin första start tillsammans i avdelning A hh har absolut inga höga förutsättningar pga första gången osv.Sattsar på att 0:a första fasen och vill ju såklart bli dubbelnolla så därför kommer jag strutna i om de blir tidsfel , så sattsar på dubbelnolla med ev tidsfel.
Lc: är allså 90cm för oss och han hoppar La-banor(110cm) på träningar så det borde inte va något problem :D
Då vi inte är färdikvalade i Lb:n så rider jag avdelning B och sattsar såklart på en 0:a där också så jag blir färdigklavad där också , hade varit sjukt skönt!
Sen
För några träningar sen så sa min tränare
-Moa i augusti så är han uppe i La.
Det ska bli så himmla sjukt skönt att få upp honom i La innan höstsässongen!
Nu har vi haft lite paus från tävlandett ett tag ... har säkert inte tävlat på 2-3månader.Jag har känt att vi tränar på som fasan istället så allting blir mer perfekt och lättare , så då slipper jag rida som fasan när jag är på tävling, var så himmla jobbigt sist i Åby när jag fick rida honom för att enns få fram honom i grundgalopp och sen säkert korsgalopp 2-3ggr ..och fick avbryta , så har tränat nu på att få bort korsgaloppen och den ojämmna ridningen vi kan få!
Har ni några tips!?!?!?:
Om vi hoppar bana så kan Mio helt sådär plöstligt efter ett hinder komma in i korsgalopp.
*Har testat fortsätta men han byter inte , så han hoppar i korsgalopp och det blir fula hopp och han river ofta.
*Har testat att ställa honom över hinderna så han vet i vilken galopp han ska landa , men blir antingen fel eller korsgalopp.

Har ni några andra tips eller vet någon annan ridning jag ska göra för att inte få fel eller korsgalopp!?
Snälla kommentera isåfall!



Sulle-bilder

2011-07-06 @ 17:39:00
Nu kommer bilder på Sulle och Vilma sen ridlägret , tänkte jag tar alla Sulle bilder idag och t.ex alla sigge-bilder imorgon och Mio på onsdag typ , vi får se!





Agrias sommartävling

2011-07-05 @ 17:55:45
Jag är med i Agrias bildtävling med en av mina sommrigaste sommarbilder på Sunna. Väldigt... somrigt.
Vill ni rösta, (snälla?...) kan ni göra det här, här, eller här. :) Vilken länk ni väljer spelar ingen större roll, bara ni väljer en.





morgon! jag saknar dej :(

2011-07-05 @ 07:09:00
Har aldrig saknat en ponny såhär mycket ..

Idag, inte gjort så mycket ;)

2011-07-04 @ 21:43:12
Idag har jag inte gjort mycket  , gick iallafall med Sigge och Mio ner till affären och käka glass :D
Skit mysigt och hästarna stod så lugtn och vänta medan vi käka upp glassen , gulleponnyer!
Sulle fick vila helt.
Sen har jag pluggat 5,5 timmar idag .. så har inte hunnit så mycket! Men nu taggar man för att klara det där förebannade moppeprovet imorgon kl 13,00 i Linköping.
Ja vad säger man .. min ponny kan alla knep och gjorde allt för att få tag i Havannas betfor istället för hans egna , retsticka!

svar på kommentar , lite fort

2011-07-04 @ 21:26:25
Svar på kommentar:
Vart är schbraket köpt?
Det är köpt på http://ponnyprakt.se/!
600kr :)

bilder , alla Mio-bilder

2011-07-04 @ 11:41:00
Idag så är det en långtråkig dag ..men det är bra eftersom vädret endå suger idag!
Ska gå ner med Mio och Sigge till affären och köpa cola , sedan ska jag hem sätta på musik och plugga som en galning till Mopedprovet! Får inte faila denna gång .. SKA KLARA DET!
Här får ni några bilder på Mio och Mej som är fotade av Sara! Har ca 300 till bilder som syrran och Ida har fotat! :)

Bedömning blogg

2011-07-04 @ 11:07:41
Gör en kort bedömmning av denna blogg
http://kallblodochvarmblod.bloggplatsen.se/
Bloggen drivs av Jenny och Madelene som är 2hästintresserade tjejer.Följer inte eran blogg och då jag inte har så mycket tid så tar jag inte reda på om ni har egna hästar eller om ni rider någon annans.
Men ni har en jätte rolig och specielt mysig blogg att va inne på , bilderna är härliga och oftast fina! Ibland kan det komma några failbilder (enligt mej) som ni kanske skulle hoppat över att lägga ut , menmen ni väljer ;)
Eran header är inte ett dugg stilren , jätte rörig och man får leta innan man vet var man ska sätta blicken.Men den är endå fin på något anurlunda sett!
Ni skriver bra och snyggt , bra stavning , stilrent och inte alltför långt/kort eller ointressant.
En bra blogg!

ronjatoft!

2011-07-03 @ 12:04:30
Tack för alla fina kommentarer Ronja Toft!
Det belönar sej att kommentera!
http://ronjatoft.blogg.se/

Mål 2011

2011-07-03 @ 07:50:00
Jag älskar min ponny!
Vet inte om jag gjorde inlägget jag tänkte för några veckor sedan , men om ni redan läst detta så behöver ni inte läsa om de , hehe (;
Detta år , 2011
Så har jag som mål att starta en Deb fälltävlan och det blir antagligen tillsammans med Rebecka Ek , båda vi är nybörjare på fälltävlan , haha! Deb går i 70cm terräng , 75cm banhoppning(tror jag) och ett fälltävlansprogram som är lika lätt som ett Lc-dressyr program!
Banhoppning .. han går son en klocka där just nu! Om jag rider honom på det 3-delade normaltjocka bettet med rörliga ringar så går han som bäst och även en stor skillnad med nya sadeln + gelpadden!
Testade en av dagarna rida utan gel-padd hos Vanja , men ussh han går ju dåligt utan den i hoppningen!
Dressyren tänker jag nog lägga ner helt , allså gillar inte dressyr särkskilt mycket och då jag är tvugen att rida det i Fälltävlanen så känns de som det räcker!
Men blir väl säkert Dressyr-Km iallafall!

svar

2011-07-02 @ 21:36:01
http://watchoutwearecrazy.blogg.se/
svar på din kommentar;
Vad är pålagringar ;) ?
Tyckte inte en ;) sådan passade in i denna fråga / detta sammanhang.
Det är om dom lixom kanske fått en senskada .. ELLER vi kör på lättaste förklaringen det är som ett ärr som aldrig går bort , det kan öppna sej igen och bli ännu värre om man har otur.Vet inte om alla förstod rätt , men googla annars!

Lägret hos vanja , ALLA RYTTARE

2011-07-02 @ 19:34:39
Allså , alla ni från lägret hos Vanja! Jag har ingen tid till att sitta och lägga upp alla bilder på er här på bloggen , det tar sådan tid.Kommer kanske lägga upp 5-10 bilder på var av er , men exakt ALLA bilder är upplagda på FB!
Och om man kopierar från Fb brukar det bli rätt bra skärpa så ni får allså kopiera från min FB , men om ni lägger ut bilderna någonstanns så ska ni länka denna blogg , allså http://www.sorbyryttarna.blogg.se
Så lägg till mej på FB , tack :)MoaJohanssson. Ni som INTE har FB kan kommentara och skriva det här under så ska jag fixa så ni får bilderna endå!
Och alla ni som ser detta inlägg från lägret kankske kan kommentare så jag vet att ni sett detta? :)

Längsta inlägget om Sigge på läänge

2011-07-02 @ 16:54:00
Att få se denna ponny hoppa igen var som en dröm
Trodde inte det var sant , ponnyn har inte hoppat bana på över 3 år och han hoppade bana .. utan att tveka utan att vara olydig utan att riva utan att nita , denna ponny är bäst , han är så JÄVLA BÄST.
Han har hoppat lite skogshinder och en gång i paddocken på 3år .. inget mera och han kommer till Vanja och beter sej som en hoppponny som är på toppen.Helt sjukt vilken ponny.
Dom flesta som såg honom trodde på honom , han kunde nå toppen hur lätt som helst han hade stilen , han hade det man behövde och lite utöver.Dom började träna träna och han var pågång:
*Som 5åring 30/9-01 Reserv bästa allroundponny
*Som 5åring 30/9-01 Bästa löahoppnings-ponny
*Som 5årng 30/9-01 Utställning ,kvalite 2a svenska welshponny och cobförening
*Han tävlades upp till Lb-hopp 2002 av några andra tjejer, då jag bara var .. 6år, många fina placeringar och rosett med sig hem efter dom flesta tävlingarna.
*2003 så började jag rida honom tillsammans med ännu en ny tjej som red honom 2gånger i veckan och jag ca 3ggr i veckan , han var underbar han var bäst!
*2004 , jag var 8år och började tävla.Dock endast CR och han gick som en klocka, första tävlingen i Bråta stallet och vi vann påskhoppningen , glömmer det aldrig! Sedan var det i valdermarsvik , våran andra tävling och vi vann! Sabina (min kusin) och Sulle vann också sin klass! Sen minns jag inte dom andra tävlingarna.
Vi var även på ridläger i skogsslotten och sista dagen var det tävling , vi båda var nervösa men jag litade på min ponny och vi vann! Omhoppningen glömmer jag aldrig , jag styrde honom i luften, runt hinderstöden han bara väntade tills jag tryckte av och då hoppa han , i vilket läge han än var i så hoppade han.Han var så underbar.
*2005 , minns nästan ingeting från deta år .. men det var ridläger även då! Det var dock ingen tävling det året.
*2006 , ännu en tävling i valdemarsvik minns jag 2a kom vi då! Även detta år ridläger och det var tävling sista dagen , minns så väl vattnet vid 3dej hindret och sigge skulle springa runt vattnet men annars var han en pärla! Men pga detta vatten så tog en annan ryttare oss med några hundradelar, haha! Så vi kom 2a!

*2007 värsta året tror jag! Han var så fin första halvåret och jag skulle till söderköping och tävla , minns så väl att han var svullen ena bakbenet 2dagar innan , vi kylde och svullnaden var borta.Vi åkte till söderköping , han kändes fräsch på framrdning och jag hoppade min 80cm-klass(LC) och han kände fin! Vila sedan framridning till 90cm-klassen (LB , våran första LB)Han kände konstig , jag tyckte det kändes som han var seg och inte gick jämt.. minns känslan så väl jag var rädd.Jag frågade 3st om han gick jämt alla 3 sa JA.Jag litade inte fullt på dom och sa att jag ville stryka mej , men en tjej var så på och sa att jag skulle in och hoppa 90-cm klassen , jag var så lite så liten , jag löd henne och litade på henne , hoppade 1hindret , 2hindert , 3hindret och då börja han bli bakåt , jag hade aldrig känt det förut . sigge var seg , skulle han ge upp? Han hoppade 4hindret och han hoppade resten , vi väntade på startsignal till omhoppningen och vi hoppade den , jag låg 1a , en start kvar och hon rev.Sigeg och jag vann! Minns inte något mer , har glömt bort hemresan och allting, minns bara kvällen .. då han var ännu värr svullen en dom där 3 dagarna innan tävlingen.Jag fick stå med is och ärt-påse runt hans sena.Det gick bort , dagen efter värre igen och vi ringde vetrinär , han kom och sa åk till klinik det måste röntags.Vi åkte hela vägen till Mantorp då alla rekomenderade det åt oss .. det var en senskada. Ni som inte vet så läker senor väldigtväldigt långsammt.. han stod i 1år , minns så väl när Våran vetrinär sa , vila i ca 1år.Tårarna rullade ner för kinderna .. jag kunde inte prata jag var så förtvivlad , tyckte allt var mitt fel och vet en idag inte om det var mitt fel , jag intalar mej det var jag som hoppa det är mitt fel.men jag vet ju inte.
2008*mestadels av året var det vila för Sigge , i slutet av året börja vi skritta och allt kändes okej , vi löd vetrinären till 100%!
2009*Det hände ännu mera , en till senskada , någon sträckning ryggproblem och någon kotledsskada minns jag!+ fång .. det var så synd om min häst.Han gav upp , han bara låg i boxen och trodde han skulle få leva instäng i en box och aldrig mer få jobba.Det sigge älskar mest är visa upp sej och visa det han kan , visa hur snygg han är och och arbeta! Det var även detta år vi fick read på att sigge har pålagringar på båda frambenen och ett bakben.
Men i över 2 månader var han instängd i denna himmla box.Han fick komma ut och stå i fånghage , det var så skönt (så kan man inte säga men det var ju såå..) en till häst hade fång i stallet så sigge hade hela tiden sällskap av den! Även den hästen var en tävlingshäst med liknande psyke som sigge.En dag när jag skulle tömma kärran så ser jag sigge i sin folla , jag ställer ner kärran och kollar på honom , han ser mej inte. Han står stilla , gungar bakåt , min sekundsreaktion var han rammlar baklänges och låser ryggen , så han gjort när fången började. Men nej ist hopar han stillaståde över sitt hagstaket som var lite över 120cm högt och han snuddar inte enns tråden.. helt sjukt , ännu en högre tråd och hästen gjorde om det några dagar senare igen .. dock såg vi det inte denna gång.
2010 , han var sjukt mycket bättre och han var påväg mot att bli igång och kunna bli riden på riktigt men då hände de igen han fick fång , vi han upptäcka det fort och fånget var över på bara 6månader.
Vi började sätt igånghonom i ca mitten av 2010.
2011, han är snart fullt igång och snart ska han få komma ut och tävla lite igen, jag själv har dock aldrig sett honom så glad som han var  onsdagen på banhopningen. Han bara sprang , som den där gången på skogslotten då jag kunde stura honom i luften och bara trycka av! Så lycklig blir jag när jag ser sigge mår såhär bra!<3
Jag vet inte varför jag börja skriva allt dethär , det bara dök upp.Jätte snällt om ni slängen in någon kommentar!
2009*Det hände ännu mera , en till senskada , någon sträckning ryggproblem och någon kotledsskada minns jag!+ fång .. det var så synd om min häst.Han gav upp , han bara låg i boxen och trodde han skulle få leva instäng i en box och aldrig mer få jobba.Det sigge älskar mest är visa upp sej och visa det han kan , visa hur snygg han är och och arbeta! Det var även detta år vi fick read på att sigge har pålagringar på båda frambenen och ett bakben.
Men i över 2 månader var han instängd i denna himmla box.Han fick komma ut och stå i fånghage , det var så skönt (så kan man inte säga men det var ju såå..) en till häst hade fång i stallet så sigge hade hela tiden sällskap av den! Även den hästen var en tävlingshäst med liknande psyke som sigge.En dag när jag skulle tömma kärran så ser jag sigge i sin folla , jag ställer ner kärran och kollar på honom , han ser mej inte. Han står stilla , gungar bakåt , min sekundsreaktion var han rammlar baklänges och låser ryggen , så han gjort när fången började. Men nej ist hopar han stillaståde över sitt hagstaket som var lite över 120cm högt och han snuddar inte enns tråden.. helt sjukt , ännu en högre tråd och hästen gjorde om det några dagar senare igen .. dock såg vi det inte denna gång.
2010 , han var sjukt mycket bättre och han var påväg mot att bli igång och kunna bli riden på riktigt men då hände de igen han fick fång , vi han upptäcka det fort och fånget var över på bara 6månader.
Vi började sätt igånghonom i ca mitten av 2010.
2011, han är snart fullt igång och snart ska han få komma ut och tävla lite igen, jag själv har dock aldrig sett honom så glad som han var  onsdagen på banhopningen. Han bara sprang , som den där gången på skogslotten då jag kunde stura honom i luften och bara trycka av! Så lycklig blir jag när jag ser sigge mår såhär bra!<3

Älskade ponny , du är det finaste jag har.Kommer aldrig glömma dej Ekbäckens Sun Seagal!
Du är den snyggaste,bästa,vackraste,snällaste,stjärnhästen man bara kan drömma om<3

Förstår att många tänker så att varför rider ni homom? Han skulle dö ut totalt i psyket om han inte blev riden , han blir helt psykad av att se andra bli ridna och inte han.+ Det bästa för hans ben är att va i rörelse hela tiden.För om vi skulle ställa av honom i en månad så hade han vart halt då igen..


Detta skrevs igår

2011-07-02 @ 16:23:16
Då jag inte orkar göra om inlägget får det stå såhär .. detta är allså ingentligen gårdagens ridpass , de jag gjorde igår med Mio!
Idag blev det skrittpass för Mio , efter 5 dagars intensiv träning kan det var skönt!
Tog honom även på hackamoret och red barbacka med fårskinnspadd , då han inte varit i trafiken på 1 vecka så skrittat jag ner i byn och red vid postlådor,suptunner och annat som mio tyckte var väääldigt läskigt.
Red förbi en ko-hage och gud så läskiga korna var , endå så har vi ridit tillsammns med får hela veckan och vi har t.om vallat dom.. hehe! Men korna skena han en hel gräsbacke neråt.. trodde jag skulle flyga av!
Red upp på skolgården men red endast runt på asfalten där , red runt lite innebandymål som stod där , även byggställningar över hela skolgården , skitbra träning allså! Jätte tittig var han , även har han ju lixom hoppat fälltävlans-hinder hela veckan , höhö.
Men red över vita och även färgade linjer och rutor på asfalten , Mio trodde man skulle hoppa över dom men i slutet fick jag honom att stå på dom t.om , även skritta mellan byggställningar som låg på backen.Skrittade också som bomamr över plankor , nyttig dag för lilla Mio! :D
Har inte tänkt på detta med fram och bakdelsvändningar men lirkade lite på det idag , och han kan det ju faktist! Vet att vi tränade på det några dressyrlektioner när jag nyligen fick honom och det satt ju kvar!
Även skänkelnvikningar i trav på grusvägen i slutet , allt känns så bra när det gäller Mio nu!<3

Snabbinfo om hästar och ryttare från lägret!

2011-07-02 @ 14:36:43
Jag och Mio
Om oss kan ni ju redan allt (;
Mio 6 år Newforest Lb hopp och Lb dressyr
Jag 15år har tävlat upp till La-hopp och Lb-dressyr.
Bilder från ridlägrett alltihoppa!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rebecka Ek och Havanna
Havanna 9år Newforest Lb-hopp och Lc dressyr.
Skit söt och snäll ponny , riktigt jä*la snygg också, hoppar hur snyggt och lätt som helst!
Imorgon håller vi tummarna för då är dom på Avantia cup-finalen!
Rebecka 16år är en grymmt bra,trevlig,snäll,snygg,bäst tjej och vi ska aldrig tappa kontakten hoppas jag!<3
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Josefine Svensson och Harry
Harry .. har absolut ingen aning på ålder , runt 10 år kanske.Kallblodstravare men går som en riktigt klocka! Inget tävlad förutom lite CR vad jag vet.Men på lägret hoppade han ju 90cm banor utan problem! :)
Josefine 16år och jag va på samma ridläger förra året och blev genast bra kompisar och vi har inte tappat kontakten än , skit bra tycker jag :D
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ida .. vet inte efternamn och Suprice
Suprice är den coolt tecknade ponnyn , pippilångstrumphästen! Tror den var 11år och ras har jag ingen somhelst aning om, C-ponny! Vet heller inga klasser , men hoppa kan den ju om den vill!
Ida är en snäll tjej på 14 år , var på samma ridläger förra året men vi har inte haft någon kontakt pecis :)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nora och  Trixie
Trixie är ca 11år och är en C-ponny tror den gått La hopp och lite debutanter i Fälltävlan! Jätte mysig liten ponny, jag vill faktist inte skriva ras .. för det ska ni får gissa i ett annat inlägg!
Nora är 12år men beter sej som en 15-åring , skönt de iallafall ;) Jätte härlig och riktigt söt tjej som jag säkert kommer träffa ute på tävlingar! (:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Maja Karlsson och Giminie (osäker stavning då jag knappt vet vad hästen heter)
Giminie är ett russ på .. 7år tror jag! B-ponny , och ni vet hur russ brukar va? Fast enligt mej är han raka motsattsen! Jätte sammarbetsvillig och snäll och söt och grym på att hoppa!
Maja är 10år men även hon beter sej mycket äldre än vad hon är! Jätte snäll och söt tjej!
Hon är syster med Ida här under..
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ida Kalrsson och Zura (osäker stavning)
Zura D-ponny , import men jag gissar på att hon är mycket conemara! Tror hon var 9 eller 12år :)
Har hoppat La med förra ägare, men nu Lc.Jätte trevlig och mysig ponny!
Ida är en snäll och hjälpsam tjej , vi har setts på tävlingar och lite sådär och nu hammna vi på samma ridläger , trevligt!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Frida , ingen aning om vad ponnyn heter!
Ponnyn var grymmt snygg och hoppade hur lätt som helst , även en liten het ponny!
Frida var jätte snäll och jätte rolig! (: Hon var inte med hela lägret så lärde inte känna henne så mycket.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lukas och Skyen
Skyen är Vanjas häst och är tävlad .. ganska högt tror jag :) Jätte mysig och trevlig häst!
Lukas är 13 år och är jätte snäll och hjälpsam!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anelie och Skyen
Ett ridpass uppe på terrängbanan hade Anelie(Vanjas syster) Skyen.
Anelie är väl kanske 40år eller något sånt.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nu avslutar jag detta med min syster!
Vilma Johansson 12år , tävlat Lc-hopp på B-ponny.Beskrivning:Min syster ..
Hon hade med sig båda småponnyerna:
Sigge 15år La-hopp , Lb-dressyr , världens bästa ponny!
Sulle 15år , Lb-hopp , Lc-dressyr tror jag :)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Det var alla ryttare och hästar!
Nu har jag suttit här i 2 timmar .. får se om det blir mer uppdatering senare, det blir de säkert.Så holl koll ;)

Ridläger 2011

2011-07-02 @ 12:38:06
Har somsagt varit på Ridläger hos Vanja Land Varbygård starx utanför Söderköping.
Var där förra året också , med Mio då också såklart.Det var första gången vi hoppade terräng tillsammans , han är rädd om sej och tvekar för det mesta inte , och om han tvekar så gör had tydligt och långt innan, allså en perfekt fälltävlanshäst! :) Han går även bra i dressyren och banhoppningen går ju super , så snart kanske han är fälltävlanshäst!
Trodde han skulle va mera tittig detta år , men nejnej han bara flög och jag fick t.om hålla in honom för det mesta.Vet inte hur jag ska börja eller vart jag ska komma ... men ridlägert var klart bäst på länge!
Jag tänkte att jag gör inlägg om varje dag , vad vi gjorde och hur Mio kände osv , annars lär detta bli ett inlägg på ca 7 A-4 papper.. hehe!
Högst upp såklart , underst Rebecka och Havanna!

orkar inte..

2011-07-01 @ 20:59:32
Har verkligen ingen ork kvar efter detta ridläger , updatering imorgon!
Nu väntar mys med pojkvännen!

Provridning

2011-07-01 @ 09:32:00
Bara för att jag har typ världens snällaste föräldrar var jag i måndags och provred en liten skimmel, i Göteborg. Nyfikna? Skriver mer om det ikväll eller imorgon, för nu har jag bråttom!

RSS 2.0