Diss / Hiss ?

2011-01-31 @ 22:52:00

Vi vet inte vad vi ska välja ..
Det är säkert många som  haft just detta mönster innan på tränset , men på det första stället jag såg det var det på hööks.
2009 började just detta mönster synas mer och mer , och nu är dom överalt !

Jag såg "första'" gånge detta träns på hööks , dock är det en annan modell och desing som är billigare.Det tränset kostade då 199kr.Och nu finns det samma mänster på träns som är värda 800kr och ännu mera.. jag tycker det är lite B allså lite andra klass.Tränsen är nästan likadana endå skiljer det fleraflera 100lappar.


Vad tycker ni om just detta ?

Skulle hööks valt ett annat mönster på sina billiga träns eller vad och hur tycker ni ?

/Sörbyryttaren Moa


Vi hissar

2011-01-31 @ 21:42:30
Vi hissar.
Att ha mönstrade lindor , kan vara snyggt ! Men då är det faktist ett måste att ha , schabraket i någon färg som finns i mönstrett på lindorna.Det är även ett stort + att ha boots i samma mönster som lindorna ! :)
Riktigt snyggt !

Men att ha t.ex lepardmönstrade lindor , och ett schabrak som är zebrarandigt är ju inte så snyggt , enlig oss iaf ! Så  blir det diss.


Annars så vissar vi dom  till max !

/Sörbyryttarna


Ännu mera bilder !

2011-01-31 @ 21:23:46

Börjar med 3 bilder på Sabina och Nibban , tagna av mej idag .. mörkt och blåsgt , så inte så bra bilder.
Ni får även några bilder på lilla söta mio ovh Tiffy ! (;



Nimble och Sabina på bilderna ! (:



3 bilder på Mio (:

Och 1 på Tiffy ! :D
Hoppas ni kan vara snälla att lägga in en kommentar ? (:

/Sörbtryttaren Moa


Kom hem nu , bilder !

2011-01-31 @ 20:47:42

Kom hem nu och hann faktist fota en del bilder , för eran skull !
Dock så blev jag himmla tjurig nu .. har precis stått och baka kladdkaka och kom nu på att jag glömmt den i ugnen , så den är jättte bränd :( , Den har stått där i 40 minuter , haha..så den går inte äta ! :(

Tiffy:Tog ut henne i paddocken , sprang omkring lös.Sedan satte jag faktist upp ett hinder , busig som jag är !Men hon hoppade faktist hela 80cm.Jätte fin var hon !

Mio:Skritt och faktist en heldel trav i paddocken ! Väldigt klantg och snubblade osv..han hade även rymmt idag igen men sedan hade han hoppat ett staket stillastående på ca 80cm ... i hagen kan han minsann vara smidig !Men annars fin i munnen och så idag.

Sulle/Sigge: Skritt i paddocken, Sulle och Vilma och Sigge och Malin(vilmas kompis).Sulle fick även trava lite.Men sigge endast skritt , blev ca 30minuter !Såg fint ut , bara i grimmorna , bilder där nere !

Maja: Lös i paddocken , skritt trav och gallopp tränade även i grimam och grimmskaft sedan.Jätte fin och duktig ! Kunde TILLochMED flytta baldelen i trav på en liten volt runt mig.

Synd att inte alla kan läsa av hästa lika bra som..vissa andra personer...

Hon är så underbar , men ingen fattar ju.

Nu kommer bilderna :D , kommentera TACK !

Där är det Sulle och Malin och Vilma och Sigge.

SIGGGE (L)

Lilla sura sulle !

Såå (: , tack för att ni kommenterar ? (:

/Sörbyryttaren Moa


Skolan, hemma nu

2011-01-31 @ 16:50:10
Kom precis hem från skolan , förlåt för inget inlägg under dagen ! Men det ska vi skärpa oss med , vi ska fixa så det kommer tidsinläggda inlägg under dagen och på mornarna.

Men nu ska jag till stallet , mer uppdatering ikväll !

/Sörbyryttaren Moa

TÄVLINGSOUTFIT , INTRESSERAD ?

2011-01-31 @ 16:47:33
Säljer nu min blå tävling/träningsoutfit.

Intresserad ? (:
Blå träning/tävlings outfit !
Riktigt fint skick , och skit snygga färg.

Huva, ponny.Mio som är supermaxad D-ponny passar den på (: , Även våran B-ponny Sulle kan ha den.Stretch matrial som passar dom flesta öronen !

Schabrak , full/cob.Mio och sulle kan ha den , så även små ponnyer funkar schabraket super på ! (:

Stgibyglar, junior/dam.Jag har 39 i skostorlek och jag kan ha dom , även min syrra som har 34 kan ha dom.

Intresserad !? (: 





INTRESSERAD ?
kommentera här på detta inlägg ELLER ta kontakt med mig genom min bildagbok som heter : @johanssonmoa

/Sörbyryttaren Moa



Tagelarmband

2011-01-31 @ 14:00:00
Hittade en hemsida där man kan beställa armband gjorda av tagel från sin egen hästs man. Tror det kan vara ett fint minne, speciellt till hästar som man inte längre har kvar.
Vad tycker ni? Är det nått att ha eller är det bara äckligt att gå runt med gammalt tagel runt handleden?

Armbanden hittar ni här. Klick*

Sunnas armband lär ju bli vita.
/Sörbyryttarne Linnéa

Vill ha , skit snygg outfit !

2011-01-30 @ 20:31:30
En outfit jag lade ihopp , faktist snygg tycker jag .Skulle själv vilja ha den :)
Vad tycker ni ? :D


/Sörbyryttaren Moa

hiss

2011-01-30 @ 20:22:33

Hiss till färgade träns (helst i ljusa färger, och av de jag har sett har rosa/ljusblå varit snyggast)

Dock finns det måånga undantag.

/Sörbyryttaren Linnéa

Mio bett , osv.

2011-01-30 @ 19:50:01

Okej , Mio är ju somsagt 6år nu iår.
Det mio går bäst på är såklart hackamore , och det får man ju såklart inte tävla ungponny på. Det är lite jobbigt..

Jag rider jämmt Mio på 3-delat eggbett i paddocken , och i dressyern skulle jag aldrig få för mig att byta bett, dock endast om jag rider på hackamore.
Terränghopningen då, jag började rida på 2-delat pelham.. men försöker nu byta över till 3-delat eggbett ..funderar på att köpa ett fullcheck och testa det inom både terräng och hoppning.
Hoppning , rider faktist med på hackamore , även att jag tävlar på 3-delat eggbett.

Dressyren jämt remont nosgrimma.
Hoppning pullarnosgrimma. , även terräng.

Brukar även ha "bettvila" då jag rider på bara hackamore under ca 1 veckas tid.
Blev dock lite för mkt ridning på hackamore under 2010, så nu 2011 får hackomaret lilla på hyllan mest.

Någon mer fråga ?

/Sörbyryttaren Moa


Tiffy , info och bett.

2011-01-30 @ 18:48:07

Fick frågan om vilka bett jag rider på.

Jag rider ju så många olika "slags" hästar, och jag växlar bett ganska mycket då jag vill undvika att dom börjar fatta bettets inverkan och börjar hänga sig på bettet.Men jag kan försöka förklar lite iaf , jag passade även på att fläta in lite annan information , hoppas den uppskattas ? (:

Tiffy , c-ponnyn jag rider .Hon är ju inte min och därför får jag inte rida på dom bett jag vill.Innan jag började rida henne så , hade hon aldrig haft ett bett i munnen , eller jo i munnen men aldrig blivit riden med bett.Barn hade inte vågat rida henne .. nästintill alla barn som var hos Li var rädda för Tiffy.Hon kunde komm i full galopp för att skrämma och hota barnen , det var 3 barn som hade vågat försöka rida Tiffy , och lixom 3barn på 13 år ?Det är ganska lite tycker jag.När jag började rida henne , så när man hoppade upp så ville hon helst springa ..men om man fick henne att skritta så gick det bra, trav gick ibland , hon drog ofast ner huvudet och det hela slutade med att man flög av.Galopp gick inte alls .. hon kunde inte fatta galopp , så hon sprang in i slängtrav sedan fattade galopp , och nör hon fattade så bockade hon och drog ner huvudet.
Efter 3 ridturer på henne började jag ana , att det var något fel på henne.Jag trodde det avr vargtänder , Li tog ut vetrinären och rätt som jag hade , det var 2 vargtänder så dom drogs bort.
Men nu har jag utbildat henne i bästan 2 år och det går bättre och bättre för varje gång, nu kan hon skritta och söka sig nedåt.Trava med huvudet i normal huvudhöjd och fatta galopp från lugn trav.Hon är löshoppad 90cm och även jag har hoppat henne ca 110 barbacka.haha.Hon kan även nu hoppa bana , och det kunde hon inte för 1år sedan , hon sprang sina egna vägar.2010  avslutades med en CR på 50cm 2 stopp men inget annat , så jag var skit nöjd ! Nu iår blir det mera tävlingar , fast dock bara CR .Det vi "sattsar" på i år är att starta 60cm felfritt , och eventuelt 70cm , men då räknar jag inte med att vara felfri.Ni kanske undrar varför inte hästen an gå i form , om jag utbildat henne i nästan 2år ? Jo det är så att hon har en sådan grov underhals  , som inte går att få bort så därför kan hon heller int gå i form.Hon har även ingen manke , så hon rids alltid barbacka !

Men nu ska jag förklara bett då . Jag började ju med att rida på ett 3-delat bett med rörliga ringar , gillar det inte.Men Li ville börja så , så då körde vi på det .Det gick väl ok.Men sedan blev det 3-delat bett med fatsa ringar allså ett eggbett.Sedan så blev det rakt bett med vågor , apple mouth bett.Men nu försöker jag rida med det där raka bettet "apple mouth"det går jätte bra.Och ibland går det inte alls och då är det 2-delat pelham , med pelhamstygel.Så vi kan väl säga att jag jämt rider med rakt bett i paddocken och ev byter jag till pelham när jag rider ut.Hon går även på aachen-nosgrimma , testade pullar-nosgrimma och den funkade så den har jag till pelhambettet.


Mer frågor , eller någon fråga om texten ? (:
/Sörbyryttaren Moa

 


Nu är jag i stallet

2011-01-30 @ 12:30:00
Nu är jag i stallet ,
Jag hade tänkt att rida Tiffy,Mio och kanske Sulle.
Vi får se hur det blir ..nu ska jag fortsätta mocka !
Sigge 2009 (L)

/Sörbyryttaren Moa

Halv 12

2011-01-30 @ 11:52:02
Klockan är nu halv 12 , och nu drar jag till stallet :)
Tidsinlägg om 1 timma.
Då får ni se vad jag har för mej ! :D

När jag ser sigge bli riden  .. så kommer tårar , man ser hur mycket han älskar det..man ser hans glädje stiga detso mer riden han blir. På torsdag bär det av till Stockholm , en av svrgies bästa kliniker.Vi gör allt för varån älskade SIGGE ! (L) Får se om benne blivitt bättre då .. och hoppas inte det blir likadant som förra gången :( , Då tjuter jag . Om sigge blir bättre så ska vi FÖR SIGGES SKULL starta honom i någon CR , för man ser hur mycket han älskar det , han tål absolut att starta en sista CR på ca 60cm !

Planering:
Nu på torsdag:Kliknen med Sigge, jag tod ledigt från skolan.
Nästa onsdag:Mantorp ATG med mio, vi ska mäta honom.Vi får dock se om
jag får ledigt från skolan , om jag inte får det så skolkar jag , för jag måste lixom hänga med.

/Sörbyryttaren Moa

Morgonpigg ?

2011-01-30 @ 10:07:03
Haha nae jag är inte morgonpigg , tycker dock jag varit morgonpigg idag som kom upp kl halv 10 ! :o
Men nästa helg blir det jobbigt , jag ska börja sälja aftonbladet kl 9 på morgon , så det betyder att jag måste gå upp kl halv 9 , haha jag kommer dö :/

Nästa lördag ska även lillasyrran tävla .. Sulle är inte helt igång så det blev ingen start på honom.

Hon ska starta med en ridskola-ponny ist , okej JAG tycker inte att det är OK.. för jag hatar vissa ridskolor.
Att se hästarna gå 2-4 lektioner per dag , bli slitna i munnen bankade i sidorna´..osv.Dom får inte enns vila 1 dag i veckan , det är på lördagen dom ska vila .Men istället så hyr dom då ut hästarna så man får tävla på dom eller bara hyra dom för att rida.
okej jag säger inte vilken ridskola det är , jag säger att det inte är Alboga .. för då kanske jag får vissa personer på mig , haha.Men det är inte Alboga jag menar nu, men jag tycker faktist inte det är OK.

Jag vill inte enns hänga med på lördag.. för jag mår så pass dåligt att se lektionshästarna tävlas(och det gäller alla ridskolor).
Okej jag säger fortfarande inte att det gäller ALLA hästar på ridskolan, det är en häst och den hästen ser t.om ridlärarna att den mår dåligt..så den går inte så många lektioner.

Hoppas inte jag får skit för det jag skrivit nu , för det är ju inte någon jag varit dum mot ?
Jag har bara sagt vad jag tycker och det har jag rätt till att göra .

Bild från 2009 (L)

/Sörbyryttaren Moa

.

2011-01-29 @ 23:45:28
Är med och tävlar hos
http://elevating.blogg.se/2011/january/tavling-1.html

http://elevating.blogg.se/




/Moa

.

2011-01-29 @ 23:18:07

Är med och tävlar hos Johanna (:
http://johannagrant.shapemeup.se



/Moa


JW

2011-01-29 @ 22:29:30
Vad tycker NI om John Whitaker märket ? :)
Om hans kvalite och design , osv ? (:


/Sörbyryttaren Moa

Transortskydd ?

2011-01-29 @ 22:04:05
Andvänder ni transportskydd ? (:
Av vilket skäl?
Andvänder ni på alla 4 benen ?
Vi vill veta (: , Så svara nu ! :D


/Sörbyryttarna

Hästana idag då :)

2011-01-29 @ 20:23:13

Jaha , har precis käkat och innan det kom jag nyss hem.Allså ni kanske tror att jag typ äter jämt ? Men nej ni har fel.Linnea äter ca 10ggr om dagen (mer ibland) + alla fikapauser hon har..Men jag käkar frukost , sedan någonting på kvällen , typ mat (: Så nu vet alla det :D haha.

Nu sitter jag och glor på skadad hästar på youtube , vilken rehabillitering och träning dom hästarna behöver.Man lär sig mycket faktist (:
Här är ett klipp , dock inte så mycket fakta , men man ser hur dom blir behandlade och vad det sedan kan leda till , eller för att undervika, både och faktist.
Nu har jag kommit på vad vi ska inskaffa i stallet , solerium till häst och en simmbasäng , billigt och bra :)
haha noot, eller jo bra men inte billigt .
http://www.youtube.com/watch?v=hOf1OvvDPUA&feature=related

Idag så har jag (:
Lagat hagen till min dumma ponny som rymmer hela tiden, mockat 2 boxar , hihi.Lillsyrran och hennes kompis fick mocka till sigge och sulle.Har gjort hö till alla mina 3 och Maja, även kraft.

Maja: Somsagt , jag tog henne idag.Helena salpp t.om åka till stallet ;) Släppte henne i paddocken och lät henne busa , ojj vad mycket bus det blev ..faktist inget :( , hon bara trava runt och runt sen ville hon gå in , så jag tror hon blev ganska trött av att Mio sprang in i hennes hage .Men så höll bara på typ i 5 minuter , sedan gick vi in.

Mio:Skrittade och travade något varv , för att väcka ponnyn lite , han var inte het.Han var faktist slö.. eller inte slö ..men inte het heller :p , ni fattar :)

Tiffy: Hon mötte mig inte enns när jag skulle sätta på henne grimman , för att ta ut henne.Så hon fick vila idag.

Sigge:Vilmas kompis Nora gick med honom i paddocken, super ! (:

Sulle:Ja , vet inte vart jag ska börja .. det var någor fel på ponnyn idag , kan inte sätta fingret på vart det var.
Vilma (syrran) skulle ju rida , och hon , jaa tillslut ville hon inte rida .Så fort man kom upp på ryggen på honom , så sprang han , om man kortade tygeln så stod han och hoppadeochsparkadeochoppadeochsparkade , jag bara men ojj vad gör ponnyn ? :o Vilma blev rädd och trodde han hade ont,  det sluta med att jag fick hoppa upp och rida honom.. ja han var inte så jävla lätt + att han fick världens hostattacker ..+ att vi hade ett krysshinder på ca 50cm , och han har alltid gått att kontrolera och ha lugn mot ett hinder , men nu stack han mot hindrett och efter hindret sprang han ännu snabbare.
Jag bad vilma hämta repgrimman så testade jag rida i den , och han gick bättre men fortfarande as het.
Men vi skulle igentligen åkt till tandlänkaren med honom för 5 veckor sedan ..men pga detta väglag har det inte gått att åka.Men nu behöver vi verkligen åka , jag tror att han har fått tillbaka sin inflamation.
Någon annan som vet vad det kan vara för problem ?
Här är sulle och syrran för ganska länge sen (:



/Sörbyryttaren Moa


Home sweet home

2011-01-29 @ 16:29:23
Eftersom det var fullt i stallet när Sunna flyttade in var vi tvungna att komma på en nödlösning, resultatet blev det ni ser i filmen ovan. Man ser ju på långa vägar att hon trivs som fisken i vattnet! Dagens ros till Moa som hjälpte till att konstruera och bygga. Ta det med en nypa salt, eller med en tesked salt, vad vet jag?

Sen ska jag även passa på att hissa mig själv som, medans moa var upptagen med att grina över att jag red utan henne, upptäckte att Mio sprängt staketet. Jag borde få nobelpris eller liknande!

/sörbyryttarn Linnéa

Förebannade ponny

2011-01-29 @ 12:09:48
Min rymmer typ varranan dag, jätte jobbbig.
2 ggr har han rymmt ut i trädgårdar/stora vägen osv , men nu har han börjat hopap över tråden in till Maja ... helt sjukt vilken ponny jag har , jobbiga ponny.Men har precis varit nere i stallet och flyttat över honom igen , då han hade rymmt över till maja igen , inte så kul.

Men nu har jag käkat och snart blir det stallet igen.
Rida MIO , ja det är sant jag sa faktist rida MIO.. haha lycka till för mig .. xd
Ska träna Maja :)
Ut och gå med Sigge <3
Rida Tiffy :)
Syrran tar Sulle idag.
Sen ska jag mocka 4 boxar :o haha , och göra 32 påsar hö (: , Känns lagom mycket :D
Men nu måste jag dra (:

/Sörbyryttaren Moa

Har precis ringt till ?

2011-01-29 @ 10:32:56
Har precis ringt till Linnea , och då säger henns syster att Linnea är ute och rider.
Jag DISSAR Linneas beteende , så här gör man bara inte.
Hon kan ju säga till mig innan hon ska rida eller hon ska till stallet.
Idag är det lördag och då är Linnea dissad.

Men iaf nu ska jag käka lite, frukost haha.
Sedan blir det stallet :D

Hörs i eftermiddag , då kommer mycket mer uppdetring ! (:
Bilden är frånridläger på Varbygård hos fälltävlandsryttaren Vanja Landh , 2010.

/Sörbyryttaren Moa


Blev visst inte som

2011-01-28 @ 23:09:25
Om ni inte redan märkt det .. så blev det inte som jag trodde , jo jag sitter här hemms hos min moster , dock så fick jag sitta vid datan (: Så jag sitter fortfarande här , men det här får bli kvällens sista inlägg .
Jag tippsar om dom här skydden !
Att ha dom på sin ponny/häst i hagen , tjänar man nog på.Nu på vintern om dom går med brodd , så är dom super ! För dom går ner vid kotleden , så skyddet skyddar ju även för tramp.Dom kan häller inte skära sig på skaren med dom här skydden på.Skyddar ju också senor och stöddämpar slag mot benen, ger även mer stadga.
Så vi tipsar dom !

/Sörbyryttaren Moa

Fet diss

2011-01-28 @ 22:52:57

Vi dissar detta sjukt fula träning/tävlingssett.
Varför 3 stjänor ? Varför olika färger ?, det är ju faktist fult.Om dom hade velat ha det lite snyggare , hade dom kunnat ha 3 stjänor i samma färg och inte så fula färger, samma färg på alla stjänorna hade varit betydligt snyggare.Färgen som ska föreställa röd , ser rosa ut , jätte svårt att hitta matchande tröja , eller benskydd till också.
Bildnammnet på denna huvan heter också afult , fatta vad klockrent , hööks tycker också denna huva är ful , Haha.
 

Vad tycker ni då ?(:
/Sörbyryttaren Moa


Hiiisss ! (:

2011-01-28 @ 22:35:10
Hissar dom här skydden !
Sjukt lätta och inte särskilt fula heller ,dom flesta billiga skydden är oftsat dålig kvalite , färgen bleks osv ,
men dom här skydden är super ! :D
Dom kostar lixom 189kr och finns i massor färger , så om man köper schabrak huva i blå , så varför inte köpa dom här blåa skydden ? , skit snyggt !
Catago sport senskydd
Catago sport senskydd
Bakskydden gäller ju detsamma , såklart (: , Men dom är även godkända för ungponny.

/Sörbryttaren Moa

Unghäst-betende ?

2011-01-28 @ 21:17:02
Mio är somsagt en ponny som är rädd att göra fel , om han inte fattar vad han ska göra , så blir han rädd och ibland blir han riktigt arg oxå.Ibland kan han bli arg och då vill han springa i väg av ren rädsla , för att han tror att han kommer få skäll/stryk.Men jag försöker oftast få honom att stå still , när han väl står still så berömmer jag och låter honom tillslut börja skritta igen.Men när dom här sitvationerna blir .. så kan det bli som på bilden , han flyger upp på bakbenen , dock inte alltid så högt , han gör det oftast för att skrämma mig.Men då är det bara att hänga med och ha tygeln slapp , precis som på bilden.Om man stör dom i en sådan sitvation när dom ska börja stegra/eller är i stegring , så är det lätt att dom kommer i o-balans  , det kan leda till att dom slår över eller blir ännu räddare.Så det är faktist så att man får respektera hästarna , och låta dom göra såhär , inte bara skälla på dom.Negativa hästar och negativa människor är inget bra.Dock negativa hästar och en ryttare som är possetiv och ger sin häst mycket beröm , det är då det funkar !



Har ni något problem med din/dina hästar/ponnyer ?
Isf kan du kommentera här , kanske att jag har varit med om problemet eller Linnea.Då tipsar vi dig , annars kan vi oxå lägga ut problemet här i ett inlägg på bloggen så andra också kan tipsa dig ! :)

Scapa sport

2011-01-28 @ 20:34:02
Scapa har ju ganska många olika loggor genom åren. Här är endast ett urval ur dem, vilken är snyggast?

/Sörbyryttaren Linnéa

Vilken scapa logga är snyggast?





all by my own

2011-01-28 @ 18:43:37
Som ni kanske läste tidigare så är Moa bortrest ikväll, vilket lämnar det till mig att underhålla bloggen men många inlägg denna fredag. (alldeles själv) Vi får helt enkelt se hur det går! Vad är ni sugna på att läsa om?

/Sörbyryttaren Linnéa

kom hem för ca 15min sen..

2011-01-28 @ 17:52:11
Kom hem för typ 15 minuter sedan .
Har varit i stallet , dock bara 1 timma idag ! ojojj på tok för lite , men imorgon kommer jag väl va där i typ 5-8 timmar som jag brukar på helgerna (;
Men idag .. blir det inte så mycket uppdatering (som vi brukar ha på fredagar) Jag brukar ju lixxom sitta uppe till typ 12 och uppdatera.
Men nu ska jag fixa ordning mig , min moster fyller 35 så vi ska dit och fira henne.

Men blev ju ingen ridning eller sånt med någon av ponnyerna , sigge fick dock vara med i gången lös (:
Imorgon ska Tiffy ridas , (hon visa syptomer av koilik i torsdag , men idag var hon helt ok)så vi får se om det går att rida henne.Sigge ska promeneras förhand , och Sulle behövs ridas igenom , och få lite mer ryggmuskler..Ska även kolla med Helena om hon vill att jag ska träna Maja (: , Om du ser det här helena så kan du ju slänga in en kommentar , om jag får träna med Maja ! :D
Men nu måste jag verkligen sticka , annars åker nog pappa själv snart , haha.

Ni får nöja er med 4 bilder från Åkerbo Lokala hopptävling Lc , 2010., kommentera , tack (:





/Sörbyryttaren Moa

Då är det snart fredag igen

2011-01-27 @ 21:10:47

Då var det snart fredag , igen .. gud va tiden går fort ! Om mån-tor kunde gå snabbt och fre-sön långsammt så hade det varit bäst ! (:
Men har haft en väldigt jobbig vecka faktist ,.. inte alls mycket läxor.Bara ett prov imorgon.Men har inte känt igen min egen kropp ? lixom , har mått sjukt "dåligt" , inte orkat med någonting , sommnade t.om hem från skolan på bussen i tisdags och jag har fan aldrig sommnat i en buss.
Men hoppas på att helgen blir bättre (:
Veckoplaneringen jag lade upp i måndags har jag inte följt , så ignorera den :)

Men för er som undrar , Mio är 6 år nu iår så han har haft en rejäl vintervila på 5 veckor , så har han stått helt .- inte enns longerat eller något , Men om ca 1vecka ska jag börja skritta honom.
Försöker få i gång honom så jag kan starta honom i mars (:

Men nu måste jag plugga .. ett till inlägg av mej senare ikväll kommer !
Ni får några bilder sen årett 2008 , då jag fick rida sigge ..för sista gången i trav.







Bilderna är från 2008 , då fick ponny göra sådär ! :/
Glöm ej kommentera !
/Sörbyryttaren Moa


Förintelsedag = Temadag

2011-01-27 @ 20:55:21
För er som inte visste det så är det förintelsedag idag, vilket betyder temadag på våran skola.

Alla ordinarie lektioner blev inställda och vi skulle tillsammans med våra SO lärare ägna dagen åt förintelse och andra världskriget. Det vi gjorde var att se på 2 långfilmer. I och för sig var båda bra, inte såna här tråkiga "skolfilmer" som man annars ser på utan riktiga långfilmer. Men gud vad SEGT! Tror inte att jag har varit så här trött i skolan på en väldigt lång tid, och jag brukar oftast vara trött i skolan. Har gått runt som en halvdöd zombie hela dagen haha. Annars var dagen bra. :)

Jag har lite dåligt samvete över att sunna bara har stått ett tag nu, inte för att hon verkar ha något emot det, men. Imorgon ska vi ut i naturen i alla fall, om underlaget tillåter det.

/Sörbyryttaren Linnéa

Hiss/diss?

2011-01-27 @ 18:04:22
HV polo wannabe Scapa?

Hiss/Diss HV polos nya schabrak som är skrämmande likt scapas, finns det inga andra siffror än 3:or som är fina inom hästsporten? Fast om sanningen ska fram tycker jag att HV polos design är riktigt snygg! Hiss för min del. Men jag låter er bestämma, är det dåligt att härmas?

Så vad blir det? Hiss eller Diss?

/Sörbyryttarna

NU VILL VI VETA !

2011-01-27 @ 16:38:17
Antalet läsare stiger , skit kul !
Men vi vill veta vad vi ska kunna göra för att fånga fler läsare, vet ni ?
Vad vill ni ha för uppdatering ? Vad vill ni ha för  bilder ?
Korta inlägg ? Långa inlägg ?
Mycket inlägg per dag ? Lite inlägg per dag ?
ca hur många inlägg per dag ?
Mer hiss och diss ?
Mer outfitts ? Mer tips ?
Något mer ?
Nu är det upp till er !! , Ni kommenterar här på detta inlägg vad ni vill ha för uppdatering och när osv .

Vi gör allt för att få fler läsare och för att ni ska ha kul här på våran blogg ! (:

/Sörbyryttarna


Sitter i skolan ! -.-

2011-01-27 @ 11:06:00
Sitter i skolan , fast idag är det tema dag (: , Så vi kolla mycket film och det är ju lite bättre !
Pratade oxå nyss med min kompis Anna och hon ju en häst som heter Kummin , som jag redan pratat om en gång.

Hon var iaf och mätte Kummin igår .. han började på 144cm men efter mycket gående och longering så fick dom ner honom till 140 ! , Så han blev en super-maxad C-ponny ! (: , Jätte bra och kul för Anna !

Men nu börjar det redan bli riktigt segt här på lektionen .. men slutar vid 15,00 idag och det gör ju inte saken bättre + att vi fick INGEN SOVMORGON som vi SKA ha på torsdagar , men pga temadagen så blev det ingen sovmorgon , så dligtDåligt !
MEN BLIR fler inlägg under dagen , så håll koll ! (:

/Sörbyryttaren Moa

En outfitt , som jag slängde ihopp

2011-01-26 @ 21:56:53
Gjorde en outfitt lite snabbt , eftersom ni tydligen vill ha mkt outfisst !? (:
Lite blandade prylar , bla John Whitare grejjer , vill ni ha reda på vart någon pryl kommer ifrån ? , kommentera isf här på denna bild , så ger jag dig en länk ! :)
"Ignorera att bilden är lite dålig , men täcket och schabraket är i samma färg , allså den blå är samma nyans bara att det inte ser ut som så på bilden".


/Sörbyryttaren Moa

All American Sheet

2011-01-26 @ 17:57:45
Har ni sett på maken? Nu har alltså USA blivit så stort att man börja klä in sina egna hästar i dess flagga. Nej, men faktiskt tyckte jag att det var riktigt SNYGGT! Dock skulle jag nog varken köpa eller använda det på tävling/vardag. Det känns liksom fel, (fel flagga, för sist jag kollade var våran blå och gul?) Fast för den delen skulle jag kanske inte ens använda om jag bodde i Amerika, eller kanske bara om det var nationaldag eller liknande...

Inte för att jag ska säga något, jag har ju ett schabrakt med brittiska flaggan. Så då kan jag väl lika gärna ha ett täcke med Amerikanska? Det blir i alla fall en HISS på täcket! tycker om saker som står ut lite ur mängden. Och vem vet? Jag kanske ändrar mig och klickar hem ett i alla fall. :)

/Sörbyryttarna

Vi hissssssssar..

2011-01-26 @ 16:30:13

Nu hissar vi GG allså Glen Gordon märket , inom hästsporten !
Deras saker är alltid stilrena , och allt finns att köpa matchat + att dom har sådana färger som är lätta att matcha!
óch detsutom är märket snyggt , Snyggt märke : snygga saker.
Själv har jag (Moa) det blåa GG-schabraket med silverkant. Tycker att det har hållt bra , och det bleks inte häller ! :) Hade det i över 30+ i sommras :)
Så vi hissar dom ! (:

/Sörbyryttarna


Heej hej alla läsare :D

2011-01-26 @ 15:44:35
Har precis komit hem från skolan ..
Nu blir det att plugga lite , sedan baka en kladdkaka , bara för att göra Linnea avensjuk , men hon kommer säkert oxå baka en , dock bara för jag gör det.. haha .
Men sen blir det stallet , måste försöka vara där mellan halv 5 - 5 , för idag har jag gansa många hästar att fixa xd
Tiffy,Maja,ev Sulle behöver träning idag.
Sigge,Mio behöver iaf pysslas om.
Så det lär bli ett senare inlägg vid ca ..21-tiden , sen så försöker Linnea fixa en outfitt till ikväll oxå ! :D

Så checka bloggen lite senare ikväll , OXÅ ! :)

Ni som har bdb ? , adda gärna våran bdb @sorbyryttarna

Här har ni även en bild på en av mina tävlings-outfitt`s på Mio :) , John Whitaker "flagg"schabrak och pannband i JW fägerna , och ett par läckra röda boots med märket Davids :) "Kommentera"
Dålig bild m är snyggare live ;)



/Sörbyryttaren Moa

nattt :)

2011-01-25 @ 22:09:38
Nu måste jag nog sova.
Blev att rida Tiffy endå idag ! :D
Gick super ,tog henne ett tag på gramanen , ca 10min, gick suveränt ! :D
Mio gick jag med typ 100 meter ut på stallplan , det gick inte längre .. för han bocka som en idiot , och stegra och masssor .. :(

Har inget att skriva mer.. hopaps ni får ett inlägg av Linnea oxå !

/Sörbyryttaren Moa

Filmer jag tog från..

2011-01-25 @ 13:54:18
Hittade några klipp på YT , så har ni något att göra ! :D
Sjukt vilken "gubbe" , men det ser ju för hemskt ut att hästen är bunden sådär , men så duktiga både häst och han är , helt sjukt !
http://www.youtube.com/watch?v=-FqDJ1994LQ&feature=related
Här är ennu ett , då han har hästen iaf inte uppbunden , men collt är det !
http://www.youtube.com/watch?v=b5a2j1TTxwc&NR=1
Nu kanske ni tkr att jag är djurplågare ? , allså iaf har ni missförstått filmerna ! ,  Han är snäll mot hästen , han tränar den (: , Likadant som vi rider ! Men som ni ser är inte heller hästen rädd , han har full respekt och lyssnar bara på sin "ägare/tränare".

/Sörbyryttaren Moa

Vet inte vad som händer..

2011-01-25 @ 13:46:40

Vet inte vad som händer med mig .. helt sjukt , är jätte trött och orkar inte enns prata ? Tog bussen och åkte hem från skolan .pallade inte mer.

Men man får försöka rycka upp sig , en kommentar kanske ger lite styrka ?
Men nu är det bara att sätta sig på cykeln till stallet, annars kanske jag behöver sova lite .. vi får väl se.

Bara för ni fick stå ut med det här tråkiga inlägget så får ni några bilder
Sunna och Linnea ! (:



Jag och Mio (:

Gammal , men endå .

Så söt lill Mio var för typ 1,5 år sen x,d haha (;
Men nae nu drar jag mig till stallet tror jag , mer uppdatering ikväll , iaf ! :)

 

/Sörbyryttaren Moa


veckan !

2011-01-24 @ 22:01:27

Nu får ni se vad jag ska ha för mig denna vecka! (:

Måndag : Red Tiffy , ganska rejält .. eller allså , jag red igenom henne .Dock ingen galopp , alldels för dåligt underlag , testade även att rida med graman på henne , trodde hon skulle protestera rejält.Men hon gick bättre ! Duktig tjej , dock så kan hon ej gå i form , pga sin underhals , och det avr inte det jag begärde av henne !
Sulle:Vilma red paddock , utan huvudlag , lite skritt och trav + en kort galopp.
Sigeg:Fick vara med i paddocken och han skrittade på duktigt ! :)
Mio och Maja stå.

Tisdag : Alla hästarna ska stå , sigge skritt om jag hinner.Sen blir det plugag till prov.


Onsdag
: Maja ska tränas i paddocken , får se vilket humör häst och tränare är på. Abtahligen träning löst , har även en plan .. men ska tänka lite mer på den först.Ska även göra allt till Maja , mocka osv.
Tiffy hon måste oxå röra sig lite..får se om jag hinner.
Sulle syrran får skritat lite på honom.
Sigge vila.
Mio vila.
Sen plugggggaa.


Torsdag
: Dagen före SO-prov , då blir det vilam för alla hästarna.Och Moa ska plugga sönder .. alla vet väl hur det slutar ? ah jag lär sitta här och uppdatera bloggen ist ! ;)


Fredag
: Då behöver alla hästarna få lite motion . Men inte Mio , får se om jag även ska ta Maja då.

Lite snabbt sådär , Nu vet ni hur en vanlig vardags-vecka är för mej (: TRÅKIG.. skolan.


/Sörbyryttaren Moa


Sörbyryttarnas FÖRSTA youtube inlägg! :D (en dag som måste firas!)

2011-01-24 @ 17:30:17


En film på Moa när hon NH tränar med Maja som jag filmade för några dagar sedan. Dock så tränar hon inte så mycket än, men sen så gick jag. För jag skulle äta. Jag är som skalman, med mat och sovklockor.

Ni kan ignorera min skakiga filmarehand i början, det blir bättre sen.



/ Sörbyryttarn' Linnéa

skolan

2011-01-24 @ 08:46:45
Har rast nu, snart börjar andra lektionen :) lägger upp en bild på moas bästa sigge.

/Sörbyryttanren Linnea

I-pad

2011-01-23 @ 20:55:28
Bloggar från pappas I-pad framför TVn, en helt fantastisk liten maskin :) någon mer som har en? Tycker om hur lätt det är att zooma med den, i texter, bilder, you name it. Förövrigt ser jag på "no ordinary family" som går nu på 5an. tv freak som jag är. Nu är reklamen slut!


/sörbyryttaren Linnea

Syrran rider utan ngt huvudlag på Sulle och sigge är med Lös ! (:

2011-01-23 @ 18:59:33

Vilma red utan någonting på Sulle idag , första gången , hihi (: sigge var med lös och satte fart på Sulle bulle ! , vilma kastade sig av i galopp x,d , Men nu kollar ni och kommenterar tycker jag (: , Tack !





Klockren bild ! :D , sigge blokerar vägen ! :`````````)




Det var där min galna syrra kastade sig av i först galopp , men när hon börja kasta sig av så saktade sulle av till trav så att inte syrran skulle skada dig ;)




Sladdar ganska rejält , blev lite orolig för sigge , men han är kvick och håller koll på var han är (:

Lite mer kontroll på benen som ni ser (;

Siggr min alldles egna ponny , som betyder mer än något annat någonsin kommer göra ! :( (L)

Jag älskar faktist denna bild ! (L)

Brossorna grus / bus ! (:

Mina älskade B-ponnyer ! (L)

Sulle lite soet ! :)


Min sigggggggge ! <3 haha dålig redigering , men fixade lite fort bara.

Denna bild är nog min favvo-bild från idag ! (:

Tycker ni ska kommentera nu va !? (:

 

/Sörbyryttaren Moa


BILDBOMB !? (:

2011-01-23 @ 16:39:48

Har varit i stallet nu då (: härligt (y)
Men..
Tiffy: ingeting tog bara in henne vid 15,00.
Sigge:Lös paddocken (masssoooorrr bilder) borsta,pussa !(L)
Sulle:Syrran red utan någonting , paddocken medans sigge var lös sedan hoppade hon av i full galopp , galen unge.. men masssssssssssor bilder (:
Mio:Ingeting ...kom in 14,00.
Maja: Paddocken , lös busa omkring , massssssor bilder ! :D
Okej det var väl vad jag gjorde med hästarna . så mockade jag och gjorda masssSor hö och sånt oxå^^
Kaninen , ah jag har en kanin oxå :D , henne gick jag med skaren :D helt galet , man kan gå på snön :o
Nu komemr bilder , och om ni vill visa att ni uppskattar våra bildbomber vi lägger ut (haha mest jag :p) så kan ni vara snälla att kommentera !? (: , Då vet jag att ni uppskattar bildbomber och då får ni såklart ennu mer bildbomber :)
Vi startar MED MAJA ! (:








Måste säga att jag älskar denna häst , ! (:



Avslapnad heEzzzZt ! (L)

Jag tkr ni kan börja kommmmmMentera !? :D


Hihi sooete häst ! <3


Kunde inte låta bli !! , förlåt helena :p , Men var tvungen ! , Vissst är dom söta? , likadan täcken och allt ! :D

Maja till vänster och Jag i mitten , soet mössa va ? , Prima till höger ! :D

/Sörbyryttaren Moa


sunna tunna gumma

2011-01-23 @ 12:14:34
sensommarbild på mig och sunna i solnedgången. (så vackert det låter)

Och en bild på min katt Saffran, förstår inte varför hon inte varit med på bloggen tidigare? jag måste haft hjärnsläpp.

Igår gjorde jag "total room makover" av mitt rum, så känner knappt igen mig nu. (: Ska åka till farmor nu över lunch och säga grattis, för hon fyller snart år. mer uppdatering ikväll. Later!

/Sörbyryttar'n Linnéa

Söndag idag då..

2011-01-23 @ 09:34:25
Har redan söndags-ångest.., imorgon ny vecka med skola .. mycket prov och tråkiga saker..ush hatar skolan.
Men vaknade såhär tidigt 09,17 exakt ;) Sjukt tidigt allså :o Men nu blir det käka sen stallet , där ska jag sköta om alla våra 3 hästar allså , Sigge,Sulle och Mio ska även skritta på Tiffy , det går ju inget annat göra i detta underlag , har även hand om Maja idag :) , Så ska mocka och allt åt henne oxå + våra men inte Tiffy.Maja ska även få lite träning i paddocken idag :D , men ingen galopp för det är för halt , men trav klarar hon faktist av :))
Funderar oxå på om jag ska göra en beställning från exklusiv idag.. Isf ska jag ha detta på bilden nedanför :D , + att jag beställer ett X-tra schabrak i samma "tyg" på schabraket på bilden , allså glänsigt och häftigt , tror detta schabrak ska vara i rött :)
Vad tycker ni jag ska ha tävlingsettet i för färg ? RÖD ELLER MARINBLÅ ELLER ROYALBLÅ ? alla svarar :)



Nae nu blir det käka sedan stallet , men vad vill ni ha bilder/bildbomb på idag !? , svara gärgna nu så jag ser det innan jag åker ner till stallet (:

/Sörbyryttaren Moa

Soommmmmar 2011

2011-01-22 @ 21:33:23

Sjult nice år allså , 2011 ! :D
Sommaren 2011 blir ganska chill , även att vi ska ut och kampa med husvagnen som jag hatar ! Får jag ta med Mio och jag får tillgång till paddock och träningsmöjligheter för utbildad instruktör , allsÅ inget är bestämmt , men om jag ska med och kampa så ska det bli såhär , annars stannar jag hemma (; Vi bor i husvagn och har bara någon km till hästarna , såklart ska alal hästarna med (L)
hoppas..hopaps iaf annars är jag hemme .



Sulle och Jag (: , Några sommarbilder 2010 (: kommentera .






Sigge min BeBiS ! , och jag (: , sommar 2010 (: , äskar min siggemigg (L)
/Sörbyryttren Moa


hiss (och annat)

2011-01-22 @ 20:44:06
Bild från andra löshoppningen i somras. Fin hon var då :)


Idag har jag för omväxlingens skull ridit, vilket jag aldrig gjort förut? Nej men som jag nämnde tidigare har det varit ganska så halt ett tag nu, men det funkar om man har brodd (Sunna har 4 st brodd på varje hov) Sunna var hyyyper.

.

Passar på att hissa detta schabraket. AS snyggt (tycker jag, någon som säger emot?) JW "flagg shabrak" som jag kallar det. Både jag och moa har varsitt och det är riktigt snyggt!  Dock är mitt oanvänt (?) Det finns bara i storlek full, vilket är lite stort för Sunna. Men sparart till min framtida D-ponny/storhäst.

/ Sörbyryttar'n Linnéa

Hoppas att ni tänker ..

2011-01-22 @ 19:34:41

Hoppas att ni våra trogna läsare fortsätter läsa våran blogg , ni betyder jätte mycket för oss , det är för er vi uppdaterar ! (: , Och nu vill vi ha fler läsare !!! :D , Kom igen alla följ våran blogg !?


Linneas bästa Sunna ! :D


Moas bästa Mio! :D

/Sörbyryttarna


HISSSSSSSAR. (:

2011-01-22 @ 17:53:41

Jag hissar faktist dom här par bootsen , sjukt bra boots till detta pris säger jag ! :D , Dom håller inte bara typ 2 veckor som alla andra billiga boots brukar göra.. utan dom här håller hur länge som helst ! :) , Jag har haft mina i typ 1år !? Och dom har hållt alldles utmärkt ! :) Och så länge man håller dom torra så väger dom typ ingenting , vilket jag gillar :)
Dom heter,

Boots Showmaster® Neoprene

99kr kostar dom och det är sjukt billigt ! , Men dom  finns även i vit nu oxå såg ja (: , Perfekt allså :)

Här är dom , kommentera nu (:

/Sörbyryttaren Moa


Vad tkr ni om boots ?

2011-01-22 @ 17:34:00
Vad tycker NI ?


Jag
tycker att boots är ett måste om man rider med brodd ! , Specielt framboots eftersom det är oftast och lättast att dom trampar sig fram , jag är X-tra noga med att alltid andvända boots om jag rider med brodd eftersom Mio en gång blev rejält halt och fick ställas av mitt under tävlings-säsong på grund av att han trampat sig med gräsbrodden på terräng-banan.Jag andvänder oftast enkla gummi-boots , som finns på Hööks för 99kr , dom är jätte bra, dock dissar jag dom för ca 50kr på Börjes , kardborret går söner på typ 2 veckor .. , men när man hoppar terräng , galopperar genom vatten och lera så är det bäst med gummi-boots eller boots som är gjorda för terrängbanor, annars är det risk för att bootsen drar åt sig massor lera och vatten och då väger dom mycket och ger bara massa onödigt vikt.


Men det jag vill att ni ska svara på är :
Rider ni med boots ?
Vad för själ har ni att rida med boots ?
Rider ni med boots när ni har brodd eller alltid ?
Har ni boots i förebyggande syfte eller för att hästen trampar sig ?
Gunmi boots eller neoprene boots ? (lr ngt annat matrial?)

Tack snälla för att ni tar er tid att svara ! (:

/Sörbyryttaren Moa

Jag tippsar bett på pigga hästar...

2011-01-22 @ 10:13:20

Nu tänkte jag tippsa om ett bett som jag faktist gillar även att jag verkligen hatar raka bett men detta är faktist super på sådana hästar som är skit pigga när man rider , specielt uteridning.Bettet är köpt på Hööks och det är av apple mouth smak.

Jag rider själv med det på lilla pigga Tiffany ! , Hon drar ofta ner huvudet när man rider och t.ex kan få för sig att hoppa upp i skogen i full galopp på en snöig och hal väg och det känns lite läskigt... men detta bett funkar super , hon drar aldrig ner huvudet .. , bettet ligger stilla i munnen dock så är det med rörliga bettringar som inte jag gillar men man kan ta vanliga bettskivor utanpå ! Man måste rida med mjuk hand på detta bett , och ingen stadig hand .. om ni fattar !? , Man ska inte sitta med sträck tygel hela tiden för då akn dom få för sig att springa från bettet , så jag rider jämt med slapptygel , eller så har du normal läng på tygeln så lägger du bara fram handen lite så blir det som eftergift ! (:

Håller ni med !?
Har ni någon gång ridit på detta bett !?
Vad tycker ni !?
Var detta ett bra tipps !?


Det är detta bett jag menar (: , Finns på http://www.hooks.se/deptlist.aspx?deptid=92&requestedPage=2&currentSortType=sortPopularitet&currentSortOrder=DESC

/Sörbyryttaren Moa


FREDDDDDDDDDAG !

2011-01-21 @ 15:28:52

Nu är det ju ferdags och kväll snart och allt ! , Nu blir det stallet sen kommer brudarna hit (y) nice (a) Kolla film ? oh liteh , sen imorgon stallet och då blir det bildbomb igen :D , ni vet ? :)) :D

Bild på Sunna (: , från sommmmmaren ! :D Linnea fotaT ^^

/Sörbyryttaren Moa


Torsdag kväll

2011-01-20 @ 22:35:10
Bilder sedan vi fotade till våran helt as coola header, orättvist att sunna alltid blir så söt :(
Imorgon har jag sovmorgon, THUMBS UP! :D Därför kan jag sitta uppe till sen på kvällen och jag hinner till och med slänga upp ett kort litet vackert inlägg på vår underbara blogg! (;

Det är svinhalt ute nu. Det har varit plusgrader ute för ett par dagar sedan, och nu har allt frusit på igen. Så ja, jag kanske råkade ramla på vägen till maten för nån dag sedan. Och ja, jag slog halvt ihjäl mig och har träningsvärk i höger arm och ben (wierd?) Antagligen för att jag landade på mitt ben och tog emot mig med armen. Men jag ska inte sitta här och gnälla :) Som ni kanske förstår har det varit näst intill omöjligt att rida den lilla senaste tiden. Men ska i alla fall försöka skritta ut på sunna en kortis imorgon, så att hon får se omvärden, bara ifall hon liksom har glömt bort nu när hon bara gått runt i sin hage och slöat.

/Linnéa

Kort inlägg

2011-01-20 @ 22:08:26

Ahopp skolan idag var det ju .. tråkigt som alltid men imorgon är det FREDAG !! :D nice asså ^^ Men inget gjort i stallet idag , endast borstat på alla mina hästar ! (: Fixat man och svans och hovar lite X-tra (;
Men imorgon måste jag försöka skritta ut på Tiffy om det går , hon behöver typ bara 10min skritt men bara att hon kommer ut ! (:








kommmmmentera ! (:

 

/Sörbyryttaren Moa


Stackars alla våra läsare =/

2011-01-19 @ 21:33:57

Nu skämms Linnea och Jag , jag lovar ! Men just onsdag och torsdagar har både linnea och jag mycket i skolan så därför blir det inte så himmla mycket uppdatering :/ ledsen , Men hoppas ni uppskattar alla olika bildbomber och sjukt mycket uppdatering som vi har varje helg ? :) ellllller ? ^^

Men mamma har nu snackat med han som är i mantorp och mäter , mamma försökte lyssna på mycket på hur han tog hästar och allt sånt .. Han är lugn och väntar gärna ut hästarna om vi vill det , och Mio kommer antagligen vars så spänd på mätningen att han kommer vara skit hög först , men då får mätmannen stå och vänta tills mio slappnar av :) , för er som inte vet Mio är karlrädd .. så han kastar sig i panik när hans ser en kar med mätstock eller en som lucktar vetrinär .. :p

Ingen ridning på någon av hästarna idag , vi kan inte enns gå ut i paddocken eller stallplan !? endast hagarna .. och där går inte rida , för djup snö och skare .. vill inte riskera att dom får skador av det, då får dom hällre vila dom här dagarna ? veckorna !? haha .
Mio har ju endå vintervila nu :D , jag valde dom smarta veckorna ! :) Tiffy hade 3 veckors vintervila för typ 1 månad sen :) , sulle har fåt stå lite då och då (gammlahästar ska inte bara ställas av i flera veckor .. då leder och muskler blir stela osv. )

AHopp aja , det där är jag iaf ,  nu vet ni det ! :D

och det där är ju sigge min lilla söta b-ponny ! (: (L)
Den andra lilla b-ponnyn (: , sulle. mormor äger honom dock (:

c-ponnyn Tiffy , li äger henne .. men jag rider henne , blir även tävlia lite Cr hopp nu iår.

Min mio (: , d-ponnnnnny ! :D

/Sörbyryttaren Moa


Bläch

2011-01-18 @ 21:46:57
Blir inte så mycket uppdatera idag då jag har SO (blä) tills på fredag som jag har skjutit upp i flera dagar nu.  Men bättre sent än aldrig, right? Ja, med lite tur hinner jag kanske i alla fall lära mig halva kapitlet, alltid nått! :)

Bild från i början av sommaren 2010, gud vad jag vill ha SOMMARLOV!


/ Linnéa

Har inte så mkt att skriva..

2011-01-18 @ 18:51:07
Har varit hemma idag , sjuk :( Men imorn måste jag dra mig till skolan.
Rida Tiffy , kanske Maja oxå ? (helena ?) Sen gå med sigge .. kanske ngt mer !? aja hejdå , hoppas linnea uppdaterar mera ! (:

/Sörbyryttaren Moa

Ponnymätningar 2011 , det suger

2011-01-18 @ 13:02:46
Som jag skrev i ett tidigare inlägg, man måste nu åka med sin pony till klinik och mäta den .. okej hur lätt är det för typ alla ponnyägare nu då !? Det finns inte enns platser så ALLA TÄVLINGSPONNYER kan mätas innan tävlingsterminnen sätter igång . Och jag säger bara detta är helt sjukt.Bara för att vissa har fuskat med mätningarna så har det blivit såhär..en d-ponny får oxå bara vara 153 på tävlingsplats , och nu i år 2011 komer dom även kontrollmäta på lokala tävlingar , och mio brukar vara lite spänd och hoppig på tävlingar så han kommer ju lugnt vara över 153 då,,.. uchh får ont i magen bara av att tänka på att dom säger han är 155 ni får vända och åka hem igen.. det är inte så kul som det låter :(

Men iaf man måste somsagt "anmäla" sig till mätningar nu och åka till en klinik , våran närmsta kilnik är Mantorp och dom har redan haft 2 mätningar båda blev fulla på typ 2 minuter , till mantorp tar det ca2 timmar för oss att åka till.Och den andra kliniken är Örebro .. och dit är det ju inte kortare.Men iaf det jag är orolig över är ju att Mio är över 148 .. kanske , men det får vi ju se. Ponnyer ska mätas vid 4,6,8 års ålder , dom slutmäts vid 8år.

När man går ut på TDB och ska anmäla sig till en mätning så kommer proppen upp typ 1veckan innan mätningen är !? Och hur ska man då hinna planera !? Det var som nu i Manrorp .. tydligen hade proppen kommit upp i fredags och mätningen är nu på torsdag , mamma såg proppen i söndags och då var det redan fullbokat !? När ska vi få mäta våran ponny då ? :(

Vad tycker ni om detta !?
Är det bättre so det är nu !? , att åka till klinik osv.
eller
Bättre förra året ? , dvs när man kunde ta ut mätman och vetrinär så dom kom och mätte i stallet.

Bild från förra året på Sunna och Sigge.

/Sörbyryttaren Moa

Nu är det sovdags ;)

2011-01-17 @ 22:07:44

Ahopp idag var det måndag och tråkig skola oxå.Men iaf jag brukar tänkt så .. när jag försöker tänkaså iaf, efter skolan blir det ju stallet så varför inte dra mig till skolan  ? ;) Det funkar ibland ! :D
Men blev iaf stallet somsagt :p , Inte så mycket att göra , syrran hade gjort allt .. var iaf där nere i 3 timmar och gjorde ingenting :D Jo en sak , pyssla och gick med Maja i padocken ! :D , Det var ju bra , resten av hästarna pussade jag bara ! (: Så allså inte så mkt gjort idag .. Imorn skritta Tiffy medans Helena skrittar Maja ! (: <3


Jag älskar dej Maja ! (L)

Tycker ni kan kommentera lite bättre !? (:

Kallblods travare om jag inte har fel så är hon det ! (:

Finaste Maja , NU har ni kommenterat va !? annars så gör det ! (:

Maja är Helena Mobecks Häst , jag hjälper helena med henne (: , Då helena har lite ont om tid just nu .. men imorn ska Helena skritta på Maja ! :D

 

/Sörbyryttaren Moa


Följ oss via blogglovin!

2011-01-17 @ 14:30:43
Kom hem klockan ett idag, CHILL! Vad är det här, sån tur brukar man ju bara ha i slutet av terminen, visst? :D
Nu ska jag ner till stallet, och så kommer det kanske några roligare inlägg ikväll. :)

Ni vet väl om att ni kan följa oss via Bloglovin? Klicka på länken i menyn ovanför headern för att komma dit, eller här (klick)

/Linnèa

Söndagsångest

2011-01-16 @ 21:33:57
Klockan är snart halv tio och söndagsångesten är som starkast, varför kunde vi inte få ha lov en eller två veckor till?

Dagen har mest spenderats framför datorn, så nu har jag fyrkantiga ögon och lagom ont i huvudet.

Jag var i alla fall nere i stallet på eftermiddagen och fotade Maja när Moa tränade henne, samt skrittade ut på Sunna en sväng runt byn.  Det är verkligen slask överallt nu och Sunna har till och med börjat fälla sin Grizzlybjörns päls (vårtecken :) ?!?:D!)

Ni glömmer väl inte att klicka på Outfits länken ovanför headern för att se all snygg utrustning?

/ Sörbyryttarn Linnéa

BILDBOMB sigge och sulle (:

2011-01-16 @ 20:59:38

Bildbomd på Sigge och Sulle och den söta lilla shettisen Prima ! (:

Först Sulle ^^

Sulle lite rädd för mattan ;) (lliiiite)

Sen så vågade han efter att ha hoppat omkring lite :D

sluta nu , mobbas inte (a) gullig ponny va ?

Okej för er som inte förstått , Sulle rider min syster som är 11år . Jag är 165cm lång och Sulle är ca 124 hög , det är därför jag ser lite stor ut.. sulle har börjat tappa muskler och blivit lite stel , så jag rider "årdning" på honom åt syrran.Jag rider honom i vanliga fall typ 2-3ggr i månaden ! :)

Prima TantLis shettis :)
Släppte henne i padocken :D , och träna lite matta oxå ;)


Så det var några bilder på prima :D , KOMMENTERA !? :D
Nu kommer några bilder på sigge oxå , eftersom jaginte gjore ngt med honom så blev det bara några ;/

Några bilder på älskade sigge då , lös på stallplan :D snutte ! <3
KOMMENTERA !?

 

/sörbyryttarn Moa


BILDBOMB maja (:

2011-01-16 @ 19:19:09

Stallet idag då'

Maja:Släppte henne i paddocken , mest för att hon skulle få springa och busa av sig ;)Men som jag skrev igåt fick hon undersöka vattenmattan men vågade aldrig gå över , endast stå med ett ben på den , MEN idag så kom hon över den ! Först världens språng .. men sen gick hon lung och fint över massa gånger ! :) Skit duktig flicka !
Sigge:Stod , borsta och puuuussA <3
Mio:Stod mys och puuus <3
Sulle:Red lite i padocken , han var riktigt fin idag oxå :) , mest trav men även lite galopp , träna vattenmatta .. men han flög baar över den även att jag ville att han skulle våga kliva på den , men tillslut klev han över dom 2 sista gångerna ! :D Duktig ponnny :)
Tiffy:Stod idag .
Nu kommer bilder från idag :D , En hel del faktist .. så kommentera !? =)

Där var bildbomben på MAJA :D , kommentera !? , 1 till bildbomb kommer snart :)
/Sörbyryttaren Moa

 


Söndag morgon

2011-01-16 @ 12:02:33

Vaknade och insåg att det var söndag , aha okej så nu var hela helgen borta. Vart tog den vägen? imorgon är det skola  igen .. usshh hatarT.
Men nu blir det iaf stallet till underbara ponnyerna ! (:
Blir nog att fota .. så bilder ikväll ? :D


Hiss!

2011-01-15 @ 23:55:16
Hiss till dom är benskydden jag hittade (google in my heart) när jag letade utrustning till nya outfitts. Älskar färgen! :D Ni hittar dem här. (klick)

/Sörbyryttarn Linnéa

Ridning...

2011-01-15 @ 23:23:45
Löshoppning 2010-06-05
Löshoppning 2010-07-?

Skulle skojhoppa lite i paddocken idag med en envis "ponny" som inte tycke det var så mycket skoj över det, och som minsan inte alls skulle göra något för hon var inte på humör.
Jag vet att jag inte har någon hopphäst, och det vill jag inte heller ha. Men 20 cm borde hon i alla fall kunna lyfta från marken, så det så.
/Sörbyryttarn Linnéa
Sunna idag i hagen

3 bilder från idag (:

2011-01-15 @ 22:48:18

Sigge , Sulle och Mio (:

Bilder från idag , sen dom kameran ! :( Men kanske mer bilder imorgon ? ^^

/Sörbyryttarna Moa


Bilder, maja,tiffy,sunna ^^

2011-01-15 @ 21:11:28





Okej det var bilderna på Maja (:

Jag på sunnna ^^



Linnea och sunna då.. (:

AHopp tiffy och jag då :) :D

 

Nu kan ni kommentera lite tycker jag !? (:

 

/Sörbyryttaren Moa


Är det djurplågeri att !?

2011-01-15 @ 19:05:17
Är det djurplågeri att bita en häst i öronen med läpparna !?  :o Sunna är sååå söt så jag kan inte låta bli (a)
Linnea kallar mig djurplågare :(

En lördag ,heldag i stallet :)

2011-01-15 @ 19:03:44

Blev stallet från 10-18,00 idag riktigt nice ! (y
Red Tiffy , provhoppade vattenmattan och muren (a) Riktigt grym har Tiffy blivit ! :D
Maja tog jag även ahnd om idag , gjort hö åt henne och NH/Trickträning i paddocken , skit bera gick det .. lite för pigg men när hon fick sina utbrott av all energi fanns det inte så mycket mer att vänta på än att hon skulle lugna ner sig :p , Men annnnnasr skit fin tjej , vi undersökte även vatten mattan och stod på den och lite , skit duktig ! :)
Sulle tömmkört , sedan hoppasde jag upp ca 10minuter , fin ponny !^^
Sigge gick med oss i padocken när vi tömmkörde :) (L)

ahhopp sen vet jag inte :p Dom fick iaf en "hel skog i hagen nu" massor grenar och granar , kommer bild senare ikväll ! :D , Kommer även bilder från när jag träna Maja :D , Såå ni får kolla ikväll oxå !
Några bilder från när jag var ute med sigge på lovet ! : , OVISADE bilder^^



/Sörbyryttaren Moa


Vaknade nu och insåg att det var lördag ! :)

2011-01-15 @ 10:31:53
Fasen vad nice med lördag allså ! , Men nu ska jag till stallet "som alltid" ..Men först ska pappa ut i skogen och hugga träd till MIO :D , så han inte rymmer hela tiden , för då får han något att göra om det ligger massa asp-träd och grejjer i hagen , fotbollar är oxå smart ! (; Men sen ska vi köra ut hö till vilddjuren :)
Sen ska jag nog rida både Tiffy och Sulle , annars får sulle gå på tömmen idag ^^
Bild sen förra vintern (2009)


/Sörbyryttaren Moa

Hämtat paketet nu (:

2011-01-15 @ 00:03:44
Var och hämmtade paketet förut  :D
Vatten-matta
Hinderduk-mur
Schabrak-Mio
Huva-Mio
Lädertvål-stallet

blev inte så mycket men har beställt meR ^^



Det var det iaf .

/Sörbyryttaren Moa

Oskar shettisen som blev hela 48 år ... :`)

2011-01-14 @ 22:08:48
Oskar är en shettis som blev 48år han dog i october 2010 om jag säger såhär ... det var inte synd att han dog det var han förtjänade , han hade det inte så bra , han var rejält dålig dom sista 5 åren..Men stig som ägde honom vägrade att ta bort honom , då en dag Oskar vägrade komma till stig där han stod i hagen förstod stig att det var dax att ta bort honom.. Men han hande haft ett lyckligt liv innan , Stig haed räddat honom av en slaktare !  Jag tog hand om honom på sommrarna , borstade och myste men inget mer då han var för dålig för att enns utochgå.. :/
Kommentera gärna !? 



/Sörbyryttaren Moa

Hackamore, du skriver !

2011-01-14 @ 21:58:47

Hackamore !?

Okej nu vill vi se många kommentarer !
Vad tycker NI om hackamore !?

Med kedja under hakan , eller med läderrem ?
Ponnyhack eller hästhack ? (dvs korta stänger , låga stänger)´
Varför bör man rida på hackamore ?
Vilka hästar ska ridas och vilka hästar ska inte ridas på hackamore ?
Vilka ryttare kan rida på hackamore och vilka inte ?
Har du ridit på hackamore , isf hur tyckte du det var mot att rida på ett 3-delat bett ?


Något mer ni kommer skriv gärna isf !? Tack





/Sörbyryttarna


Sunna

2011-01-14 @ 21:58:11
Några bilder på sunna jag tog för några dagar sedan på en promenad, som jag inte velat lägga upp då jag blev väldigt missnöjd med dem. Men nu ni får väl stå ut!

Nu är det dags för FREEEEEDAAAAAAGSMYYYYYYS! Om det så är det sista jag gör... Första skolveckan avklarad (Puh), men det lär ju inte bli slappare. Frossa i godis, dricka cola och sätta på en bra film är ungefär vad min ork räcker till just nu, NICE! :D

/

HaR nyss handlat ;p

2011-01-14 @ 15:50:27


Har precis varit med mamma och hadlat på dirren efter skolan allså ..
Nu blir det stalet :§§ Sen är det ju fredaaaaaaaag ! Så mkt inlägg med outfitts (?) Tipps , bilder osv .. så håll utkik ! (((((:

/Sörbyryttarn Moa
Bild sen förra ridlägret hos Wanja Landh ! :)


Mios mamma och pappa .

2011-01-13 @ 22:17:54
Mios mamma och pappa .
Pappan är Gullabos Herkules han är ju somsagt renrasig Neforest och en av dom "finare" hingstarna :) Han är 145 i mkh , och vet ej vilka klasser eller så han går.. men om ni vill kan jag ta reda på det !?
Mamma är Sandys Little Quincy egen uppfödning av fam Klingstedt , där vi köppte Mio :) Hon gick ganska höga klasser har har för mig , Men vet inte exakt.. Mamma är oxå renrasig Newforest och är ca 144 i mkh.
Så det är lite mysko att mio redan är 146,5 och han är bara 5 år.. aja .

Mamman är den nedersta bilden :) , och pappa översta bilden ! :)


Något mer ni vill veta angående Mios föräldrar !? :) kommentera isf.

/Sörbyryttarn Moa

Pappa fyller år x)

2011-01-13 @ 16:59:38
Idag fyller pappi år /: , sååååå gullligt ! :D
Men nu blir det stallet och linnea och jag kan ladda upp bilder igen (a)
/Sörbyrttarn moa

Eskadron winter 2010/11

2011-01-13 @ 16:42:00
Stor HISS från min sida till Eskadrons "nya" vinter kollektion för 2010-2011 (som ni nog redan sett vid det här laget) Men det skulle inte vara helt fel om något av det landade i min brevlåda inom en snar framtid, synd att det inte är jul snart igen, det skulle behövas. Sakerna kan ni i alla fall köpa här.

/ Sörbyryttarna

Resultatet med Maja träning :)

2011-01-12 @ 22:06:20
Stallet halv 5 Mio jävel hade rymmt ;s , oh blir så trött på honom , jävla hingt beteende. Men iaf fick tag på honom och allt slutade bra. Sen Träning med Maja och Helena det gick SUPER ! Maja lyssnade jätte bra och även att Helena stod där i padocken hade maja full konsentration på mig ! Duktiga häst allså , Märkte oxå sen att maja tränat en hel del flytta rumpan ,stanna och sånt. Maja "lärde sig idag" dock hade ju helena tränat stanna och flytat baken en del innan men tror det var i grimma med grimmskaft ,stanna , backa med bara handen framför bogen.. hmm gå efter mig hela tiden 1 gång försökte hon gå till helena ist men.. jag sa maja och vissla till och då kom hon tbx till mig , skit duktig ! , Springa efetr mig dock 2 utbrott i bockningar och skrikningar men så fort jag stanna till så hade hon full konsentration på mig igen det va jätte fränt ! , och det var första gången jag träna henne så jag är riktigt nöjd med dagens träning ! Hon var även lös hela tiden ..och det är det jag brukar vilja , inte i grimmskaft för då kan hästen inte välja om den vill gå iväg från mig eller om den vill respektera mig som ledare , Men idag köre jag även med godis belöning efetrsom det va första dagen lixom , och det tror jag bara var bra för Maja , hon behöver det där berömmet , HON HAR GJORT RÄTT. Red Tiffy det gick la bra ! :D , Lite random ridning i alla gångarter , hon va pigg ochså. Syrran var ute och gick med sigge hon red även på sulle. //Sörbryttarn Moa

Moa skriver , hemma från skolan nu .

2011-01-12 @ 15:45:55
Ja hemma från skolan då .. sjukt tråkigt !? , Dummt med skolam allså , det var drf jag bara gick 2 lektioner idag , "Moa bestämmede" att jag skulle ha sovmorgon till kl halv elva idag (: , Missa 4 lektioner , aja skit samma. Mio dricker iaf nu , allså han är snart helt frisk igen , dock så har han ju fortfarande vintevila och komemr ha det tills i mitetn av februari.Vi får även se det här med mätningar av ponnyer nu , FÖR MYCKET fusk inom ponnymätningaru , så nu måste ALLA MÄTA SINA PONNYER PÅ UTBILDAD KLINIC ... så dåligt , gud vad arga alla ponnymammor är nu har jag hört , det samma min och annas mamma ;) ,haha. Vi får väl se hur det går med anna och min ponny , Min blir nog storhäst och då säljer vi han på direkten. Annas kanske blir d-ponny !? nae vi får hoppas att han forfarande är C! (: Nu blir det stallet ska bli så kul att få tränas Maja tms med Helena allså, :) //Sörbyryttarn Moa

Sorry

2011-01-11 @ 22:14:16
Inget roligt här ikväll alls... förlåt .. MEN det ska bli bättre ! lovar ! Jag är trött och mår inte alls bra pga mkt tjaffS , men iaf . Hööks håller på att uppdatera och göra om sin sida till 2011 tror jag , så kommer inte in där , har försökt sedan kl 20 .. men nejnej , så ist får ni vara med och bestämma outfitts imorn istsället ! .:D /sörbyryttarn Moa

Maja Stina Robric

2011-01-11 @ 21:09:51
Maja är en svart kallblods-travare i vårat stall , hon kom för inte så länge sen..lite över ett år :) Hon var en häst jag tänkte .. ah hon är en tjurig häst som inte vill ha kontakt med mig eller anadra hästar här.Men jag hade SÅ FEL så himmla fel.. fatta inte att bara för ca 1,4 år sedan bedömmde jag hästarna så !? Men med tiden har Maja sökt kontakt med mig , hon hugger dom flesta i "jackan lite lätt" en i stallet som hon hatar hugger hon tom mot huvet , men om jag säger såhär , det hade jag oxå gjort den personen förtjänar det ! Men Maja har aldrig försökt hugga mig eller sparka mig , aldrig. Så nu har jag pratat med Helena .. jag ska börja hjälpa helena md maja ,hjälpa och hjälpa ... Jaoo imorn ska helena och jag träffas i stallet , så ska vi träna lite "Lydnad , Trickträning , Nh" med Maja jag ser på henne att det skulle behövas , hon skulle må bättre av det trorjag , jag känner somsagt inte hästen , lr joo , men man kan inte säga att man känner en häst om man knappt har lett den , bara från hagen typ. Men det ska bli skit intressant och se hur det börjar hur det går och hur det slutar :) , Så imorgon kör helena och jag tsm men några dager efter det ska jag få testa helt själv , Helena får vara i stallet (: , Ska blir sjukt intresseant då jag verkligen känner något specielt med denna häst ! :`) Skriver om resultatet imorgon kväll ! :D //Sorbyryttaren Moa

skola, det känns som igår

2011-01-11 @ 17:48:47



Vart tog de 3 veckors lov som vi skulle ha vägen, vi har ju bara varit lediga i ett par dar, eller?!
Jag har nog inte gjort en vettig sak, förutom att starta den här bloggen (ofcourse) och vara i stallet (och jag får ju inte glömma alla julklappar (: ! ). Fast det är nästan charmen med lov, att man glömmer bort vilken dag det är och vänder på dygnet. Bra att man har häst, så att man ibland MÅSTE dra sig upp på morgonen till utsläpp.
Att gå en promenad 07:10, sätta sig på en proppfull buss, och åka till skolan hamnar i alla fall inte högst upp på min lista över saker jag skulle vilja göra på en tisdag. Men jag antar att vi hade tur som började en dag senare en de flesta andra, thumbs up!

Nu startar nedräkningen till sportlovet, sen till påsklovet och sen sist (men inte minst) SOMMAREN! :D

Slänger upp en somrig bild för att pigga upp stämningen lite :)


Nu får vi skämmas (n)

2011-01-11 @ 17:07:39
Vi är alldles för dåliga med vår uppdatering .. eller vad tkr ni !? :)

Kom iaf hem nu efetr skolan då, snart stallet men innan ska jag käka (:

Dagen , fotat oh lite ..

2011-01-10 @ 20:33:53


 

Bildbomb , :D

Stor brun ponny:Mio

Liten isabell:Sulle

Liten brun , vit ansikte:Sigge

Vit ponny:Ploy

Stor brun:Joker

Svart häst:Maja

Ao blev lite fota idag :) , KOMMENTERA ! :d


Sigges NYA fleastäcke ! :D

2011-01-10 @ 12:13:34
Sigges nya täcke , fleastäcke . Granngården 450kr :)
Vad tycle !? , Han fick en matchande grimma till ! :)


Moa hissar

2011-01-10 @ 12:00:07
Jag hissar absolut att ha Huva OCH Scahbrak på HOPP-tävling , att köra utan huva kan va snyggt på vissa ponnyer..men oftast snyggast med ! , *host* Det kan va drf jag nästa aldrig har JW-FLAGG schabraket för det finns ju ingen huva som matchar det ! (n)

VAD TYCKER NI !? Utan huva eller Med huva !? (:

En vanlid måndag , men vi har LOV :)

2011-01-10 @ 11:53:09
Linnea är i sthlm och fixar något .... Jag ska till stallet och ta hand om Tiff,Sigge,Mio och sen komemr syrran ner och tar Sulle .. Blir att ta med systemkameran , så kommer väl lite bilder ikväll antar jag ! :) Om ni vill ha bilder ? (:
Mio Longering 2 ggr i dag räcker .. hoppas jag , Tiffy hm.. rida tror jag ! :) , Sigge Nh trickträning , hoppas inte vägarna är för hala för ddå blir det naturen idag :) , hatar den förebannade padocken >.<

Världens hetastE bild !

2011-01-09 @ 20:28:58
Allså tänk om Mio alltid var såÄDR hoögt över hinderna , SM msv-B dirreN ! :) haha ^^




Kommentera eXakt vad ni vill , ? :D

Hiiiisss !

2011-01-09 @ 20:18:20
Nu hissar vi dom här vantarna , dom är SUPER VARMA OCH SKÖNA nu på vintern specielt den här kalla vintern !
Dom i läder är ju såklart varmast och bäst men vantarna finns även i fleas och thermo :)



/Sörbyryttarna Moa och Linnea.



Tolkning

2011-01-09 @ 20:16:06

Idag har sunna tolkat för första gången!
Så här snygga var vi! Funderar seriöst på att skicka in till Hot or Not. älskar matchningen. :)

Först åkte moa pulka

Men det gjorde ont i rumpan för paddocken var knölig. :D


Då kom Moa men det briljanta idén att åka tefat efter istället för min pulka. (gud vilken snilleblixt!)

Det var mycket lättare (och framför allt ROLIGARE!) (:

Det tyckte sunna med.

Sen var det Moas tur att rida (sunna är inte hälfter så tjurig som hon ser ut, bara uppmärksam)
På detta kommer det dock inga bilder för jag var inte kompetent nog att sitta kvar i pulkan (tefatet) och fota samtidigt. TRO mig, det är hundra gånger svårare än det ser ut. I alla fall i en liten paddock.


Sen kom Sulle och Wilma som också ville vara med.

Efter ett tag blev det genast väldigt dimmigt.
Så dimmigt att Sulle och Wilma nästan försvann, men de var lika söta förde! :D
/Sörbyryttarna Linnéa och Moa

Tips nu i vinter,

2011-01-09 @ 20:05:02

Ni kanske behövde tipset när det var som kallast men nu kommer det iaf (y)
När ni är ute och rider och det är kallt , specielt om ni brukar frysa om händerna..

Ta på dig och dom handskarna du brukar ha , sen tar du ett par X-tra vantar o lägger lixom vid midjan byxkanten innanför första byxorna (om du har 2byxor på dig) , då åker dom häller inte ner i benet , ha vantarna så nära kroppen som möjligt.
Då när du börjar frysa är det bara att du byter vantar för då dom som legat så nära kroppen är skitsköna och varma ! Och då lägger du dom anadra vantarna där och då är dom senavarma igen :)
jag lovar det funkar ! :)

Finns även ett par skit sköna och varma handskar som alltid håller värmen snart HISSAR jag dom :)


Stalllllet nu (:

2011-01-09 @ 11:51:26
Nu blir det stallet och efetrsom Linnea (som jag har bloggen med) Har damp "tillfällig damp" då måste jag enr till stallet nu :p , Linena och jag ska ha möte xd och betstämma regler här till bloggen (y)

Hiss/Diss?

2011-01-09 @ 00:16:32
Vad tycker ni om schabraken med en "spets" i ena hörnet från fortisetliber? Hiss/Diss?
Själv vet jag inte riktigt vad jag tycker, först när jag såg det för några månader sedan tänkte jag näste köpa det. Sen ångrade jag mig och gick över till att tycka att det var väldigt fult. Men nu vet jag inte längre. Tror att det kan vara snyggt på lite maffiare show hästar som tex friser och PRE, medan det nog inte passar till ponnyer/smäckrare hästar. Lämnar det upp till er att bestämma!

Linnea är

2011-01-08 @ 23:05:59
Linnea är på "fest" , så ingen uppdatering av henne idag ..:/

Men imorn blir det uppdatering av Mig och Linnea !

  //Moa

Hemma från stallet.

2011-01-08 @ 21:32:06
Har varit i stallet  nuu..
Gick väl bra sigge kunde iaf ha täcket !! :) ÅHH så söt ponny blev !
fick bara med mammas dåliga mobilkamera ;/
Mio har ju haft kolik och sånt mer står på http://johanssonmoa.blogg.se/ allså min egna blogg :)
men ikväll fick jag "tvinga" honom att dricka igen , muta betforvatten..


Diss JW bild

2011-01-08 @ 21:15:54




Där är bilden på JE bak-skydden då :)
Så läs min diss till JW skydden och kolla sedan bilden så fattar ni !

Tack //Moa

Första Dissen /Moa

2011-01-08 @ 17:12:35




Diss till dom här skydden.    Köppte ett par blåa för tyyp 8 månader sen , bakskydden är i resår knäppe och det är allså INTE godkänt för ungponny, och dom sa i butiken att dom var godknända m kanske ska stämma dom ? ;)   Det är allså John Whikater skydd som har kostat ca 700-900kr , nu under 1 åt håller dom på att sälja ut dom så jag köppte mina för 600kr.    Men nackdelar:  Fodrett SOM SKA VA under resårknäppet åker bort så det hänger ner: o det är jätte fult och inte helelr bra att resårett ligger mitt på och över senan på bakbenet.  Framskydden är helt OK , men dom är i normal storelk , och man köper ju dom i







Diss till dom här John Whitaker skydden.

Fördelar:
Framskydden är helt OK och även normala i sin storlek.
Bakskydden , ehh aah jag kan inte hitta någon fördel ?

Nackdelar:
Framskydd: lite smala kanske men dom funkar.
Bakskydd:Sjukt små i stl , framskydden är normala så kommer bakskydden som är pytte små ! , Även resåren runt lixom på yttersidan av benet och skyddet under den resårknäppet sitter som en fording i typ fleas säger vi , den åker ner allså och hänger som en lapp nedåt mot hoven .. (n) , och då sitter ju resårknäppet på benet och kan hammna över senan och det är absolut inte bra.
Jag tror dock ingen som inte har dom här bakskydden fatatr m,in beskrivning ? , Jag ska försöka hitta bild , jag har en någonstanns.. och då synns det mycket tydligera och då fattar alla :)

(N) //Moa

Shoppat lite

2011-01-08 @ 16:59:09

Har precis kommit hem från stan.

Köppte lite hästsaker , 500lapp fattigare nu då .. :/

Ett så himmmmla fint fleastäcke till sigge , oh jag älskart ! , kanske kommer bild !?
Ett dressyrspö med något märke.. ao det är iaf jätteLÄTT och det är så himmla skönt att rida med man blir mycket stadigare i handen av lätta spön.
2 hinkar med platt sida 2st för 100kr som mamma betala.
1 jätte nice blå hink som vi kan lägga betforn i blöt i.
En grimma som matchar täcket till sigge.
Så ska jag även beställa en ny tävlingsoutfitt till Mio , i marinblå eller .. ngn charmig färg, någon som verkligen synns ? , typ turkos eller kanskee ROSA .. !? :)

//Moa


RSS 2.0